Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nejedlo

25. 1. 2009 12:06
Ještě jednou, děkuji!

Děkuji  všem za uvedené příspěvky, bez nějakých emocí, které člověka nutí o věcech přemýšlet. Děkuji za slušnost a korektnost, se kterou byla diskuze vedena.  V, Nejedlo

0 0
možnosti
N

nejedlo

25. 1. 2009 11:51
Přál bych si,

aby ta nová, " porevoluční generace", zhruba pětatřicátníků, zvládala jednou tuto společnost lépe, než naše generace, která se stále nemůže vypořádat s minulostí, a táhne ji za sebou jak žalářnickou kouli.  Současná společnost je stále prolezlá lidmi, kteří sice vyměnili kabáty, ale ne myšlení. V tom je náš největší problém!  Přeji jim, aby, nezatíženi " naší" minulostí, vedli jednou tuto společnost lépe. Ono je hezké a prospěšné si občas minulost připomenout, ale ne jí celý život za sebou vláčet jako balvan. Minulost se už změnit nedá, leda zopakovat, ale přítomnost a budoucnost, ta se změnit dá!

0 0
možnosti
JN

Koaraeeel

25. 1. 2009 10:41
Každý normální člověk srovnává,

dříve jsem nerozuměl třídní společnosti, teď už ano. Až to pochopí všichni, bude líp.

Třída 1. za vodou-máme nakradeno ,třída 2.radost každý den-nemáme nakradeno, ale snažíme se, třída 3.socky- musíme pořád makat, ale k ničemu to nevede.Tak už nechte keců o komunistech a zařaťe se, stejně to k ničemu nevede.

0 0
možnosti
FH

MrFrank

25. 1. 2009 10:18
neco tu nehraje

na jedne strane tu mame Ustav, ktery se zabyva vysetrovanim zlocinu komunismu a na strane druhe tu mame Komunistickou stranu Cech a Moravy. Tak trochu Kocourkov, nee? 8-o

0 0
možnosti
N

nejedlo

25. 1. 2009 11:18
Re: neco tu nehraje

Jaký Kocourkov? Přece výborná trafika. Přece, čím déle něco existuje, tím déle to můžete zkoumat.Čím déle to můžete zkoumat, tím je to složitější a nákladnější.  Začali jsme zkoumat čtyřicetileté období, a vidíte už můžeme letos zkoumat šedesátileté období. Ale to už potřebujeme na výzkum totality více lidí a finančních prostředků. A nějakou komisi, která celý ten výzkum zaštítí. Je to něco jako genetika, stále nové objevy!

0 0
možnosti
JM

jmhad

25. 1. 2009 9:41
jen přání

Komunisté budou do té doby,dokud budou chudí co dřou a bohatí co vládnou. Ono je to jedno,jak se jmenují,zda husité,osvícenci,revolucionáři a pod.Dokud jsou markantní rozdíly mezi společenskými vrstvami,vžy bude nějaká skupina,která se jakoukoliv formou bude zastávat těch dole a bude to chtít nějakou formou změnit v jejich prospěch,k jejich přiblížení se těm druhým.A tenhle stav se nedá změnit ani odstranit.Pořád mluvíte o zločinech komunistů a nikdo nemluví o zločinech kapitalistů,feudálů či cirkve dříve i dnes,třeba práve v této minutě.;-O

0 0
možnosti
ŠF

stev

25. 1. 2009 10:14
Re: jen přání

R^R^

0 0
možnosti
MP

MirosPikos

25. 1. 2009 8:52
Naši na kuponovce vydělali 150 tisíc, jak je to možné?

