Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

pokud v nejakem state pracuje v zemedelstvi vice jak 3% lidi, je to stat zaostaly. Takze je to dnes v poradku. A pokud nekdo nechce zemrit hlady musi si hledat misto jinde nebo podnikat ;-D;-D;-D, no co byste chtel aby lidi delali? Valeli si sunky jako emeritni ?

1 0
možnosti
JV

J20i34ř42í 21V68o67l84e10k

24. 1. 2014 2:12

dnes jste na pana stínového, emeritního dost tvrdí, jestli se nám naštve a přestane psát, tak nevím kde budeme komika jeho kvalit hledat

5 0
možnosti
DM

Blogy pana docenta maji neskutecnou gradaci! Vzdy si rikam, ze tohle je vrchol, ale on me priste opet presvedci, ze stale nemam poneti o rozsahu jeho mentalniho problemu :-)

5 0
možnosti
SS

Ja bych to spis videl na dno senkruvny/zumpy ...

1 0
možnosti
VK

http://www.krausmagazin.cz/diskusni-orgasmus/ Zde je panem Nemcem citovany nazor Jana Krause. Pan Nemec tento odkaz nevlozil, asi proto, ze by okamzite bylo jasne, na koho se Krausova slova hodi. Jestli na nas, kteri zde vyplody pana Nemce, sice nelitostive ale presto v ramci slusneho vychovani kritizujeme, nebo na nej samotneho, ktery na  kazdou, byt sebemirnejsi kritiku reaguje podrazdene, urazlive a osobnim napadanim.

7 0
možnosti
SS

Ten zlutozeleny muzik vypada skoro jako organ VB Nemec ... ;-D

1 0
možnosti
MK

Velmi Vás podezírám z toho, že jste městským zbohatlíkem. Víte toho totiž o vesnici zhruba tolik co on.

1) Na venkově trvale nežije 50% obyvatel, ale pouze 22%. Zbylých 78% žije ve městech. Přesné údaje naleznete na stránkách ČSÚ.

2) Ve vyspělých zemích je zemědělců méně než 3% a svou zemi bez problémů uživí. Za bolševika se uměle drželo v zemědělství cca 7-8 % procent obyvatelstva. Všichni byli sice "zaměstnaní", ale byli dotováni ze zisků těch několika firem které vydělávaly. Převzetí zemědělství do soukromých rukou tuto neefektivní anomálii odstranilo. Soukromník totiž platí pouze těm, kteří pracují. Nadbyteční si museli hledat obživu jinde.

3) Nová pracovní místa rozhodně nemá tvořit stát, ale soukromí podnikatelé. Stát tomu pouze může pomoci tím, že zlikviduje alespoň polovinu svých nařízení, regulací, direktiv a vůbec omezení, které rozvoji podnikání brání. Rovněž je nezbytné snížit daňovou a odvodovou zátěž. Bohužel se však stát stále ubírá směrem přesně opačným.

9 0
možnosti
Foto

-,,český venkov":  je zdánlivě dobrým tématem pro získávání politic. bodů, ergo hlasů. Zdánlivě proto, že tyto hlasy jsou soustředěny u kom. voličů. Takže stejně toliko ze strany autora mlácení ..... Asi mu to za to stínové místo stínového ministra stojí. Od sebeuspokojení až možná i po nějaký ten obolus8-o;-)

5 0
možnosti
KV

No, obávám se, že se český venkov velkým tématem pro domácí politiku jen tak nestane... :-/ ... leda by se stal nějaký ZÁZRAK.

0 0
možnosti
Foto

Jezdil jsem k babičce na vesnici. Pamatuji si, napolo rozpadlé stodoly napěchované chemickými hnojivy a postřiky.  V důsledku, že do stodoly pršelo, vytékal ze stodoly zelený a žlutý potok. Pole v důsledku chemizace, které byla rvána do polí, pole už nepřijímala vodu, takže na polích se tvořily obrovské louže.   Chemizace polí a rozorání mezí vedla k tomu, že vymizela zvěř. Uvnitř vesnice byly rozpadlé usedlosti, ze kterých byli vyhnání původní majitelé. Viděl jsem fotku, jak vypadal statek Prusíků, než je vyhnali. Na fotce byl vidět uklízený dvůr, zemědělské stroje uklizené ve stodole.  Stav v té době. Uprostřed, kde tehdy stál šťastný majitel, byla obrovská hromada hnoje, močka vytékala z hromady ven před statek. Kolem rozházeného zemědělské stroje. Cizinci u nás odmítali jíst naše potraviny z důvodu, že byly plné chemie. Lidi, co žili na vesnici, odmítali pracovat v JZD a raději šli dělat do státních statků, protože tam byla výplata jistá. To byl komunismus.

