Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nejedlo

15. 7. 2009 21:34
1.000 znaků

Děkuji všem kteří pochopili a dali karmu, i všem těm kterým jsem dal příležitost nazvat mě hlupákem, a troubou rozumu mdlého. Naše pověst v unii je asi taková, že máme jen malou naději dočkat se nějaké podpory. Nepsal jsem nic jiného,než, že svým postojem k unii jsme si vykoledovali, že na nás všichni se..ou. Ani se nedivím! Nepsal jsem ani o odvetě! Jenom jsem hodnotil z mého pohledu hysterický postoj našich politiků. Otázka: 1) V jakém vztahu k republice jsou cikáni, kteří sem přitáhli mezi rozdělením republiky a schengenskou dohodou?  2) jak přišli k občanství a na jakém základě pobírají jakékoliv podpory a dávky? 3) Jak s nimi bude nakládáno po neúspěšné žádosti o azyl?  To jsou věci dávno známé, bohužel neřešené. Situace se opakuje, a tak máme to, co nám právem patří!  Romové žijí v celé Evropě, tak proč se nepoučíme jak řeší situaci  v jiných státech? My jsme prostě nepoučitelní, a proto si to musíme vyžrat až do dna. Kritikům přeji vychutnat si tu realitu se vším všudy!

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

15. 7. 2009 16:07
Boze...

...jak je napsano v prispevku pode mnou, tento chlap je vazne mimo...Jak se da resit neprizpusobive obyvatelstvo? Romove budou zdrhat za lepsim vzdycky...vzdycky to delali, jsou jako kobylky. Reseni cikanske otazky je PRITVRDIT a ne jeste vic polevit...Coz ovsem povede k dalsi migraci z CR. Dalsi vec je ta, ze pokud nejaka klauzule solidarity plati, tak by ji mela EU respektovat...anebo zrusit...Co je na tom nelogickeho ci nespravneho? Boze chlape...trochu logiky do toho vseho...

0 0
možnosti
AH

nyny.

15. 7. 2009 14:58
úplně mimo

Nějak jste nepochopil podstatu, nikdo by po EU nechtěl, aby postupovala proti kanadě, kdyby bylo možné v členských státech postupovat v této oblasti podle svého uvážení. Tedy, rozhodnu-li se jako stát pro víza pro jiný stát, učiním tak a finito. Nicméně členské státy tuto možnost nemají a musí postupovat určeným způsobem v rámci EU. Takže chceme-li zavést taktéž víza v jsme nucení požadovat po EU společné kroky. A to je špatně a o EU to lecos vypovídá a je to další námět k přemýšlení nad Lisabonskou smlouvou..A já osobně jsem navíc zastáncem rovných podmínek, chce-li nějaký stát po mně vízum, nevidím důvod, proč bych já ho neměla chtít taky, pokud není mým eormním zájmem opak. A naopak bych měla mít zájem na tom chránit svůj stát a klidně zavést víza i vůči jinému státu. Kdyby to byl udělal Ruml v dřevních dobách, kdy se tu začaly honit ruské a jugoslávské mafie, mohlo všechno vypadat kapku jinak.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

15. 7. 2009 13:55
Stupidita..

z tohoto blábolu doslova stříká.:-PRv[>-]

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

15. 7. 2009 16:08
Re: Stupidita..

Bohuzel je to tak...

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 7. 2009 13:48
co je psáno to je dáno

EU nás neustále bombarduje nařízeními a příkazy od názvu špekáčku přes poloměr banánu, hygienických předpisech,  kvótách výrobků..A když najednou potřebujeme , aby jeden z předpisů, který sama vydala, taky dodržela a zavedla společná víza, tak se o tom musí dlouze radit a pak nám ukázat nos???? 

Teď si představte, že k nějakému živnostníkovi příjde kontrola a zjistí že nedodržuje předpisy.  Co kdyby jí taky řekl, ať mu to daj písemně, že o tom bude 3 měsíce přemejšlet a radit se, ale už teď jim může říct ať mu s tím vlezou na záda???

0 0
možnosti
HD

Hlava dubová

15. 7. 2009 13:55
Re: co je psáno to je dáno

Svolal by se summit EU X Živnostník, kde by EU deklarovala ochotu v budoucnu ustanivt komisi, která by měla zapracovat na zrušení nesmyslného předpisu.  :-)

0 0
možnosti
JD

pedr64

15. 7. 2009 13:28
ste poněkud vedle

protože pakt solidarity po nás bude eu vyžadovat po schválení Lisabonu. Tedy mají některé členské státy unie potíže s ilegálními imigranty(Malta, itálie, Španělsko...), pak ostatní státy unie takto nepostižené se budou muset o tuto radost s nimi podělit.

0 0
možnosti
K

kattta

15. 7. 2009 13:28
Jinak řečeno,

neptejte se co pro vás může udělat vaše Unie. Ptejte se, co vy můžete udělat pro svoji Unii. Osobně Unii za svou nepovažuji a nepotřebuji od ní, aby pro mne cokoli dělala. Právě naopak, čím méně se mi do života plete, tím jsem vnitřně šťastnější. A kdyby Unie na svá bedra nechtěla mermomocí přebírat řešení problémů, které řešit nejen neumí, ale ve finále ani nechce (viz 'vízová solidarita'), bylo by to vůbec nejjednodušší. Kanada měla plné právo uznat za vhodné nám víza zavést. My bohužel, nemáme možnost se nyní zachovat stejně. A to je chyba!!!

0 0
možnosti
J

jirkaknop

15. 7. 2009 12:52
A to Klaus

ještě drze vyleze s tím,že nemáme suverenitu a nemůžeme rozhodnout o vízech,když jednotnou zahr.politiku léta potápí svým erosrabstvím a dělá EU naschvály s LS.

0 0
možnosti
HD

Hlava dubová

15. 7. 2009 13:10
Re: A to Klaus

Jen jednu otzázečku. Kolik jste toho z LS přečetl????

0 0
možnosti
HD

Hlava dubová

15. 7. 2009 12:52
Vážený pane Nejdlo,

po přečtení Vašeho rádoby zamyšlení, mám pocit, že jste rozumu mdlého. Pokud jste to ještě nestihl zaregistrovat, tak my sami recipročně víza zavést nemůžeme, a máme povinnost o tom, že nám někdo zavedl víza, EU informovat. Pokud vám není jasná taková zřejmá a základní premisa, tak snad radši ani nic nepište....

A říká se: " Co sám nerad, nečiň druhému.......   atd."   Vraťte se na druhý stupeň ZŠ a zopakujte si K.H. Borovského. Ta vaše parafráze se opravdu neříká.....

0 0
možnosti