Zvrácenost z dílny KDU-ČSL, a dalších partají!

Nemám slov na to, jaké zvrácenosti jsou schopni ještě  vymyslet  tito myšlenkoví zpátečníci a impotenti!

 

Pěkně po křesťansku rozdělíme lidi do kategorií! Na ty co děti mají, a ty co děti nemají!

Ano, my zvýhodníme rodiny s více dětmi, jak všichni svorně hlásají, ale za jakou cenu? Za to, že potrestáme bezdětné zvýšením daní, a odepřeme jim důchod ze státního pojištění? Ano!

1.  Rodiče s menším počtem dětí si podle křesťanských demokratů budou muset na část svých důchodových příjmů šetřit v penzijních fondech a bezdětní dokonce na celý důchod.

 

Souhlasím, když výdělečně činné děti přispějí na důchod procentem daní ze svého platu!

Jenom nechápu, proč mají být bezdětní lidé trestáni vyššími daněmi, a důchod by jim měl být vyplacen jenom z peněz důchodových fondů do kterého si naspořili?

Jsou lidé, kteří děti mít nechtějí, a věnují se své kariéře, nebo jsou rodiny, kde by děti chtěli, ale děti mít nemohou. To důvod je trestat? Zvrácená logika!

Zvláště, když si uvědomíme, že tito lidé většinou nepobírají žádné dávky, jako přídavky na děti, mateřskou a jiné vymoženosti dnešní doby, jsou většinou celý svůj produktivní život pouze plátci daní.

Příkladem nám budiž rodina s více dětmi! Matka zůstává na mateřské, a na každé dítě bere mateřský příspěvek a rodina nadále pobírá na každé dítě přídavky! Čili, část produktivního věku, žije tato rodina z příspěvků státu. Čím více dětí, tím více se prodlužuje doba, kdy matka nepracuje, tudíž neodvádí daně, ale dávky od státu dostává! A ještě by měli nárok na nižší daně.

Je věcí rodiny, kolik dětí si pořídí! Děti jsou radost i starost, ale bohužel pro někoho jenom zdroj sociálních dávek! Bohužel! Proto nechápu, proč by tím měli být zatíženi bezdětní lidé?

A už vůbec nechápu, proč právě ti, kteří odvádějí státu daně a vlastně nic od státu nečerpají, by neměli dosáhnout na část důchodu vyplácenou státem?

Čas asi nějakou důchodovou reformu přinese, takže se bude hledat podíl mezi základním pojištěním a důchodovým připojištěním ve fondech.

2.  Dobrovolný opt-out byl součástí reformy, kterou ODS v tomto volebním období nestihla prosadit. Ta přitom počítala se zásadní změnou pravidel pro fungování penzijních fondů. Ty měly v novém systému ztratit povinnost garantovat lidem každoroční kladné zhodnocení jejich úspor.

V tomto státě jsou lidé bezdětní podle některých stran méně než "socky" s osmi dětmi!

Ti mají alespoň šanci dosáhnout na minimální důchod, přesto, že třeba půl života žili jenom z podpor a sociálních dávek!   Bravo!

 

1. 2.  převzato Novinky.cz

PS:  Dalo by se bránit i opačně!  Kastrací mužů v rodinách s více jak čtyřmi dětmi. Jako v tý Číně!

„A jak to děláte?"  Cihlama!  „To máme prkno s dírou, na to sedne, spadne mu to dolů, a BÁC!"  „ To musí ale bolet?"  „ Vůbec, ale nesmíš tam zapomenout prsty!"

Autor: Václav Nejedlo | sobota 5.9.2009 19:41 | karma článku: 24,78 | přečteno: 2135x
  • Další články autora

Václav Nejedlo

Hledáme poklad národa.

2.12.2011 v 12:56 | Karma: 16,30

Václav Nejedlo

Hlava mi to nebere.

22.8.2011 v 22:26 | Karma: 23,76

Václav Nejedlo

Globální oteplování.

12.8.2011 v 22:07 | Karma: 11,93

Václav Nejedlo

Chleba.

16.7.2011 v 13:49 | Karma: 15,88