Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J40a48n 58R26á50ž

6. 3. 2013 17:46

Pane budoucí politologu.  Vystěhování Sudetských Němců nebylo provedeno co by akt následků kolektivní viny, ale jako následek kolektivní odpovědnosti Němců za druhou světovou válku a vše,co s ní souviselo. Tak je i konstatováno v dohodě o odsunu Němců z Polska, Francie,Lucemburska a Československa uzavřené vítěznými mocnostmi v Postupimi  v srpnu 1945. Nedávno se tak vyjádřila i Frau Merkelová.  A mezi právním i morálním posuzováním kolektivní viny a kolektivní odpovědností  je velký rozdíl!

Buď budete příště při svých úvahách vycházet z faktů a budete se vyjadřovat  přesně nebo  budete za blbce, stejně jako se to stalo K.S., což bylo jednou z příčin jeho volební porážky.

1 0
možnosti
BM

Pan Zeman již nyní překonal pana Klause... Při inauguraci se pochlubí s oběma řády, které mu ponesou na polštářích....

Zlomyslná poznámka: Na pohřbu by z nich nic neměl;-D

0 1
možnosti
Foto

Pořád mě fascinují lidé, kteří v našem ministru zahraničních věcí vidí jen to dobré, lepší a nejlepší... No, to je jedno, já nevolila ani jednoho z těch dvou kandidátů, protože argument, že jdu volit menší zlo, u mě nakonec neobstál... :-/

1 1
možnosti
JN

Tak už se konečně smiřte s výsledkem volby a neklesejte na mysli.  Pět let je doba dostatečně dlouhá na to, aby dozrály nové osobnosti, které nahradí ty přestárlé. Pokud možno co nejvíce.

3 1
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com