Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

certik_bertik

14. 4. 2012 10:21
hmm

tea party se dostane v USA k moci a bude to tam najednou perfektní?

0 0
možnosti

Bára33

14. 4. 2012 10:40
Re: hmm

Už někdy někda nastala změna k lepšímu "najednou", přes noc a bez našeho přičinění? Ta cesta bude hodně dlouhá a hodně bolestná, ale nutná - pokud nechceme, aby celá západní křesťanská kultura skončila v totalitě nebo šla do háje vůbec

0 0
možnosti
MM

captain cook

14. 4. 2012 4:15
vznik Tea party - pro jášu - včera 21:05

" vzdělané a vysoce postavené AMERIČANKY se začaly jednou tydne scházet a vyjadřovat se k politice"

 Takove vzdelane a vysoce postavene jako zprofanovane Sarah Palin a Michelle Bachmann, ktere se samy zesmesnily svymi verejne vyslovenymi hloupostmi, "proslavily se" zakladnim nedostatem znalosti, zvlast v mezinarodnim meritku, natolik, zejejich "bloopers" se staly tercem zertovani po cele Americe? Nebo expert v sebepropagaci v TV  jako Donald Trump?;-D

Napr. Sarah, tvrdici ze je expert na americko-ruske vztahy, protoze z Aljasky vidi Rusko, ktera nebyla schpna dokoncit ani svuj prvni termin jako guvernerka Aljasky kdyz zjistila, ze jeji plamenne a sveho casu presvedcive predvolebni sloogany a sliby zkrachovaly a cim dele by zustala v urade, tim vetsi ostudu si urizla? Musela se obhajovat pred soudem z toho, ze jako guverner porusila eticke zakony.

0 0
možnosti
MM

captain cook

14. 4. 2012 4:49
Re: vznik Tea party - pro jášu - včera 21:05

Vznik Tea Party nema nic spolecneho s cajovymi dychanky nejakych vzdelanych Americanek, ale s americkou historii.

Pocatkem americke revoluce a boje 13 kolonii  o Ameriku nezavislou na britskem imperiu byla udalost pozdeji nazvana Boston Tea Party 1773. Obcane britske Ameriky byli podrobeni nove dani od Britu (Tea Act) aby zachranili cajoveho importera East India Company pred krachem. Organizace "Synove Svobody" protestovala v Bostonu proti zavedeni dani od jine autority nez svych vlastnich zvolenych reprezentantu a 3x naridili guvernerovi navrat nakladu zdaneneho caje zpet do Anglie. Kdyz odmitl, nalodili se na lode s cajem a na znameni protestu vyhodili naklad do pristavni zatoky.

Nasledna eskalace rozepri vyvrcholila americkou valkou o nezavislost a po jejim vitezstvi vedla ke vzniku nezavislych Spojenych Statu Americkych v 1776, ustavenych ze 13 kolonii.

Tea Party = protest proti danim. Iniciatorem a vedoucim mluvcim je Ron Paul; byla to soucast jeho prezidentske kampane od 2006.

0 0
možnosti
MM

captain cook

14. 4. 2012 3:39
nevim zda cumim na drat ja nebo autor

"Stovky a miliony obyčejných lidí po celé zemi vyšly do ulic - protestovat proti zavádění socialismu do Ameriky."

 Autor zrejme nechape co je Tea Party = konzervativne pravicova strana propagujici jednoduche populisticke nazory a urcena k oblbeni prostych volicu. Zatimco organizatori ochotne predstiraji, ze se jedna o "spontanni projev nevule obcanu s Obamovym programem a zvlast s narodnim zdravotnim pojistenim", tyto demonstrace byly synchronizovany s pomoci Murdochovy cubicky Fox News (kym jinym!) a jejich hlavni ucel byl ne projev nesouhlasu, ale naber volicu pro Tea Party.

 Autorem zminovane "milionove demonstrace" se ve skutecnosti skladaly z malych mistnich demonstraci. Zatimco v Atlante se rally zucastnilo mezi 7000-15000 a v Bostonu kolem 10000 ucastniku, jinde prisly rally desitky - stovky. Demonstrovalo se v asi 350 americkych mestech a celkova ucast byla odhadnuta na neco pres 300 000ucastniku. Ve 300 milionove Americe to znamena kolik? jedna desetina procenta.

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

14. 4. 2012 2:57
Jestli je tento výplod typickým způsobem pravicového myšlení,

tak se nemusíme bát, že pravice bude ještě dlouho týrat a ničit lidi a Svět, protože si už i poslední pravicí obelhaní a zmanipulovaní uvědomí, na jaké sprosté, primitivní svinstvo se nechali nachytat.

