Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

2. 11. 2011 21:09
teda chlape

na tvůj věk....R^ obdivuhodné zamyšlení;-) Dík za článek

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

2. 11. 2011 21:14
Re: teda chlape

sice asi nebudu nikdy tím tvým křížencem....ale četl jsem to s chutí;-)

0 0
možnosti
C

Cynyc_

2. 11. 2011 20:32
Napůl pravda

Druhá část je pravdivá, ale triviální, protože individuální sociální cítění je mezi liberály běžné. Oproti tomu spojení liberalismu s nacionalismem možné není, protože ten odporuje hned několika Vámi jmenovaným základním prvkům liberalismu - důrazu na jednotlivce a rozum a universalismu.

0 0
možnosti
S

Světlonoš_v01

2. 11. 2011 19:43
studuješ 2 úplně zbytečné školy

a ještě v tom máš guláš. Ideologické -ismy nikdo k ničemu nepotřebuje. Liberalismus s konzervatismem jsou neslučitelné. Liberalismus žádá svobodu pro každého, konzervatismus druhým nutí konzervativní zákony, normy a tradice. Neokoni v USA jsou konzervativci (proti potratum, proti homosexualum, proti vede, proti kmenovym bunkam, za nabozenskou vychovu ve skolach - vsechny tyto zakazy popiraji svobodu), demokrate jsou liberalnejsi. Každopádně reálný svět není o černobílých -ismech a ideologických hranicích.

3 0
možnosti
C

Cynyc_

2. 11. 2011 20:26
Re: studuješ 2 úplně zbytečné školy

Ony dvě školy nejsou o nic zbytečnější než jiné a rozhodně ne tak zbytečné, jako Váš příspěvek. Politické ideologie jsou samozřejmě potřebné a vznikají samovolně jako reakce na ideologicky prázdný populismus. Chybou je jen jejich absolutizace, a to jak v politické, tak ideové rovině.

0 0
možnosti
PH

petrph

2. 11. 2011 19:36
možné to samozřejmě je,

Ale zapomněl jste napsat kdo.Jako občan mohu být současně konzervativec, vyznávat konzervativní hodnoty, jak jste psal ale zase ostatním lidem uznávám že oni mohou vyznávat zcela jiné hodnoty, čili vůči nim jsem liberální. Ale radši neuvažuju o tom co jste napsal dál,že bych využíval liberálních prostředků pro omezování těch jiných hodnot,To už pak nejen není liberální,ale dokonce to obvykle vede k vynucení toho zákonného řešení a kriminalizaci.

Podobně,jak píšete,mohu jako podnikatel využívat všechny možnosti volného trhu,ale uznávat že jiní,potřební občané mohou mít za definovaných podmínek nárok na sociální pomoc společnosti.

Samozřejmě jako politik,bude vyžadováno abych nejen vyznával určité hodnoty ale současně i potlačoval ty opačné.BUď mne k tomu tlačí politické okolí a nebo je to součást mé politické strategie.A podobně se i musím jasně profilovat,zda budu pro volný trh(tedy i nízké daně,vysoká svoboda podnikání),nebo pro sociální stát(vysoké daně vysoká ochrana účastníků)

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

2. 11. 2011 19:28
Miroslav Návrat, guru sociálně-konzervativního liberalismu

to nezní špatně. Teď jenom zbývá sehnat ovečku, ale to bude při Vašich schopnostech jistě brnkačka, dítě R^

0 0
možnosti
MN

minafm

2. 11. 2011 20:10
Re: Miroslav Návrat, guru sociálně-konzervativního liberalismu

Jasně, strejdo!

0 0
možnosti
K

kaktusak

2. 11. 2011 19:22
Konzervativci odjakživa prosazují sociální zabezpečení.

Vzpomeňme na Bismarcka, na Hitlera, nebo na někdejší feudály. Děje se tak ale z pozice nerovnosti. Pán pečuje o svůj lid.

To je ale v rozporu jak s liberalismem, tak se socialismem, kteréžto ideologie vyznávají rovnost.

0 0
možnosti
MN

minafm

2. 11. 2011 20:10
Re: Konzervativci odjakživa prosazují sociální zabezpečení.

Mám pocit, že si pletete konzervatismus s něčím jiným... ale možná to děláte schválně, což bych od komunisty s předsudkem očekával...

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1357x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com