Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Myslím, že příklady našeho "rasismu" nemusíte hledat u jiných etnik, se kterými jako společnost vycházíme.

Berme to z druhé strany... Jak byste se cítil, kdyby k vám do výtahu přistoupil árijský typ s tetováním všude možně, s podivně trhanými pohyby, páchnoucí po alkoholu a očividně zanedbaný? Asi byste si chytil vše, co máte u sebe a modlil byste se, aby to individuum nemělo žádné kriminální úmysly (tedy já, denně otravována zfetovanými individui u výstupu z metra, ano). A to může mít kůži bílou jako okvětní plátky bílé lilie ;-) Když potkám osobu tmavší pleti, co je slušně oblečená a chová se slušně, tento strach nemám. Jsem rasista naruby? Možná bych se měla udat EU, ať mě prověří ;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Paní Smékalová, já to také v článku snad píši, že lidi je třeba hodnotit podle toho, zda jsou slušní, dodržují platné zákony a zásady občanského soužití, nikoho nepoškozují ani neohrožují a na ty druhé, kteří zákony nedodržují, ostatní obyvatele obtěžují (jakkoliv) či dokonce páchají trestnou činnost. Já znám hodně dobře obě strany mince, neboť jsem byl celých 40 let policistou v Praze, znám řadu velmi slušných Romů a jejich celých rodin, kteří řádně pracují, starají se o své děti, kteří chodí do školy, nikoho nenapadají, ale také znám příslušníky majoritní společnosti, kteří se chovají právě tak jak Vy popisujete, nepracují, práci ani nehledají a páchají trestnou činnost všeho druhu. Takže občané jsou slušní a neslušní, těm slušným musí být policie "službou" a na ty neslušné musí být velmi přísná. Jinak to nejde. Přeji Vám hezký den.:-)

0 0
možnosti
PV

P62a26v30e42l 56V58é57b24r

18. 7. 2013 7:15

Také si myslím, že Češi nejsou rasisté, ale rád bych se zastavil u jednoho Vašeho tvrzení: Tvrdíte, že nebýt Vietnamců, tak chodíme snad v pytlících od mouky.

Ono je to ale jinak: Nebýt Vietnamců (a jejich masového pašování), tak nemáme zničený textilní průmysl a naše obchody by přetékaly českým kvalitním zbožím. Sice dražším, ale několikanásobně kvalitnějším. Protože však Vietnamci nabízejí podřadný šunt za nízké ceny (za tu cenu tady neseženete ani materiál! - je tedy otázka, proč tak nízká cena), každý si koupí (nebo kupoval) to levnější a naše proslulá textilní výroba zkrachovala.

Nevyčítám to Vietnamcům, ti pouze využili příležitost, vyčítám to naší legislativě, našim zkorumpovaným celníkům a správním orgánům.

2 0
možnosti
Foto

Milý pane, náš textilní průmysl nezničili Vietnamci, ale ti, kteří si za pár korun zprivatizovali fungující firmy, propustili lidi, rozprodali stroje a budovy a žijí teď jako jací-si rentiéři a lidé jsou jim lhostejní. Ale to nebylo pouze v textilním průmyslu, ale v podstatě úplně všude. Tyto gaunery by bylo potřeba dohledat a postavit je před soud. Vietnamci pouze využili situace nedostatku určitých věcí na našem trhu, resp. nehorázných cen, které někteří naši podnikatelé požadují, ač si jsou moc dobře vědomi toho, že mají k nákupní ceně přirážku i 300 %, neboť chtěli rychle zbohatnout. Jenže naši lidé nejsou úplně hloupí, vite? Hezký den.:-)

1 1
možnosti
LN

...jestli jsem to pochopil správně...tak tvrdíte...že za stávající situaci mohou starostové...8-o?

...odkdy staorostové mají zákonodárnou moc...??,

1 0
možnosti
Foto

Pane Nádvorníku, starostové vidí konkrétní projevy a dopady špatných zákonů přímo "na místě" a měli by proto zcela samozřejmě navrhovat zákony nové, resp. alespoň změny zákonů tak, aby byly tyto zákony prospěšné všem lidem v regionu a aby špatné zákony nefungovaly jako "rozbuška" pro rasové nepokoje. Jestliže totiž vyplatíme Romům sociální dávky bez práce a bez plnění dalších občanských povinností, ostatní lidi to nejen demotivuje, ale vytváří to i značnou nevraživost, protože člověk z majoritní společnosti, který přijde o práci, nedostate takřka nic. A změnu jakéhokoliv zákona může navrhnout cestou svého poslance každý občan a starosta by měl dobře znát názory všech "svých" lidí a je povinen řešit věci na "svém" území tak, aby se tam lidem žilo dobře. Je tady nevíc "Hnutí starostů", které má své představitele fungující s TOP 09 již dost dlouho v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky. Jestliže starosta problémy Romů řeší, většinou se Romové přizpůsobí, nebo alespoň ti slušnější a problémů ubyde. Pokud ale někteří starostové v tomto směru nedělají nic, mají problémy a svádí je na úředníky v Praze a domnívají se, že jim je tam přijedou vyřešit. Což je v podstatě k ničemu. Přeji Vám hezký den.:-)

0 0
možnosti
MP

Jste názorným příkladem že jakmile politik vyčerpá veškeré možnosti,m začne alespon mluvit rozumě.Jen škoda že ten váš dvacátý první lev neřval stejně, když byl ještě jeho leader ve vysoké  politice.... ;-€

0 1
možnosti
Foto

Nejsem politik pane, ale pouhý, lehce pracující, důchodce, který občas něco málo napíše, protože se již na ten bordel nemůže dívat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1166x
Emeritní vrchní policejní rada a plukovník Policie České republiky ve výslužbě, akademický pracovník Policejní akademie České republiky v Praze - vysokoškolský učitel Katedry kriminalistiky a docent ve vědním oboru "Teorie obrany státu" se specializací na trestní právo, kriminalistiku, kriminologii a další bezpečnostní obory, autor několika odborných monografií (např. Mafie a zločinecké gangy), mnoha vysokoškolských skript a učebnic a dalších více než 150 prací, stínový ministr vnitra za LEV 21.

Seznam rubrik