0 0
možnosti
PK

repanak

13. 4. 2012 20:24
Hlavně se

neinspirujte Mírou Mackem - nemyslím jídelním lístkem na papíru z Losin.

0 0
možnosti
AA

svedek casu

13. 4. 2012 19:48
Bytostný socialisto

můžeš nám napsat jak bez toho socialismu vůbec žiješ;-D;-D

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

13. 4. 2012 19:45
autore

můžete mi napsat co je na obamovi socialistického?

1 0
možnosti
KN

Karl Novak

13. 4. 2012 19:50
Re: autore

Například zavádí novou daň "povinné zdravotní pojištění".

Zavádění nových daní je socialismem.

0 0
možnosti

Bára33

13. 4. 2012 19:37
Karma

Karma R^. Kdybyste českou obdobu Tea Party zakládal, dejte vědět...

0 0
možnosti
LC

jáša

13. 4. 2012 21:05
Re: Karma

Karmu nedávam, reaguji na příspěvekBáry 33. V Americe vznikla Tea Party náhodou s tím, že vzdělané a vysoce postavené AMERIČANKY se začaly jednou tydne scházet a vyjadřovat se k politice, čehož se chytily sdělovací prostředky a Tea Party se stála respektovaným spolkem. Důležité na mém povídaní je to, že to byly ženský co s tím začaly a při úctě, mladík Návratil není ženská(alespoň tak nevypadá).

0 0
možnosti
C

certik_bertik

13. 4. 2012 18:37
k tomu

bych měl několik poznámek. Nikdo vám nebrání Tea party v ČR založit, to umí každý jen mluvit jak by co chtěl a neudělá pro to nic.

druhá poznámka je ta, že v ČR nikdy nebyla, není a ani nebude významná střední třída. Společnost na ni není nastavena. Střední třída jsou především v kontextu "vyspělých zemí" státní úředníci. Pokud bychom ještě zvyšovali uměle objem státní správy, nevím k čemu by to bylo. Navíc vaše strana je spíš proti tomuhle

0 0
možnosti

Bára33

13. 4. 2012 21:40
Re: k tomu

Střední třída tady byla - za první republiky, a to dost početná. A zdaleka k ní nepatřili jen státní úředníci, ale lékaři, profesoři a živnostníci... Kdyby tu někdy vládla skutečná pravice, která by snížila daně a hlavně množství přerozdělovaných peněz, hned by tu zase početná střední třída byla

0 0
možnosti
AKX

Abadi Kwame XXIV

13. 4. 2012 18:31
Ach jo...

Tady se zase slezlo znalců. Aby bylo jasno: různé kraviny o Tea Party - tedy že jsou rasisti, že je platí Židé apod. - o nich v USA šíří Obamava levice (terminus technicus je obots, obamabots nebo ozombies) - tedy stejná levice, jako u nás: nemyslící masa idiotů, co na povel chodí protestovat a co přerozdělování a okrádání úspěšných (které vede k té jejich nenáviděné vládě moderní aristokracie) považuje za normální. Skutečně pravicoví lidé prostestovat v Evropě nechodí, na to jsou příliš rezignovaní (což je víceméně vina 40 let potlačování individualismu).

Každopádně vláda je vždy jen odrazem národa. Američané zlenivěli, mladá generace v USA je pravděpodobně ta nejhloupější a nejlínější v dějinách, proto byl zvolen Obama, který je zcela jistě nejhorším prezidentem v dějinách a na ekonomice USA napáchal spolu s kamarády z FEDu pravděpodobně nenapravitelné škody. Totéž je ale u nás - naše levicová vláda je jen odrazem průměrných Čechů. Nárůst preferencí Svobodných dává ale jistou naději

0 0
možnosti
LC

jáša

13. 4. 2012 21:23
Re: Ach jo...

Pane Abadi........,pokud vím, tak právě neskutečně velikému zadlužení USA byl Obama zvolen prezidentem USA, protože slíbil zastavení nárůstu zadlužení, že ukončí válku v IRAKU, na kterou šla spousta peněz, že ukončí, Guantanamo, že se pokusí zkrátit a urychlit válku v Afganistanu, že provede reformu zdravotního pojištění, protože 50 milionů američanů nemělo žádné zdravotní pojištění, a většina jeho slibů je plněná.Že tolik nepodporuje příliš bohaté a korupčníky v USA, tak je těmi mafiány zatracován.Právě že mladí američane nejsou nemyslíci masa idiotů , co na povel chodí protestovat, ale lidé, kteří konečně prohlédli jak jsou okradani a začinají se bránit. Z pohledu mafiánů je Obama nejhorším presidentem USA, z pohledu námezdně pracujících zřejmě jeden z těch lepších, ne-li nejlepších.

2 0
možnosti