Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chápu. Ale stačilo napsat, že Vás pořád ještě nepozvali...

1 0
možnosti

Zaujímavý článok. Najviac ma však zaujalo vysvetlenie rozdielu medzi povýšením a menovaním. 

Je to príznačne pre dnešnú dobu, ale viac nových poznatkov získavam z blogov a diskusií ako z oficiálnych médií. Mám dojem, že tam sa správy a publicistika robia cez šablónu - a prednosť tam má forma pred obsahom. Hlavne aby to na obrazovke dobre vyzeralo, aby to bolo dynamické - guľometnú paľbu slov často nestačím ani vnímať. Obsah je druhoradý.

Ja si u novinárov všímam 2 pikošky.:

1. len máloktorý vie rozlíšiť americký a európsky bilión, resp. trilión. Prevezmú správy v angličtine z USA, je tam bilión, tak v našich správach uvedú tiež bilión. Pritom americký bilión je naša miliarda, európsky bilión je tisíc miliárd.

2. nájsť novinára, ktorý by chápal rozdiel medzi percentom a percentuálnym bodom, je doslova umenie. Krátke vysvetlenie: bežne bývajú takéto správy: Nezamestnanosť stúpla o 1 percento z 10 % na 11 %. To je však nezmysel, pretože nezamestnanosť v tomto prípade stúpla o 10 percent (ak predtým bolo nezamestnaných napr. 300.000 a teraz je to 330.000, taký zvýšenie o 30.000 je 10 % z 300.000). Správne by to malo byť: Nezamestnanosť stúpla o 1 percentuálny bod z 10 % na 11 %. 

Načo sa potom také správy a informácie vysielajú? Často mám dojem, že len ako "křoví" - aby bolo čo počúvať.

1 0
možnosti

J19a52n 54N57o68h12a

9. 5. 2014 19:35

Pane Němec, je vidět, že záměrně matete čtenáře. Přeci víte, že jste absolvent VŠ SNB a další tituly, které jste získal (jak píšete, že máte " vysokoškolské diplomy z Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a z dalších dvou státních (nikoliv soukromých) vysokých škol", tak tam ty další skoly jste neabsolvoval, jen jste tam získal titul. Např. při složení rigorozní zkoušky přeci nevyžaduje studium a složení zkoušky z cizího jazyka. Je to asi zbytečné....podle mého názoru jste prostě manipulátor s fakty. A´t si každý čtenář udělá svůj názor.

0 1
možnosti
Foto

Opravdu si myslíte, pane Noho (pokud se ve skutečnosti nejmenujete J.S. a nejste provokatér a udavač, který získal titul profesora v minulém režimu bez námahy a jen za politickou činnost?!! ), že v rámci doktorského studia k získání titulu Ph.D. nemusíte skládat zkoušky z cizího jazyka? A obdobně je dnes znalost cizích jazyků vyžadována či předpokládána (a musí se dokládat) v rámci řízení k získání dalších akademických a vědeckopedagogických titulů, tak tady neplácejte nesmysly, vy chytrolíne! Přesně tak, jak se tady chováte Vy, se v minulosti chovali provokatéři a agenti StB a další podobný ksindl ! Takže si tady pište co chcete, když vás tady administrátoři nechají mást obyvatelstvo, ale já s Vámi končím - jasné?;-D

1 0
možnosti
Foto

Moje babička, když se jí někdo zdál mdlého rozumu, vždy o něm říkala, že je vůl jak LEV...;-D

1 2
možnosti

;-DR^ Děkuju velice. Vaše poznámka nastartovala můj den do pozitivních barev

0 1
možnosti

Pane Němče, neodpověděl jste mi na můj dotaz. Napsal jste, že až na světlé výjimky v pořady Historie.cs vyprávějí "důchodci a rádoby historici...pohádky." Jelikož dílů tohoto pořadu už vznikly stovky, jistě nebude pro vás problém uvést desítky příkladů...A jestliže vám tolik vadí překrucování historie, to musíte být velmi nespokojen s tím, jak Miloš Zeman pojal prezidentskou kampaň;-).

Dále: ohrazoval jste proti urážkám. Nemyslíte, že byste se měl v první řadě zamyslet sám nad sebou, když dehonestujete historiky?

