Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nejedlo

10. 1. 2009 20:27
Necítím potřebu

obhajovat svůj názor na věc.  V devadesátých letech nám zde zůstaly desetitisíce Vietnamců, kteří se svezli na vlně "revoluce", a zůstali tady. Bez jakýchkoliv zábran se zde usadili další, kteří museli opusti Německo.  Stát jakoby nepoučen, dělá tytéž chyby po patnácti letech. Asi nám to patří! Jen jsem zvědav, jak je budem vracet zpět!

0 0
možnosti
N

nejedlo

10. 1. 2009 20:30
Re: Necítím potřebu

Mám na mysli, tu poslední várku najatých Mongolců a Vietnamců.

0 0
možnosti
N

nejedlo

10. 1. 2009 0:35
Co s nimi?

Naše diskuze se trochu odchýlila od tématu. Co mě vadí, to jsou desítky tisíc lidí z ciziny, mezi nimi spousta těžce nemocných, bez jakýchkoliv prostředků, které sem různé agentury natáhly, aniž by si stát hlídal svoji imigrační politiku. Dneska v době ekonomické krize, jdou jako první na odpis. Důsledek špatné imigrační politiky?  Zůstanou nám zde tisíce cizinců bez finančních prostředků střechy nad hlavou, a bez možnosti sehnat prostředky na cestu zpátky. Nikdo se k tomu nehlásí, nikdo nenese odpovědnost. Vadí mi, že stát svou liknavostí zadělal na další velký problém! Nejen sobě, ale nám všem!

0 0
možnosti
P9

pavel 99

10. 1. 2009 11:11
Re: Co s nimi?

První zajímavost je Vaše tvrzení o "spoustě těžce nemocných" (netuším odkud své tvrzení berete) - ale podmínkou pracovního povolení je (pokud vím) dobrý zdravotní stav, někdy i lékařské prohlídky. Tudíž dotyční "těžce nemocní" (snad neochořeli u nás?) buď lhali v čestném prohlášení o zdravotním stavu, nebo falkšovali zdravotní prohlídky - v obou případech je spíše "poškozeným" náš stát.

Dále "status" (míra právní ochrany) těch cizinců je poměrně jasně dána zákony. Sice jepravděpodobné, že tomu sami nerozumí, ale jak byste to chtěl řešit? Ke každému cizinci přidělit "vysvětlovatele", aby mu prozradil pravdu? Kdo by to měl platit? (Ostatně - můžete se toho sám ujmout.)

0 0
možnosti
JD

drtinajan

9. 1. 2009 20:19
předpokládejme

že u nás pracuje 50000 cizinců o kterých píšete ve svém blogu (moje čirá spekulace neb o tom nic nevím). Jedna letenka je dejme tomu za 20000 (ale spíše bych to viděl tak na dest tisíc kč). tedy náklady na vyexpedování 50000 lidí jsou půl až jedna miliarda korun - finančně to tedy nevidím jako velký problém - jedna miliarda není suma která by tento stát nějak ohrozila....

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1313x
Člověk s vlastním názorem který občas prezentuji, ale nikomu nevnucuji. Heslo: Nikdy nevysvětluj!
Přátelé to nepotřebují, a nepřátelé vám stejně nevěří.

Seznam rubrik