Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Saša

27. 2. 2012 8:24
Samozřejmě že žijeme v právním státě.

Od 9. 2. 1991 je náš stát státem právním.

S tím vůbec nijak nesouvisí všeliké ty trestně právní causy, protože pojem "právní stát" se k tomu vůbec nevztahuje. Je to terminus technicus, který určujce systém aplikace práva v podmínkách dělby moci.

A co se týká soudců - tak ti staří, co ještě byli v KSČ, soudí většinou seriosněji, spravedlivěji, poctivěji než ti mlaďoši, co jim chybí životní zkušenosti i osobní mravnost.

0 0
možnosti
VN

nedbalka

27. 2. 2012 10:01
Re: Samozřejmě že žijeme v právním státě.

Vám také připadá normální kontinuita práva zločineckého a "demokratického.Podle Vaší teze byl i komunistický zločinný systém právní stát.

0 0
možnosti
U

UltimateBoss

26. 2. 2012 22:40
Tak skutečně právní stát

vypadá samozřejmě jinak. U zmiňovaného Sváčka nejde jen o jeho komunistickou minulost, on byl a zřejmě i zůstal v kontaktu s různými mafiánskými živly, takže takové individuum na Ústavním soudu samozřejmě nemá co dělat. A že ho tvrdošíjně prosazuje Klaus? To nemůže nikoho překvapit. Tomu nějaká korupce nikdy nevadila, pro něho je to jen neviditelná ruka trhu. Jinak ještě připomenu, že na místech soudců u nás stále působí Marcela Horváthová, která má na svědomí smrt Pavla Wonky, a u OS v Kolíně pak zase Jiří Kruml, spolupracovník StB. Čili o nějakém právním státě si u nás můžeme jen nechat zdát.

4 0
možnosti
VN

nedbalka

26. 2. 2012 22:50
Re: Tak skutečně právní stát

Tady je aspoň vidět,v čem musíme žít.A ta Horváthová tam snad dělá předsedu soudu,ne?

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
Nemám legální ani nelegální titul.Jsem obyčejný člověk.