0 1
možnosti
Foto

To by ti, kteří tam jsou zváni museli opravdovými A HLAVNĚ OBJEKTIVNÍMI - historiky být, pane Bílku, víte?! Překrucovat dějiny umí každý samozvaný blb!!.

2 1
možnosti
Foto

V ČT funguje cenzura způsobem, že co je v rozporu z oficiální protiputinovskou a protiruskou propagandou, tak do televize cenzoři nepustí.

A pokud už ano, tak dotyčnému nedovolí na dané téma promluvit- viz pan Šarapatka.

Ohledně demagogie a propagandy si připadnu stejně jako před rokem 1989.

Karma R^

2 2
možnosti

P41e87t98r 34U73h91e87r

9. 5. 2014 11:07

tak se na to nedívej, ty cenzuro :-P

2 2
možnosti
Foto

P91e36t94r 95K96r93á45l

9. 5. 2014 9:23

Historie.cs patří vůbec k nejpovednějším publicistickým pořadům u nás. Hosté jsou erudovaní a o daných tématech mají odpovídající přehled. Určitě se najde sem tam díl, který není zcela povedený, ale to, jak šmahem označujete učinkující za důchodce či rádoby historiky vypovídá spíš něco o Vás.

3 1
možnosti
Foto

Pane Králi, pro vysílání pořadů tohoto typu byl zřízen program ČT 2 a na zpravodajském programu ČT 24 tento pořad (Historie.cs) nemá co dělat. Připouštím, že pro někoho mohou být tyto "diskuse" historiků i přínosem, ale většina lidí je značně kritizuje a již neposlouchá.:-)

1 1
možnosti

cituji: ...v řadě relací se již blíží tomu...

Ne. Zprávy už nejsou zprávy, ale těžká propaganda, za kterou by se bolševíci nemuseli stydět.

5 1
možnosti

Pane Němče, zkuste si někdy ty "důchodce a rádoby historiky" v Historii.cs poslechnout. Mohl byste, když už používáte takováto dehonestující označení, být konrétní a napsat přesně, kdy a kdo vypráví "pohádky"? Vy se zastáváte Miloše Zemana, který v prezidentské volbě projevil fatální neznalost české historie. Není chyba náhodou na vaší straně?

2 1
možnosti
Foto

Já ty "historiky" v naší televizi poslouchám poměrně často a kolikrát musím televizi vypnout, když místo historie od nich slyším pouhou prozápadní propagandu.

1 2
možnosti
Foto

vážený autore, lhal bych, kdybych tvrdil, že všechny Vaše názory a myšlenky jsou špatné. Ale, příčí se mi Váš mentorský postoj, všeználkovství a nekritický obdiv naší nedávné minulosti kterými degradujete své, mnohdy rozumné úvahy.

Uberte na reklamě o své vlastní velikosti, uberte na kazatelském tónu a jsem přesvědčen, že najdete dost čtenářů, kteří vám rádi ukáží palcem nahoru.

Možná budu jedním z nich.

1 1
možnosti
Foto

Děkuji Vám za názor, pane Matuško, budu o tom přemýšlet. Chci Vás ale ujistit, že všeználek rozhodně nejsem, i když mne zajímá hodně oborů a leccos o nich vím. Nekritický názor na minulý režim rozhodně nemám, neboť i já jsem si tam své prožil a celá moje rodina rovněž, ale snažím se srovnávat, protože každá revoluce by měla přinášet zejména klady a hodnoty pro obyčejné lidi, pro lidi práce, a ne jen pro pár stovek ničemů, kteří to tady všechno rozkradli a ještě si řadu zločinů nechali posvětit novodobým zákonodárstvím, aby je nikdo nemohl stíhat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1165x
Emeritní vrchní policejní rada a plukovník Policie České republiky ve výslužbě, akademický pracovník Policejní akademie České republiky v Praze - vysokoškolský učitel Katedry kriminalistiky a docent ve vědním oboru "Teorie obrany státu" se specializací na trestní právo, kriminalistiku, kriminologii a další bezpečnostní obory, autor několika odborných monografií (např. Mafie a zločinecké gangy), mnoha vysokoškolských skript a učebnic a dalších více než 150 prací, stínový ministr vnitra za LEV 21.

Seznam rubrik