Jak jsem došel ke kuponové privatizaci, tak jsem musel skončit číst... naši na kuponovce taky vydělali. Šlo jen o to investovat s rozumem. A pak už jsme zas u závisti, pocit že já nic nevydělal a někdo vydělal miliony je pro čecha něco nepředstavitelného a nespravedlivého. Všichni nadáváte na kuponovou privatizaci, ale nikdo neřekne jiné řešení a když řekne, tak jak dokáže že by bylo lepší? Nijak, lze o tom jen spekulovat, ale to nemá smysl. Všichni jsou strašně chytří, ale v podstatě uplně hloupí.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

25. 1. 2009 9:33
Re: Naši na kuponovce vydělali 150 tisíc, jak je to možné?

Inu - po bitvě každý generál. :-/  Kupónovka možná nebyla to nejlepší, ale pokud vím, jiné propracované řešení tu nebylo. A nějaká družstva ? Podívejte se, jak dopadly některé kampeličky a ty podniky, které se na družstvo převedly.

0 0
možnosti
N

nabuchodonozor

25. 1. 2009 7:38
Komunisté a Litvínov

Právě tak,jak se zviditelnuje Dělnická strana na potížích v Litvínově,tak se komunisté zviditelnují na nedostatcích demokracie.Chceme-li omezit jejich vliv,pak v prvé řadě odstraňme příčiny .Jsem naprosto apolitický,ale moc věcí mne dnes se.....Na př. přemíra heren,nezvládnuté bezdomovectví,zrušená domovská příslušnost,sprejerství-vandalismus! atd.Byl jsem výpravčím a vím,jak bylo na nádraží bezpečno a o půlnoci klid.Jdětam podívat dnes!Naprostá anarchie nikdo neví kolik přesně těch bezdomovců je,,totéž cikáni.Jak pak lze jim pomoci,když nevím o nich nic.:-)

0 0
možnosti
JN

Marty502

24. 1. 2009 21:57
Teďka se to snadno hodnotí

Teďka se kupónovka snadno hodnotí. Ale co se mělo dělat? Všechen majetek státní a nikde na světě s tím nebyla zkušenost - s privatizací v takovém rozsahu. No tak se zkusila kupónovka. Měla 1.000 chyb, ale možná jiná metoda by měla chyb 2x tolik. Navíc nebyly zákony, nic.. - všechno se muselo budovat za pochodu, nikdo s tím neměl zkušenosti,...

Bohužel řada lidí nespokojenost se současnou situací řeší sympatiemi se zločineckou KSČ(M). To mi přijde stejné, jako kdyby např. v roce 1946 při silné neúrodě vzpomínali na válku, kdy se fakticky měli lépe než po válce 1946. Kvůli tomu si ale přece nebudu přát zpátky válku.

Navíc je jistě pouze nepatrné procento lidí, kteří se měli skutečně lépe za komoušů před rokem 1989 než nyní. Všem, kteří si myslí, že se měli lépe, bych přál, aby se mohli vrátit v čase a zase žít v té příšerné době Husáka a Jakeše. 99,9% z nich by se ihned a s radostí vrátila do dnešní doby.

Lidé mají krátkou paměť.

0 0
možnosti
K

kaktusak

25. 1. 2009 2:24
Re: Teďka se to snadno hodnotí

No tak to neměli privatizovat.

KSČ nebyla zločinecká.

Po 20 letech se samozřejmě řadě lidí žije lépe. Taky se ale žilo lépe v roce 85 než 65.

Kdo nadává na Husákovu dobu, ten by se měl vrátit do 1. republiky.

Opravdu máte krátkou paměť. A dětem jsou vymývány mozky bývalými kriminálníky nazývajícími se političtí vězňové.

0 0
možnosti
MP

mpscz

24. 1. 2009 21:45
Oni růžky nevystrkují.

To jen hlupáci už zapomněli, jak se za komoušů žilo, tak se je snaží exhumovat...

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

24. 1. 2009 20:16
Velmi vystizny rozbor

i kdyz snad ponekud strucny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1313x
Člověk s vlastním názorem který občas prezentuji, ale nikomu nevnucuji. Heslo: Nikdy nevysvětluj!
Přátelé to nepotřebují, a nepřátelé vám stejně nevěří.

Seznam rubrik