Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P9

pavel 99

7. 3. 2009 12:17
Jenom bych mírně upřesnil

Sklárny se do potíží nedostaly "přes noc", ale potýkaly se s problémy již dlouhou řadu měsíců. Navíc situace v různých závodech byla různá, ovšem většina závodů se potýkala s úbytkem zakázek. A v podniku postiženém nedostatkem zakázek je pravidelným "obrázkem", že pracující spíše přechází z místa na místo, neboť nemá "do čeho píchnout". Tudíž mluvit o mzdě za "odvedenou práci" bývá mírně nadnesené.

Párkrát jsem s lidmi v podobných situacích hovořil, neboť jsem nechápal, na co vlastně čekají, neboť zánik podniku byl zákonitě pouze otázkou času a pžekvapily mne "vychytralé odpovědi" typu - když odejdu sám, nebudu mít nárok na několikaměsíční odstupné. Z čeho se asi bude vyplácet odstupné v podniku, který již téměř nemá příjmy mi zůstalo dodnes záhadou.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

7. 3. 2009 10:21
Připomeňme, že současný insolvenční zákon

je z dílny sociálních demokratů (a odhlasovaný ve spolupráci s komunisty).

0 0
možnosti
P9

pavel 99

7. 3. 2009 10:31
Re: Připomeňme, že současný insolvenční zákon

ano - toto je velmi podstatný údaj a nechápu, že nikdo z "obhájců" nebohých sklářů (včetně odborářů - kteří jinak kecají úplně do všeho) toto nezmínil a na toto (zavčas) neupozornil.

0 0
možnosti
T

TlustePraseJakNaFotce

6. 3. 2009 23:53
karma, správně.

navíc bankéři jsou jedni z těch, co na krizi nesou svůj (velký) díl viny. a nikdo z bankéřů nezchudl ani při krachu banky.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

7. 3. 2009 10:22
Re: karma, správně.

Američtí bankéři a bankéři některých evropských zemí.  Jejich vina je ta, že půjčovali bez řádného zajištění. Ovšem stajná vina je na dlužnících že si půjčovali bez reálné možnosti splatit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1313x
Člověk s vlastním názorem který občas prezentuji, ale nikomu nevnucuji. Heslo: Nikdy nevysvětluj!
Přátelé to nepotřebují, a nepřátelé vám stejně nevěří.

Seznam rubrik