Standard, nadstandard a lidová tvořivost!

  Tak jsem si říkal, že se v našich končinách už dlouho nenašel nějaký novátor v oboru nesmyslných nápadů, a ejhle!

  Že je potřeba zdravotnická reforma, o tom snad už dneska nikdo nepochybuje. Těch třicet korun už někteří pacienti skousli. a dokonce i doktoři se přestali stydět, a co víc, už se sami zeptají, dříve nežli na to co vám je, jesti jim nesete ten svůj třicetikorunový odpustek! O tom již byly popsány celé stohy papíru, a nechci se dál o tom šířit! Co však mne děsí daleko více, je definice o tom, kde končí standardní péče, a kde začíná péče tak zvaná nadstandardní. Řekl bych, že pokud půjdeme tak zvanou " českou cestou", nebude v tom problém. Už vidím, jak se ministr Julínek se svými odborníky snaží definovat jeden a půl milionu zdravotních úkonů standardní péče o pacienty, a ostatní se zařadí jako nadstandard!  Má to jednu obrovskou výhodu! Nevyzná se v tom ani prase, natož doktor, a tak se můžeme těšit, že budeme všichni nadstandardně léčeni, a tím se vlastně zařadíme na světovou špičku. Proč vypsat sto nadstandardních léčebných úkonů, aby se v tom pacient vyznal a měl přehled? Vždyť by byli proti sobě!Celé mi to připadá jako atlas hub! Na co znát všech těch tisíc pětset hub, které u nás rostou abych se neotrávil, když stačí znát šest smrtelně jedovatých? A pacient? Chce mít nadstandardní péči? Chce, a my mu ji dodáme! Že na poplatky vydali ti dva MUDrcové velkolepou příručku, ve které se kromě nich nikdo nevyznal? Nyní už bude stačit jenom leták, kterak všichni pacienti nadstadardní léčbou, ke zdraví přijdou! A jako drobná příloha sazebník a návod o tom, jak bez remcání zaplatit!

    A trochu z jiného soudku!

    Že lidová tvořivost našich radních nezná hranic, dokazuje další výtvor z dílny zastupitelstva v České Lípě. Tam došli k závěru, že chudák městský policajt si musí vydělat na ošoupané boty, a na mycí prostředky na ruce zašpiněné při nandávání a sundávání " botičky".  Jako by nestačilo, že vás skásnou za dva litry, ale ještě přišli s tím, že by vás skásli o pět set za nasazení a  sundání botičky.  Jak geniální!  Už se na to po jejich vzoru chystají i další města.

   Pak, že u nás géniové vymřeli!  Teď ještě schází, aby někdo přišel s nápadem, kde na tu všechnu tvořivost sehnat peníze?

Autor: Václav Nejedlo | neděle 30.11.2008 19:08 | karma článku: 5,66 | přečteno: 367x
  • Další články autora

Václav Nejedlo

Hledáme poklad národa.

2.12.2011 v 12:56 | Karma: 16,30

Václav Nejedlo

Hlava mi to nebere.

22.8.2011 v 22:26 | Karma: 23,76

Václav Nejedlo

Globální oteplování.

12.8.2011 v 22:07 | Karma: 11,93

Václav Nejedlo

Chleba.

16.7.2011 v 13:49 | Karma: 15,88