Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

23. 7. 2012 12:00
ve skutečnosti je to o něčem jiném

Pravým důvodem, proč soudcům ano, a poslancům ne, je ten, že v článku uvedená "nezávislosti těchto složek a jejich činitelů"... Jak každý pochopí, tak je to soudce, kdo musí sám a osobně projednat a rozhodnout každý případ.V tom je jeho nezávislost, v tom je jeho vysoka´zodpovědnost, za to má dostávat vysoký plat.

V případě poslanců je taková nezávislost spíše vy jímkou. Kolik poslanců se asi skutečně a hluboce seznámí s problematikou každého zákona o kterém hlasuje-a pak se, právě a jen na základě tohoto seznámení  s problematikou důvodně rozhoduje zda bude hlasovat pro a nebo proti? Kolik z nich by asi bylo schopno - jak je to ale u soudců požadováno - u každého svého hlasování sepsat podrobný "rozsudek " hlasuji "pro"..protože-a uvést své legitimní důvody?

Většinou automaticky hlasují jen na doporučení svých stranických lídrů , či dohody koalice jejímž jsou členy. Je jasné, že za takovou "nezávislost  " by měl být plat mnohem menší...

0 0
možnosti
LC

jáša

23. 7. 2012 1:30
Pěkná kravina.

O tom vašem článku se snad ani nedá diskutovat!!!!

0 0
možnosti
JH

bednarik62

22. 7. 2012 22:03
Jestli

Mirku, nejste idealistou, myslíte, že hladoví žraloci se čerstvé kořisti vyhnou ? Budou mlžit, plácat pantem a oblbovat a na přidávání se jejich síly a úmysly spojí. Tipuji tak 25 poslanců, že bude proti přidání, uvidíme, moc rád bych se spletl.

0 0
možnosti
SN

kuča

22. 7. 2012 21:59
Autore......

:-)....vidím to stejně. Profesionální politik a rychlodoktor všeho práva, který získal titul zvětšením písma a řádkování doktorské práce, by měl odevzdávat 9O % svého platu a ke spokojenosti by mu měla stačit hrdost, že je členem parlamentu ! R^R^R^

3 1
možnosti
RK

semelik

22. 7. 2012 22:40
Hanobitel jména svého otce už se tolikrát veřejně znemožnil,

že by se měl do konce svého posledního volebního období ukrývat před veřejností a trénovat si něco, čím se bude živit za dva roky.

2 1
možnosti
ZB

zberanek

22. 7. 2012 21:34
Benda straší by ho zřejmě vypráskal

Chci věřit tomu, kdyby žil Benda straší, tak vypráská mladšího Bendu z Parlamentu. Je to nevychovaný, nicnedělající, nicneumějící vlastizrádce.

3 1
možnosti
MM

milmen

22. 7. 2012 22:11
Re: Benda straší by ho zřejmě vypráskal

Dvojnásobné  "Benda straší" ve Vašem příspěvku bylo úmyslné, nebo jste se jenom dvakrát spletl?;-D

K článku - myslím, že pokud se takový poslanec, který by přišel s nápadem založit poslanecký fond solidarity, našel a vyslovil takový návrh, mám obavu, že by byl svými kolegy uštěkán a navíc označen za populistu. Tak to v našem parlamentě prostě chodí. Myslet si, že by takový návrh prošel, je myslím hodně naivní.8-o Ráda bych se ovšem mýlila, ale po více než 20 letech zkušeností s naší politickou scénou vidím scénář, který navrhujete, jako naivní sci-fi. :-(

Karmu jsem Vám ale dala, protože nápad je to dobrý, i když v parlamentu neuskutečnitelný.

1 1
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1357x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com