Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sibidlo2

30. 3. 2012 10:30
.

kde kdo má do prdele díru, tak píše blogRv

0 0
možnosti
VN

nedbalka

30. 3. 2012 21:22
Re: .

Vy taky?;-D

1 0
možnosti

Ottis300

30. 3. 2012 8:20
xcfdstersfwr: sice jednoduše popsáno, ale podstata vystižená

Netočil bych se na shodě podmětu s přísudkem, nota bene s tím zaplácl půl příspěvku, ani na tom, jestli je článek intelektuálně nabitý, či nikoliv. Blog je fórum, každý se vyjádří svým způsobem. Přeměny společnosti nejsou náhodné jako blesky v létě, kdy se zableskne i za jasného počasí. Jistě, něco je náhoda, něco je postrkované s mlhavou představou, co z toho vznikne, něco zase perfektně nalajnované, čili směsice aktivit a snah určitým směrem v určitou dobu, kdy poměry již něco naznačují. Myslet si však, že neexistovaly tzv. nouzové plány pro "případ", je také naivní. Vždy existují plány, "co kdyby", v určitém stádiu rozpracovanosti podle předpokládané naléhavosti. I pečlivě plánované vojenské operace nesou v sobě zárodek neúspěchu, protože za průběh odpovídá množství lidí, je mnoho náhod, i nehod, které nešlo předvídat, kumulace odvahy i zbabělosti, takže jen dostatečně flexibilní a svým způsobem i jasnozřivý velitel může mít úspěch. Těžko však 100%. Tak to bylo i se sametem.

1 0
možnosti
P

P.32

30. 3. 2012 7:23
Možná.

Asi má autor hodně pravdy když "vzdělancům"došli argumenty tak že argumentují pravopisem.V jednom však podle mne pravdu nemá,V.V. a ani ostatní zkrachovalé strany nebyli o nic lepší,jen byli slabší a podlehli v boji dravců.Nemyslím že tato země potřebuje chytré zloděje ale potřebuje moudré lidi.

0 0
možnosti
X

xcfdstersfwr

30. 3. 2012 7:44
Re: Možná.

Argumenty došli (s měkkým "i" na konci), strany nebyli o nic lepší, jen byli slabší a podlehli - všechno s měkkým "i" na konci. A to ponechávám stranou, že právě na to jste si mohl dát pozor, protože u autora jsem to kritizoval, a tudíž jste si mohl přávě na shodu podmětu s přísudkem dát pozor.

Vy nepochopíte, že na hlubší rozbory je zapotřebí určitého vzdělání a inteligence. A když ho člověk nemá, jako je tomu u pana autora a ještě ve větší míře u Vás, tak prostě nemá ani schopnosti ty rozbory dělat.  To není tak, že by nám došly argumenty, a proto poukazujeme na autorův pravopis. To je tak, že poukazujeme na to, že takové osoby prostě nemají na hlubší analýzy. Není jim to prostě od přírody dáno. Mně argumenty nedošly. Já naopak své poukazování na autorovu nevzdělanost používím jako argument k tomu, že on na hlubší analýzy prostě nemá.

1 0
možnosti
PM

petrik1960

30. 3. 2012 6:43
Lžete už v prvním odstavci

Jste lhář a kritizujete. Neskutečně hnusná vlastnost.

2 0
možnosti
SN

kuča

30. 3. 2012 6:39
Autore, nebudu Vám nadávat kvůli pravopisu......

:-)......všichni nemůžeme být pravopisní géniové, jako první Váš kritik, ale jádro myšlenky je vcelku racionální. Vypadá to sice, jako konspirační teorie, ale to obsazení vlády lidmi z prognosťáku, sedí a protože to byl prognostický ústav, jistě měli ánung o tom, že režim dlouho nevydrží a tak si v klidu podělili korýtka a promysleli porevoluční taktiku. Samozřejmě, byli tam lidé, kteří přesvědčením nepasovali, (KOmárek,Zeman), ale třeba Zeman se proslavil svojí odvahou, když napsal odvážný článek, který byl uveřejněn již na začátku roku 85 a způsobil doslova pozdvižení ! Komárka, který má poměrně silné sociální cítění a velmi slušnou morální úroveň, odeslali při Klausově privatizaci do již. Ameriky, aby jim do toho nemluvil. POkud se týká Havla, byl to idealista, proti režimu aktivně bojoval, ale později byl už ve vleku událostí, když otěže ODS převzal VK. Na náhody nevěřím !

0 0
možnosti
X

xcfdstersfwr

30. 3. 2012 5:30
Nebzdělanec se snaží vypadat moudře

Co si můžeme myslet o člověku, který neví, že když ve větě jsou podmětem zkratky "ODS" a "ČSSD", tak je píše "vznikaly" s tvrdým "y" na konci a nikoli "vznikali" s měkkým "i" na konci. Co si můžeme myslet o člověku, který neví, že "policie" se píše s malým písmenem na začátku, pokud ji nepojmenujeme, tedy buď "policie" s malým písmenem, nebo "Policie České republiky" s velkým písmenem.

Aby bylo jasné: Nemyslím si, že nevzdělaní lidé nemají svou důstojnost nebo svá práva. Fungující společnost potřebuje i méně kvalifikované práce, které mnohdy vykonávají lidé, jejichž intelekt nebo vzdělání jsou na ještě nižší úrovni než intelekt a vzdělání pana autora. Avšak ať se na mne pan autor nezlobí, ale jeho pravopis, tedy že politické strany "vznikali" svědčí o tom, že jeho názory nejsou podloženy tím, že by to byly závěry inteligentního člověka. Proto i jeho pohled na věc je zákonitě omezen právě tímto.

0 0
možnosti
K

kuba1234

30. 3. 2012 7:56
Re: Nebzdělanec se snaží vypadat moudře

Nebzdělanci se snaží, nevzdělanci se snaží, někdo píše příspěvky inteligentní příspěvky, tak už to ve světě chodí.

Autor má v mnohém pravdu, bohužel:-/. Vůbec nepochybuji o jeho inteligenci, byť se s gramatikou moc nepáře. Váš pohled na věc je omezen právě tím, že tohle nechápete.

1 0
možnosti
X

xcfdstersfwr

30. 3. 2012 5:15
AUtor ne nevzdělanec

0 0
možnosti
K

kuba1234

30. 3. 2012 7:48
Re: AUtor ne nevzdělanec

Máte pravdu, autor ne nevzdělanec, vy ano;-);-D

1 0
možnosti
OTF

Oldřich Florian

30. 3. 2012 5:13
Ach jo...

Zajímalo by mě, kdy konečně lidé přestanou šířit tu nesmyslnou konspirační teorii o tom, jak byla revoluce domluvená...

0 0
možnosti
X

xcfdstersfwr

30. 3. 2012 7:13
Re: Ach jo...

Většina lidí uvažovat neumí. Na jednu stranu Vám o Klausovi budou říkat, že je to sukničkář a že je na mladé letušky, ale zítra Vám budou říkat, že je to homosexuál a že v této komunitě našich spoluobčanů vystupoval pod jménem Kikina. Též Vám budou tvrdit, že už několik let předem si ho Moskva připravovala jako tajný trumf v rukávu, ale pak Vám budou tvrdit, že v roce 1989 se dostavil do vznikajícího Občanského fóra jako neznámý člověk a doprošoval se, aby mu byla dána nějaká funkce.

1 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
Nemám legální ani nelegální titul.Jsem obyčejný člověk.