Proč žárlí Klaus na Havla?

Že by mu záviděl jeho vnitřní klid a laskavost? To samozřejmě ne! Tím nejspíš lidé Klausova typu opovrhují. Dovedete si mimochodem představit, že by Havel opovrhoval nějakými odlišnými vlastnostmi? Klausovi příznivci určitě budou tvrdit, že Havlovi Klaus nezávidí nic. Jenže Klausova jízlivá útočnost a místy i dětinské nářky (např. poznámka k ukradeným předmětům na hradě, ignorace přejmenování letiště) Klausovu žárlivost a ukřivděnost dokladují. Dovedete si mimochodem představit jízlivě útočného a ukřivděně žárlícího Havla?

Důvod Klausovy žárlivosti bude asi v tom, že toho "malého, nevýrazného a huhňajícího" Havla se báli všichni komunisté (v 89. roce to byl téměř strach panický). A navíc ta výrazná a jednohlasná podpora snad všech světových autorit. Je jasné, že s názory, jaké na Havla má, je tohle všechno pro Klause nepochopitelné. Dovedete si mimochodem představit, že by pro Havla bylo něco takového nepochopitelné?

Představte si, kdyby někoho z nás potkalo to, co Havla. Jak by asi vypadal člověk, kterého by komunisté násilně a bez argumentů sesadili z nejvyšší elity národa na nejhorší lůzu s vytetovaným nápisem "DEBIL" na čele? Jaké by z nás asi byly trosky? A že komunisté lidi zlomit uměli. Jaký to musel být člověk, když si přesto všechno zachoval takovou moudrost a neoblomnost? Proto se ho komunisté tak strašně moc báli. Proto ho všemožně při jakékoli příležitosti očerňovali a špinili.

Škoda, že tyto tendence ke špinění Havla má i Klaus. Myslím, že tím škodí sobě i svému lidu, který si pak neumí vážit takových hodnot, jaké Havel představoval.

http://www.youtube.com/watch?v=hwVcCC5WkK8

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Nekovář | pátek 15.2.2013 13:45 | karma článku: 29,85 | přečteno: 1445x
  • Další články autora

Josef Nekovář

Proč nenávidíme Havla!

21.11.2014 v 13:03 | Karma: 27,87

Josef Nekovář

Hujer Huml

11.7.2014 v 22:20 | Karma: 28,07