Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V zásadě máte dvě možnosti. Tu drahou a technicky náročnou - na střechu chalupy umístit vnější GSM anténu s nějkaým rozumným ziskem. Ale vůbec netuším, zda současné moderní telefony myjí vůbec nějaký vstup pro vnější anténu. Asi nemají.

A druhé, daleko elegantnější možnost je, vyměnit operátora. Zjistiit od přátel nebo známých, kteří mají jiného "providera" (u nás jsou pouze tři sítě GSM), zda by to u jiného operátora nebylo lepší.

Za mých "mladých let", před 15 lety, kdy jsme začínali stavět síť Oskar, měl zdaleka nejlepší pokrytí Eurotel, dnes O2.

Šlo by to vyzkoušet i tak, že v místě, kde žádný signál nemáte (uvnitř baráku) bych vyndal SIM kartu a telefon by po zapnutí měl hlásit "Pouze tísňové hovory". A pokud by vůbec bylo možné na tísňovou linku volat, tak přejděte k tomuto operátorovi.

Pokrytí signálem různých operátorů je skutečně velmi nerovnoměrné. Já se pamatuji, že jsme měli v plánu pokrytí oblast kolem jedné obce na Českolipsku a když jsme tam s radioplánovačem přijeli, tak k naší nesmírné radosti byla na návsi "šaltpáka socialismu", takový ten kulatý vodojem na juřecí nožce.

Vodojemy jsou ideálním objektem k instalaci základnových stanic a antén, protože jsou vždy na kopci a jsou dostatečně vysoké.

A v hospodě, kam jsme šli na jídlo, nás málem hostili, jen aby už tam nějaký signál byl.

1 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 642x
Neberte se moc vážně-škodí to vám i vašemu okolí.
A pro zájemce- moje stránky- http://miamia.webgarden.cz.
O čem jsou ? No- Esoterická čajovna.

Seznam rubrik