Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J89i22ř81í 72K77i94n40d69l

18. 12. 2013 20:59

Česko má v evropském srovnání pátý nejvyšší počet policistů v přepočtu na obyvatele. Na jednoho policistu jich v Česku připadá 240. Vyšší hustotu jednoho policisty na obyvatele vykazuje pouze Malta, Portugalsko, Španělsko a Kypr. Problém není ve zvyšování policistů ale optimalizace. Stačí jenom zjistit kolik má Policie ČR vedoucích, zástupců vedoucích, koordinátorů, pátračů, a dalších funkcí, které sedí jenom v kancelářích. Neštěstí jsou také platové třídy. Od určité platové třídy už uniformovaný policista nechodí ven a jenom sedí v kanceláři a zpracovává spisy. Nábor dalších policistů jenom neúměrně zatíží státní rozpočet. Zrušení finanční policie ČR byl správný a rozumný krok. Její vytvoření bylo čistě populistické gesto a bylo to vyhození peněz. Dublovala práci Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Policisté z Finanční policie přešli pod ÚOZ.

2 1
možnosti
Foto

Pane Kindle, problém není pouze v počtu policistů vzhledem k počtu občanů, ale zejména v intenzitě páchané kriminality, zejména v počtu spáchaných trestných činů na určitém teritoriu za určitou dobu, v jejich charakteru, apod. Je třeba si uvědomit, že např. v roce v1989 byla na celém našem území spácháno 120768 trestných činů, z nichž bylo plných 93542 trestných činů objasněno a objasněnost tedy činila 77,50 %, ale již např. v roce 1993 bylo v ČR spácháno 398505 trestných činů, objasněno bylo pouze 126442 trestných činů, což činilo ubohých 31,70 %, atpod. a to jsou pouze trestné činy, které byly zjištěny a nejsou tam vykazovány ani žádné latentní trestné činy, kterých je rovněž celá řada, ale ani přestupky, kterých je mnohonásobně více a právě všechny tyto trestné činy (tj. zločiny a přečiny) a přestupky vyšetřují právě ti policisté, kteří podle Vás sedí v kancelářích. Vy si myslíte, že by to zvládli začínající policisté, kteří chodí po ulicích? A zřízení finanční policie jako specializovaného útvaru bylo správné, protože každý policista nemůže vyšetřovat všechno a univerzální odborník neexistuje v žádném odvětví, ovšem některých politickým stranám se to nelíbilo, neboť tam byli odborníci, kteří by byli schopni vyšetřovat právě i hlavní sponzory těchto stran. Po zrušení finanční policie řada specialistů odešla od policie do soukromé sféry, což je obrovská škoda a ti další nepřešli na ÚOOZ, ale na ÚOKFK. ÚOOZ má totiž zaměření poněkud jiné. To jen abyste nežil v omylech a nemátl tady občany.

0 2
možnosti
DM

Proc i text, ktery ma vyjimecne hlavu i patu, musite znehodnotit jak hned v uvodu, tak jeste v uplnem zaveru tim vlezdoritectvim do te paroubkovy strany? Neprijde vam to samotnemu skoda?

6 0
možnosti
VK

Protoze se jedna o novou, moderni levicovou stranu. A protoze Paroubek byl uspesny predseda vlady. Copak to uz pane Mateju konecne nemuzete pochopit?

3 2
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1165x
Emeritní vrchní policejní rada a plukovník Policie České republiky ve výslužbě, akademický pracovník Policejní akademie České republiky v Praze - vysokoškolský učitel Katedry kriminalistiky a docent ve vědním oboru "Teorie obrany státu" se specializací na trestní právo, kriminalistiku, kriminologii a další bezpečnostní obory, autor několika odborných monografií (např. Mafie a zločinecké gangy), mnoha vysokoškolských skript a učebnic a dalších více než 150 prací, stínový ministr vnitra za LEV 21.

Seznam rubrik