Kdo nepíše o Gottovi, není Čech!

Se zájmem sleduji diskuse, které se rozpoutaly kolem vyznamenání Karla Gotta. Perex bych poslal do háje!!!!

 

Není to tak dlouho, kdy se vedly diskuze na téma, proč ještě nedostal Karel Gott nějaké vyznamenání, a že je jeden z těch, který by si ho zasloužil. Uplynul rok, a pár hodin po vyznamenání Karla Gotta se objevují diskuze, zda si toto vyznamenání vůbec zasloužil.

Nejsem zrovna jeho obdivovatelem, i když jeho písně a hlas se mi líbí, ale v jednom se ho musím zastat! A tím jsou útoky na jeho osobu od lidí, kteří tuto dobu nežili.

Kritizovat něčí jednání v dané době z pohledu zprostředkovaných informací, je dosti diskutabilní.  Články autorů kteří se narodili do této „ čestné doby", a cítí se jaksi neposkvrněni komunistickou minulostí, závidím tu odvahu kritizovat dobu ve které nikdy nežili. Bohužel, až tato „porevoluční" doba vytvořila hrdinné bojovníky proti komunismu, a komustobijce i z řad bývalých komunistů. Kde je vlastně pravda? 

Jsem ochoten přijmout  výhrady a kritiku od lidí, kteří tuto dobu prožili. Ale! Jak se říká „ kdo jsi bez viny, hoď po mě kamenem!". Kdo z těch, kteří tuto totalitní dobu prožili může s čistým svědomím říci, že si s nimi nikdy nezadal?   Ale jak chtějí hodnotit tuto dobu ti mladí kteří ji na vlastní kůži neprožili?  Jenom podle zprostředkovaných informací?  To je pro kritiku tohoto období ale skutečně velice málo!  Můžou mít na věc svůj názor, ale hodnotit lidi kteří tuto dobu žili, jim skutečně nepřísluší! Za dvacet, třicet let budoucí generace bude hodnotit jejich chování v době, kterou nyní žijí.  Přeji jim, aby jim jejich pevné postoje a názory nijak si nezadat s režimem ve kterém dnes  žijí, vydržely celý dlouhý aktivní život, aby se i oni nemuseli jednou  zpovídat svým dětem!

Těm mladým kritikům Karla Gotta přeji aby ani v době své nouze nepodlehli zadat si s režimem!

Karlu Gottovi přeji upřímnou radost z vyznamenání za celoživotní práci.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Nejedlo | čtvrtek 29.10.2009 20:19 | karma článku: 18,76 | přečteno: 4784x
  • Další články autora

Václav Nejedlo

Hledáme poklad národa.

2.12.2011 v 12:56 | Karma: 16,30

Václav Nejedlo

Hlava mi to nebere.

22.8.2011 v 22:26 | Karma: 23,76

Václav Nejedlo

Globální oteplování.

12.8.2011 v 22:07 | Karma: 11,93

Václav Nejedlo

Chleba.

16.7.2011 v 13:49 | Karma: 15,88