Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podstatné je, že máme pouze jednoho policejního ředitele, a to Lessyho. Pokud současný ministr vnitra rozhodl, tak  jak rozhodl, tak všechny právní úkony, které vedly k instalaci jiného policejního ředitele, jsou neplatné a neúčinné. Samozřejmě až od mementu konstantování této neplatnosti a neúčinnosti,tedy až data výše uvedeného rozhodnutí pana ministra. A samozřejmé, že pokud se pan Červíček domůže třeba také nějakého soudního výroku na následného rozhodnutí pana ministra, tak se celá historie může opakovat.

1 0
možnosti
Foto

Máme jednoho policejního prezidenta a tím je od doby svého jmenování brigádní generál Mgr. Martin ČERVÍČEK, ať se to komu líbí a nebo nelíbí. Tečka.:-)

0 1
možnosti

A42d69a38m 82S79t12a71v12a

6. 12. 2013 10:27

Vždyť ona nemá.  Ale ten jakoby staronový má  svý jistý: prachy, auto, šoféra... A o víc mu zřejmě nejde.

0 0
možnosti

J52i21ř85í 80V31o48l47e79k

5. 12. 2013 23:37

asi mi nějak uniklo, že přestal Krampol kamarádit s Paroubkem, a ten si musel najmout nového, Německého, komika

2 0
možnosti
Foto

Nesouhlas.RvRv TřebaJUDr. Jiří Vorálek, dostal hodnost brigádní generál díky ČSSD, které šel na ruku. Když odešel od Policie ČR, do které strany vstoupil a ke komu ? Nebyla to náhodou strana Lev 21. Pokud se týká plk. Mgr. Petra Lessyho, v tom máte částečně pravdu, ale bylo to nejhorší policejní prezident, který odmítal poslouchat svého nadřízeného, využíval proti němu media, pomlouval, kde mohl. Pokud se týká plk. Mgr. Martina Červíčeka, nechápu jak mohl s titulu své funkce zlikvidovat nějakou stranu.

0 0
možnosti
Foto

Pane Kindle, pokud je mi známo, tak generál Vorálek není členem žádné politické strany, zrovna tak jako já, znám ho osobně přes 20 let a je to špičkový velitel, který udělal v celém kraji pořádek, který tam dlouhodobě před ním nebyl a dnes už opět není. Právě za to byl jmenován do generálské hodnosti. Naprosto přesný, disciplinovaný, až puntičkář - a veškerá rozhodnutí přesně podle práva, dále se vzdělává - studuje doktorský studijní program na Policejní akademii České republiky v Praze a tak má vypadat dnešní řídící pracovník policie. Upamatujte se, za kterého policejního prezidenta byl proveden zásah na Úřadu vlády ČR. Napovím Vám - za Červíčka. Vy si myslíte, že by si to některý policejní prezident před tím dovolil? A ten zásah a následné vyšetřování pak vedlo k pádu celé pravicové vlády........a takřka k zániku ODS...........atd. Stačí Vám to?:-)

0 1
možnosti

Možná, že by nebylo na škodu, kdyby Jste jako právník, znalec zejména v policejních záležitostech , alespoň naznačil, zda existuje právní cesta  jak z této patálie vyklouznout?

1 0
možnosti
Foto

Píši to v článku, pane Zedníčku. Funkce policejního prezidenta je POUZE JEDNA, je obsazena a proto nikoho dalšího nelze do této funkce dosadit! Jasné? Kolega Lessy byl vrácen do služebního poměru policisty, ale nemohl být vrácen do své původní funkce, protože ta je již obsazena. Proto mu měla být nabídnuta jakákoliv jiná funkce, v téže tabulce, která je však volná a nebo se v nejbližší době uvolní.:-)

0 0
možnosti

Pane autore, máte dozajista právní vzdělání, jak tedy myslíte , že bývalý ministr Kubice by měl být za vyhození Pana Lesyho potrestán?

1,  Bude muset jít na 1 hod. do kouta

2,  Bude muset hodinu klečet na hráchu

3, Dostane pětadvacet na holou

2 0
možnosti
Foto

Podívejte se, pane Ježku, do trestního zákona č. 40/2009 Sb., např. na trestný čin ve smyslu ustanovení § 329 TrZ "Zneužití pravomoci úřední osoby", aj.:-)

0 0
možnosti

Čímž něříkám, že tady nejde o kvalitní text. A neberte to osbně, pane docente. Jak říkám, každý to má asi jinak.

0 0
možnosti

Každý to má asi jinak. Dát si pod svůj článek plné jméno se všemi tituly, trapnost by mě fackovala. Za autora by měla promlouvat kvalita textu, ne počet titulů.

8 0
možnosti
Foto

Pane Chrastný, jako stínový ministr vnitra za LEV 21 to mám od 1. 6. 2013 nařízeno od pana předsedy (uvádět všechny tituly a funkci), včetně té stínové funkce, což jistě chápete, neboť i to, kdo je kam nominován, je vizitkou této strany, která je jednou ze tří politických stran, která mohla sestavit stínovou vládu. A pokud si myslíte, že je lehké tyto akademické a vědecko-pedagogické tituly získat a nebo někde koupit, tak se podívejte do zákona. Já také, když mi někdo radí, např. v oboru medicíny koukám, zda je to jen MUDr. a nebo docent či dokonce profesor a také, zda má vůbec nějakou praxi v oboru. A od začátečníků a laiků si radit rozhodně nenechám. Vy ano?:-)

0 2
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1165x
Emeritní vrchní policejní rada a plukovník Policie České republiky ve výslužbě, akademický pracovník Policejní akademie České republiky v Praze - vysokoškolský učitel Katedry kriminalistiky a docent ve vědním oboru "Teorie obrany státu" se specializací na trestní právo, kriminalistiku, kriminologii a další bezpečnostní obory, autor několika odborných monografií (např. Mafie a zločinecké gangy), mnoha vysokoškolských skript a učebnic a dalších více než 150 prací, stínový ministr vnitra za LEV 21.

Seznam rubrik