Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

ippokorny

2. 9. 2009 8:58
Co státu brání

zaměstnat ve vedřejné sféře všechny nezaměstnané za komunistické platy (třeba na ONV byl plat 1 500 Kč), aby lidé měli aspoň nějaký příjem? Problém je v  zákonu o minimální mzdě, kde by se vzalo na mzdy pro velké množství nezaměstnaných peníze a pak v zákonech o sociálních dávkách. Ano, stačilo by změnit zákony ve smylu, že minimální mzda neplatí pro veřejnou sféru a že nezaměstnaný je povinnen se přihlásit o práci, aby měl povinně nějaké příjmy jako za komunistů a veřejná sféřa je povinna mu poskytnout práci. Pak tam snížíme platy na komunistickou úroveň (viz výše) a pak máme spoustu spoustu peněz na mzdy pro ty, kteří budou muset být podle zákona zaměstnáni. Jak prosté, že? Zajděte s tím za svým poslanem...P.P.

0 0
možnosti

Gaspard

31. 8. 2009 14:02
A jak to chcete udělat?

Když odhlédnu od velkých měst (Praha, Brno atd.), kde je nezaměstnanost nízká a vezmu naopak regiony s vysokou nezaměstnaností, kde shodou okolností je i silná cikánská populace (Mostecko, Chomutovsko, Severní Morava), kde se nezaměstnanost pohybuje na 15%, pak vázání dávek na věřejně prospěšnou práci je prakticky neřešitelný problém. Vemte si 5ti tisícové městečko, kde je cca 700 nezaměstnaných (jedno jaké barvy pleti). Kdo jim sežene práci, kdo tu práci bude řídit a kontrolovat? 700 lidí, to už je podnik jako hrom! Sežeňte jim průběžnou práci. Vždyť úklid a údržbu městečka většinou zvládají místní komunální služby v pár lidech. Co jiného by těch 700 lidí mohlo asi tak dělat? A kdo by platil provozní náklady takového podniku? Takže milý pane, jste jako naši populističtí politici, plno jednoduchých, snadno pochopitelných, ale nesprávných řešení, na které doplácí ostatní.

0 0
možnosti
JA

SocPredator

1. 9. 2009 21:31
Re: A jak to chcete udělat?

V tuto chvíli nedělají nic a za peníze. Tak jak by to mohlo být horší?

Rozdám košťata a pak dostanou peníze, jinak jen poukázky na jídlo.

To je jednoduché řešení, které se už dokonce praktikuje. Jde totiž o výchovu jakési prosté logiky:

Neděláš, nebude pivo ani cígo. Ve velkých městech je práce s koštětem nezměrně, to že se nemohou přestěhovat za prací je jejich problém. Musí vzejít generace, která tohle pochopí a nebude dělat děti kvůli dávkám, protože bez práce dostanou zase jen poukázky na jídlo a děti je jen omezí.

Je jasné, že ta změna bude bolet, ale Kocáb ji neinicializuje - ten to dělá BLBĚ, chce jen zase další prachy házet do kanálu - prakticky jim jejich situaci zhoršuje Rv

0 0
možnosti
ML

mira.x

30. 8. 2009 10:09
ale

Pan autor asi přišel z jiné planety,co ty tisíce cizinců co sem firmy kvůli nedostatku pracovníků natáhali za poslední léta a páni ROMOVÉ si spokojeně  chodili pro lenošné.Práce bylo dost ,jen to chtělo mít zájem pracovat,což u ROMŮ jaksi po celá staletí chybí.Rv

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

27. 8. 2009 7:26
Musí pochopit že:

Bez vzdělání žádná práce, bez práce žádné peníze, bez peněz žádné jídlo, bez jídla chcípneš, a NIKOMU to nebude vadit !!!

Tohle je motto jak se k nim MUSÍ stát chovat. Pokud to bude někdo sabotovat, musí přijít před soud i kdyby to měl být sám Kocáb. 

Proto budu volit Národní Stranu !

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

27. 8. 2009 7:30
Re: Musí pochopit že:

nu, jak bych to rekl ... zaver vasi prvni vety neni tak zcela pravdivy, protoze je tady cela rada pseudohumanistu, kterym to vadit bude, a kteri budou trvat na tom, ze to musi vadit i vsem ostatnim a ze ti vsichni ostatni jsou povinni vyse zminovane nechcipnuti hlady sponzorovat. to, ze vyse uvedene pomatence nekdo posloucha a ze maji i  jakousi politickou moc, to je zase druha vec ...

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

27. 8. 2009 7:21
Rom není rasa,

rom je sociální diagnoza.  Takže kdo ječí o rasismu, ten dává najevo pouze svou blbost.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

27. 8. 2009 6:46
Celkem pravdivi clanek,ktery vystihuje i momentalni

situaci v USA!!! A ta je jeste vylepsena o ty Mexicke a jine ilegaly!! Je osvezujici zese nekdo umi podivat i v CR pravde do tvare!!! Kdyz ta prace opravdu neni a podpory se davaji prednostne tem co sije umi vydupat nebo zacnou kricet diskriminace ,tak kde to zanecha ty ostatni? Me samotnemu se otvira kudla v kapse z tech kecu,kterou pry dobre placenou manualni praci by americane na rozdil od mexicanu nedelali! A dnes by nemusela byt ani tak dobre placena.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

27. 8. 2009 6:47
Re: Celkem pravdivi clanek,ktery vystihuje i momentalni

opravicka "pravdivy".Nic rasistickeho v nem neshledavam!