8 0
možnosti
Foto

J15a85k23u49b 71R23o21t54h

23. 1. 2014 15:50

Prusíků? Pane kolego, od Prachatic?8-o

0 0
možnosti
Foto

J68a88k12u33b 60R60o68t83h

23. 1. 2014 14:19

Vy jste byl na vesnici pouze služebně. Jinak byste nenapsal takové kraviny, emeritní policisto.;-O

12 0
možnosti
Foto

Tak pane Rothe a spol., já jsem se na vesnici narodil a žiji tady před 60 let a moje maminka pracovala v zemědělství celý život, takže ty problémy vesnice znám naprosto detailně. Mému dědovi, který byl drobný zemědělec a nechtěl vstoupit do JZD komunisti zabavili celé hospodářství a mému tchánovi, který měl poměrně velký statek, rovněž. Ani jeden z nich se, bohužel, nedočkal vrácení majetku, což je velká škoda, neboť se na něm doslova "dřeli" i s celou rodinou značnou část svého života a dost lpěli na půdě, za kterou by dali úplně vše. Ale přesto, vážení, to tady na vesnici tehdy fungovalo podstatně lépe než dnes, kdy o vesnici rozhodují městští hňupové, kteří tam tak maximálně občas přijeli na prázdniny a nic o tom nevědí. Je to úplně stejné, jako když mi tady oponují "ekonomičtí emigranti", kteří tady nežijí a žít nikdy nebudou a řídí se heslem, že čím u nás (v ČR) bude hůř - tím pro ně bude lépe, aby si zdůvodnili tu svoji emigraci. Je to jejich věc, jejich rozhodnutí,  a nikdo jim to nebere, ale ať si kalí vodu tam u nich, a ne tady. Obdobně tady píší mladíci a slečinky, kteří v této době ještě ani nebyli na světě a prezentují tady názory pravicových městských nevzdělanců z paneláků, kteří nemají co dělat a snaží se za každou cenu předělat dějiny a již malé děti v první třídě učí, že minulý režim byl koncentrák. Což nikdy nebyl a 99% lidí tady žilo v naprosté pohodě. Možná, že jsem měl to štěstí, že celý život žiji ve Středočeském kraji, kde žijí inteligentní a pracovití lidé a ne lidé typu "kam vítr - tam plášť", z nichž tady řada lidí, bohužel, diskutuje. Přečtěte si vážení článeček uznávaného moderátora Jana Krause  uveřejněný na stránkách jeho "KRAUS MAGAZÍNU" nebo jeho reprodukci v Parlamentních listech ze dne 9. 1. 2014 pod názvem "Píšou zvratky. Je to žumpa, zamýšlí se umělec Jan Kraus nad internetovými diskutéry" a možná se tam poznáte. A pokud by vám to ještě nestačilo, přečtěte si, jak se na vás dívá známý filmový režisér Menzel. Diskusi končím. Tečka.

0 10
možnosti
Foto

další nostalgické zamyšlení autora. Protože na venkově žiji, tak buď autor, nebo já, jsme žili v jiném státě.

14 1
možnosti
MK

Kdepak, jen autor asi na venkově nikdy nebyl. Jinak by viděl jak ten venkov byl zdevastovaný. Ostatně ten odliv byl už za komunistů. Hlavně v blízkosti velkých měst jako Praha, Brno, Plzeň, kde vesnice byly spíše jako rekreační centra pro lufťáky

6 1
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1165x
Emeritní vrchní policejní rada a plukovník Policie České republiky ve výslužbě, akademický pracovník Policejní akademie České republiky v Praze - vysokoškolský učitel Katedry kriminalistiky a docent ve vědním oboru "Teorie obrany státu" se specializací na trestní právo, kriminalistiku, kriminologii a další bezpečnostní obory, autor několika odborných monografií (např. Mafie a zločinecké gangy), mnoha vysokoškolských skript a učebnic a dalších více než 150 prací, stínový ministr vnitra za LEV 21.

Seznam rubrik