Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nejedlo

16. 11. 2008 20:58
tata 01

Nedá mi, abych nezareagoval na jeho příspěvky. Já to nedělám ze strachu o sebe a svého psa, ale o bezpečnost jejího psa. Já přece nemůžu vědět jak každý z nich zareaguje, zvláště když ten jeden je volný.  Oni když si zrovna nesednou, tak není moc  dobré řešit spor čtyřicetikilového bulteriera, s nějakým oříškem, který si sám naběhne. Jenže vysvětlit té paní ,  kterou by byl okamžitě označen jako ,,bojová" potvora, by byl asi velký problém . Stejně by nikdy nepochopila, že si to zavinila sama.  Vždyť ve svém zájmu, a v zájmu svého psa, se snažím těmto situacím předcházet.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

16. 11. 2008 18:50
Epolog?

...ve smyslu nize vyrceneho: Dneska jsem autorovi nechal jeden komentar u jeho dalsiho clanku a vyrazil s psikem na spacir. A hadejte co, potkali jsme dobrmana - za otevrenou branou a bez dozoru. Jisteze se do nas pustil, chodime tudy pravidelne a jemu se pochopitelne nelibi cizi znacky na hrane teritoria.

-

Nikomu se nic nestalo (ruku jsem mezi ne uz tentokrat nestrkal), jen par chlupu a trochu krve, frapantni ale byla panicka (nikoli majitelka), ktera se pote, co nechala branu otevrenou zmohla jen na "Atosi, pust ho!". Tim spis, ze Atose uz jsme takhle potkali podruhe.

-

Joo, neni nad to psa zvladat. Pokud ho clovek nezvlada (presne vim, proc svyho kolem toho plotu beru na snuru), at si poridi krecka.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

15. 11. 2008 18:12
Heh...

...mne se to stalo dvakrat - vedu psa na voditku a potkam jinyho, o chlup mensiho. Dvakrat jsem pesose nechal sednout a cekal na majitele toho druhyho, dvakrat jsem mezi ne nakonec musel (stupidni napad, ja vim), skocit.

-

Ja jedny strece s sebou ted nosim teleskop (na nuz nemam zaludek) a jsem pripravenej ho pouzit. Na tech ostatnich priste psa z toho voditka pustim, at si s poradi navolno. Daji se do sebe stejne a ja nevidim duvod, proc by Arganek mel bejt v nevyhode.

0 0
možnosti
S

Sampis

15. 11. 2008 18:17
Re: Heh...

Ale no tak, ne každý pes, kterého potkáte a který jde k vám má v úmyslu vás napadnout. 

0 0
možnosti
S

Sampis

15. 11. 2008 17:01
Máte s tou hlopostí pravdu,

pokud bych potkal někoho, kdo by se choval jako vy, řekl bych mu svoje od plic, pokud by po tom odhánění neležel na zemi pod mým psem.

Uvědomil jste si, že pes vaše chování mohl vyhodnotit jako napadení a zareagovat podle toho? Pokud jste se bál střetu, pak nechápu, jaktože jste měl koš v ruce a nebyl psovi nasazen.

Bullteriéři jsou milá, přítulná rasa. K lidem jsou nadmíru milí, ovšem někteří jedinci jsou dominantní k jiným psům a je s tím třeba počítat. Předpokládám, že kdybyste toto paní sdělil, tak si psa přivolá. Ovšem těžko můžete chtít, aby někdo reagoval na váš příkaz přivolat si psa. Stejně tak mi přijde podivné, že jste psa vedl na místo, kde jak sám uvádíte, můžete předpokládat volně pobíhající psy. Zvláště, když sám psa pustit neplánujete.

Moje rada pro příště zní: Nepřikazovat nikomu, že si má psa přivolat, ale s omluvou mu vyslvětlit, že máte psa dominantního a bojíte se střetu. Zvláště, když pes není váš (což je pochopitelný argument, protože pak psa plně neovládáte).

0 0
možnosti
RP

tata01

15. 11. 2008 17:16
Re: Máte s tou hlopostí pravdu,

R^R^

0 0
možnosti
MV

Martin V

15. 11. 2008 8:42
Pejskaři jsou svoloč

A ted si představte, že takto běžel pes na moje dvě malé děti. Volal jsem na majitelku, ať si psa zavolá zpět a majitelka toho psa na nás volala že je hodný a nic nedělá. Přitom ten pes byl skoro tak velký jak moje děcka.

A když sem na psa vytáhl pepřák a nůž, začala se ta kráva divit a sem pepřák použil.

0 0
možnosti
PK

dolch

15. 11. 2008 8:52
Re: Pejskaři jsou svoloč

R^ Mám podobný zážitek. Pes jak kráva běhal mezi dětma a paní se vesele vybavovala o 100 dál. Když jsem ji upozornil, že mě to nepřijde moc zodpovědné, prohládila, že pes nic nedělá a ona za něj zodpovídá. Taky jsem ji poslal někam i se psem.

0 0
možnosti
BH

hrdý Buďžes

15. 11. 2008 8:03
Lidi pořizujte si rasy

přátelské ke psům i lidem.

0 0
možnosti
RP

tata01

15. 11. 2008 7:59
kdyby

jste na mě na 40 metrů povykoval, tak bych Vás taky poslal do ...... a potom se mi oháněl po psovi nohou a košíkem tak to by si říkalo rovnou a inzultaci, je ale pravda, že můj pes se ode mě na 40 metrů nevzdálí

0 0
možnosti