Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nejedlo

25. 11. 2008 7:08
Reakce na příspěvek

Děkuji za váš příspěvek, a vaši reakci na můj článek. Můj článek je jenom pohled laika, a občasného uživatele služeb ČD.

Jak sám vidíte, rozbor celé situace ČD, by vydal na celou knihu. Ještě jednou, děkuji za příspěvek!

Sice ne za všechno mohouČD, ale to by nemělo mne jako zákazníka zajímat. Já si přece kupuji službu. Možná z jejich pohledu" za málo peněz, málo muziky", jestli se o muzice dá vůbec mluvit. Kolega, který se vracel ode mne domů, absolvoval trať Turnov- Blansko, podle jízdního řádu zhruba pětihodinovou, se všemi nástrahami ČD, za neuvěřitelných skoro devět hodin. Myslím, že na tu cestu hodně dlouho nezapomene! Výluky, tím pádem nenevazující spoje a výsledek se dostavil.

0 0
možnosti
AH

alex hart

24. 11. 2008 17:40
Jak vono to vlastně je... - 1 -

Nechci dělat dráze advokáta, protože v mnoha ohledech jsou to dementi, kteří vůbec nechtějí podnikat, ale jenom pobírat státní dotace bez jakýchkoliv rizik a vše na čem se dá vydělávat prodají soukromníkům (jídelní vozy, lukrativní nádražní budovy ve velkých městech, lukrativní pozemky apod.) nebo zruší z oboru podnikání (přeprava spěšnin, přeprava kusových zásilek, přeprava lodí pro vodáky, atd.).

Na druhou stranu ale není  za vše vina jenom dráha. České dráhy jsou totiž státním podnikem a podnikání Českých drah je rozhodující měrou určeno situací v zemi a chováním státu:  1) Po revoluci poklesla dramaticky výroba všech velkých státní fabrik a tím se snížila přeprava.  2) V devadesátých letech se hromadně přešlo z uhlí na jiná paliva přepravovaná potrubím nebo po silnici a tím poklesla přeprava  3)  Po revoluci vypukla blbá móda všechno vozit po silnici a tím poklesla přeprava.

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1313x
Člověk s vlastním názorem který občas prezentuji, ale nikomu nevnucuji. Heslo: Nikdy nevysvětluj!
Přátelé to nepotřebují, a nepřátelé vám stejně nevěří.

Seznam rubrik