Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

6. 3. 2009 0:23
Půjčování je podnikání

jako každé jiné. Kdo chce mít naprostou jistotu, ať nepůjčuje. Dělat z lichvářů oběti je zvláštní.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

6. 3. 2009 13:43
Re: Půjčování je podnikání

Autor blogu mluví o lichvářích?? Mluví o poskytovateli(-lích) služeb, za které je dlouhodobě neplaceno

0 0
možnosti
JT

pepinuvhrnec

5. 3. 2009 15:12
jak dlouho čekat

V mém případě jsem "dlužil" částku 300,- Kč za nezaplacenou pokutu za údajné parkování na nám. bratří Synků. nesouhlasil jsem, nicméně mi přišla složenka na okamžitou úhradu. Za tři týdny exekuční příkaz k zaplacení 7.600,- Kč do 14.dnů. Vůbec se se mnou nikdo nebavil o tom jestli mám nebo nemám peníze. Musel jsem zaplati celou částku a potom si mohl stěžovat - na lampárně....

0 0
možnosti
MB

ma.bre

5. 3. 2009 14:00
Napsal jste to moc hezky,

mám jen jednu připomínku, která popisované skutečnosti jesště zhoršuje: Na plyn a elektřinu mají nájemci vlstní smlouvu s poskytovatelem těchto služeb, takže skutečně přijdou energetici, plynaři, odnesou "hodiny" a je vybíleno. Vodu a teplo ale poskytuje v nájemních bytech zpravidla vlastník. A už mnohokrát došlo i k soudnímu stíhání vlastníka, kterému došla trpělivost s neplatiči a vodu jim zavřel. To samé s teplem - vlastník musí vytápět byty, i když radiátory jsou dávno ve sběrných surovinách!

Zase dvojí metr!

0 0
možnosti
JC

Jarcho

5. 3. 2009 13:14
V Bibli je na to nějaké podobenství.

Přečtěte si Bibli, tam je to napsané.

A pokud nechcet Bibli číst, tak vám mohu rovnou říci, že netrpělivý věřitel nedostane nic, protože mu dlužník umře hlady.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

5. 3. 2009 20:52
Re: V Bibli je na to nějaké podobenství.

umře hlady a už nedělá další dluhy.

0 0
možnosti
DB

Dan Brabec

5. 3. 2009 12:56
Poukázky

Já osobně postup chomutovské radnice schvaluji. Možná, aby to nevzbudilo až takovou vlnu rezolutního odmítání této dle mého názoru zákonné metody, se to mohlo udělat trochu citlivěji - třeba tímto způsobem exekuovat dluhy po částech a né najednou, ale jinak s tím souhlasím. V souvislosti s otázkou neplacení nájmů mě napadá, zda by se nedalo v těchto případech postupovat obdobně jako v některých regionech, kde místo části peněz vyplácejí sociální dávky v podobě poukázek, třeba na jídlo. Město by tak v případě vlastních bytů část sociálních dávek mohlo vyplácet třeba v podobě poukázek, za které by bylo možné uhradit pouze nájem. A možná by to nemuselo fungovat jen u obecních bytů, ale obecně i u bytů s různými majiteli. Vždyť na co jsou sociální dávky poskytovány? Dle mého názoru na to, aby sociálně slabí měli kam složit hlavu, aby neumřeli hlady a aby nechodili úplně nazí - toť vše.

0 0
možnosti
D

důchodce

5. 3. 2009 12:49
v prvé řadě

by jim podporu, určenou na nájemné, energie atd, měl úřad strhávat hned při vyplácení. Nebo vyplatit jen proti zaplacené složence za minulý měsíc, či prostě rovnou odečítat z podpory. Protože dostanou-li tito lidé hotové peníze do rukou, nespatřují v nich prostředek pro svou další slušnou existenci, nýbrž klíč k alkoholu, hracímu automatu, drogám atd. Prostě nedat jim víc než jednu šanci, která pokud zklamou, bude poslední. Oni prostě odmítají znát hodnotu a cenu peněz, protože se k nim dostávají zcela bezpracně, bez jakéhokoli vlastního úsilí. Prostě jen vylezou z pelechu a dojdou si pro ně.

0 0
možnosti
MO

modřín opadavý

5. 3. 2009 13:46
Re: v prvé řadě

R^R^

0 0
možnosti
M

manawatu

5. 3. 2009 12:26
Prevence

jinak se můžete s trpělivostí vycpat,pokud 99 procentně nahradíte přírodní zdroje finančním systémem ,tak se zaručeně vyskytnou lidé ,kteří na to nejsou připraveni ,a ani to neni jejich povinnost-potom už stačí je zkoncentrovat na jedno místo a problém i s,,legitimním,,nepřítelem - příčinou zla jsou na světě :-)

0 0
možnosti