0 0
možnosti
Z

zohan

26. 8. 2009 23:24
nechutne rasisticky clanek..

ale dostal karmu :-)

0 0
možnosti
DD

Don Davido

26. 8. 2009 23:27
Re: nechutne rasisticky clanek..

Nic ve zlém, příteli, ale vy byste nepoznal rasismus, ani kdyby Vám ho přinesli napíchnutý na vidličce až pod nos. Ach jo....:-(

0 0
možnosti
P

pěnice

26. 8. 2009 23:20
Jsou přizpůsobiví

až příliš.Ve vesnici,kde máme zahradu,je rodina ,muž bílý, jeho žena cikánka.Patří k těm slušnějším,ale jejich dcera ve věku 16 let rodila poprve a nyní už má dvě děti.Že nepracovala a ani se do práce nechystá je jasné.Má dávky a s otci nežije (děti mají různé otce) tak je vidím dnes a denně u bazénu na zahradě,ako by byli už v důchodu. Vím že má příjem (dávky) 14 tisíc na dvě děti.

0 0
možnosti
HN

handour

26. 8. 2009 23:33
Re: Jsou přizpůsobiví

To máte pravdu pěnice. Ale víte co, já znám i několik bílejch holek, zejména těch po třicítce, kterým se nechce do práce, tak radši rodí děti - protože ze soc.dávek se dá celkem pohodově žít - dny tráví na terasách kaváren a čas od času s kámoškama vyrazí někam mezi lidi, aby si odpočinuly od náročných mateřských povinností. Zrovna včera jsem slyšela jednu maminu, jejíž dítě leželo na zemi a jí to vůbec nevzrušovalo, jak povídá druhé "starší" matce - "Než jít do práce, tak budu mít radši další dítě..."

0 0
možnosti
DD

Don Davido

26. 8. 2009 23:17
Vadí mi politická korektnost

Vážený pane Nejedlo, vážení přispěvatelé, dobrý večer. Chtěl bych poděkovat, že se nikdo z vás nebojí použít označení Cikán. Je to označení historické, a to, že se nyní bere jako zprofanované, není podle mého názoru vina těch, kteří ho používají. Označení Němec je původně také hanlivé, Češi ho používali pro nové usedlíky ze Západu, kterým nerozumněli ani slovo, byli pro ně "němí".  Přesto se Němci proti takovému označení nijak nebrání, snad proto, že tak tvrdě nepracovali na tom, aby se stalo synonymem lůzy. Pokud to takto půjde dále, bude se za sto let hledat náhražka za nepřípustný výraz Rom. Přesto se nepovažuji za rasistu. Je mi srdečně ukradená barva kůže, vadí mi plná huba práv, a povinnosti žádné. Vadí mi svoboda slova, která v sobě ukrývá vyjímky a ALE. Pak se nejdná o svobodu slova, ale o cenzuru, a s tou já nemohu souhlasit. David Hájek.

0 0
možnosti
N

nejedlo

26. 8. 2009 22:58
To vše už je jenom..

zoufalé odstraňování následků.  Horší bude odstranit příčiny, které vedou k následkům, jichž jsme denně svědky.  Hlavní příčinou je asi nechuť se přizpůsobit! S tím my nic neuděláme! Tady musí začít oni sami!

Děkuji všem diskutujícím, za slušně vedenou diskusi!

0 0
možnosti
WG

marwill

26. 8. 2009 23:17
Re: To vše už je jenom..

Souhlasím s tím, že ten, kdo se ocitne po nějakou dobu bez práce a nenajde jinou, měl by dostat příležitost např. při veřejně prospěšných pracech. Tu by měl vytvořit stát. Ono se to nezdá, ale je težké si představit člověka, který 40 let dělal ve fabrice a teď nemá kde a pak jej odlišit od chronického nemakačenka, který nikdy nepracoval a neví co to práce je. A teď jsou oba závislí na soc. dávkách. Je jasné kdo bude mít větší sympatie, ale..... Ale i tak se třeba podívejte všude kolem sebe na ulici, na chodnících, podél silnic atp. jaký je kolem dokola neskutečný bordel. To by se přece dalo využít ku prospěchu věci - chceš další soc. dávky? Fajn, ale je potřeba udělat alespoň minimálně to a to. Ale dávat jen peníze, peníze.... to nebude uklizeno nikdy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1313x
Člověk s vlastním názorem který občas prezentuji, ale nikomu nevnucuji. Heslo: Nikdy nevysvětluj!
Přátelé to nepotřebují, a nepřátelé vám stejně nevěří.

Seznam rubrik