Máme nepřítele!Plebs dostal hry-nemusíme rozvolňovat.I dosud lidu stačil chléb a “zdraví”

Neboli můžeme řádně připravit aplikaci, která umožní dokonalé rozvolnění blízké slovenskému střihu -  všechno bude povoleno, ale  téměř vše pouze s negativním testem.

V minulosti zpravidla platilo: dej lidu chléb a hry a oni nechají autoritativní případně totalitní režim žít. V posledním roce se toto pravidlo dramaticky změnilo. Stačí lidi dostatečně vystrašit (buďto strachem o zdraví nebo před pokutami pro ty, co by se jinak této tragikomedie neúčastnili) a oni se ochotně vzdali i těch her,  výměnou za “zdraví”.

V situaci, kdy téma covid  ustoupilo do pozadí, není nutné spěchat na otevření maloobchodu a služeb ( které v mnoha zemích i v kritické situaci prakticky nikdy nezavřeli)  a provést ho až v momentě připravených pravidel, která v případě dodržování způsobí, že do obchodu bude málokdo chodit. Plán likvidace menšího podnikání, střední třídy a jejich následný rozprodej zahraničnímu velkokapitálu dále úspěšně pokračuje. Každý den restrikcí navíc přinese o to horší důsledky pro běžné obyvatele.

Náš největší nepřítel ( ten vnitřní)  úspěšně zaměřil naší pozornost na vnějšího nepřítele a  tím získal čas a prostor konat v náš neprospěch.

Počty testovaných i v posledních dnech lámou za dlouhé období nízké rekordy,  ovšem od soboty už o těchto číslech  ani nevycházejí na idnes články. Takové zprávy se zkrátka nehodí, neboť by vedly k rostoucímu tlaku na rozvolňování. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Nebřenský | úterý 20.4.2021 9:45 | karma článku: 24,98 | přečteno: 621x