Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

petrs01

18. 11. 2008 9:19
psi

to že vy máte nevychovaného agresora a občas potkáváte jiného nevychovaného psa navolno, ještě neznamená že takoví jsou všichni.

NORMÁLNÍ člověk má totiž psa neagresivního a ovladatelného. A pouští jej navolno a bez košíku, protože jinak je to už na porušení zákona o týrání zvířat. Samozřejmostí je přivolání psů k noze při potkávání neznámého psa, sbírání bobků, neotravování cizích lidí... a vůbec tolerance k ostatním.

Taky nejsem nadšená když k nám přiběhne neznámý pes navolno a páníček v nedohlednu - ale protože v tu chvíli mám psy někde blízko u sebe, kontroluju co se děje a pokud cizí pes zkusí agresi, odeženu jej. Vtip je samozřejmě v tom, že moji to nezkusí...

0 0
možnosti
PS

petrs01

18. 11. 2008 9:19
pokračování

Ale mnohem víc je mi líto psů které jejich majitelé nedokázali správně vychovat a socializovat a oni tráví celý život agresivním pořváváním (často ze strachu) na vodítku. Ano, je to samozřejmě v tu chvíli nutné - pustit nevychovaného agresora navolno je největší pitomost co jde, ale není náhodou lepší udělat vše pro to aby pes nebyl nevychovaný agresor?

Držím se jedné zásasdy - NIKDO na NIKOHO nebude "zlej" nebo budu zlá já na něj. Bráním své psy, stejně jako jim nedovolím napadnout někoho jiného (pokud by teda chtěli, což nechtějí). A sejdou-li se stejně smýšlející majitelé (a tedy i psi), není problém pustit najednou třeba 20 psů různých ras, velikostí, věku, pohlaví... a jen se dívat jak si hrají. A jsou mezi nimi i bulíci, stafbulíci a další "krvežíznivá" plemena.

 

PS: ta fotka je nečitelná

0 0
možnosti
K

karhukoira

16. 11. 2008 14:51
Nějak jsem nepochopil.

Píšete, že Váš pes byl v šoku a nebyl schopen tři minuty vstát. Majitel druhého psa byl v šoku a zjišťoval šrámy u svého psa. Co se to mezi těma psama vlastně stalo?

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

16. 11. 2008 15:35
Re: Nějak jsem nepochopil.

Pokud bych si mel tipnout, ten cizi odkracel s nakouskym hrbetem, ten autoruv to musel chvili vydejchavat.

-

Mne s stalo totez, jen jsem si k tomu poridil prokouslou ruku. Halt jsem ji (nez jsem pustil voditko) strcil mezi ne, aby se neporvali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1313x
Člověk s vlastním názorem který občas prezentuji, ale nikomu nevnucuji. Heslo: Nikdy nevysvětluj!
Přátelé to nepotřebují, a nepřátelé vám stejně nevěří.

Seznam rubrik