Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

POToole

5. 3. 2010 21:41
Pekna a

zajimava uvaha, posilam Vam karmu! :-)R^

0 0
možnosti
MN

minafm

6. 3. 2010 19:23
Re: Pekna a

Děkuji.

0 0
možnosti
AA

Saša

5. 3. 2010 11:56
Asi se bude muset zrušit

většina povinné četby. V ní se to totiž náboženstvím taky jen hemží. Zvlášť v té starší.

0 0
možnosti
P

papaya

5. 3. 2010 9:02
zajímavý pohled

:-) Přemýšlím, jak to vlastně bylo tou matkou myšleno .... nechci, aby někdo mému dítěti snižoval sebevědomí.... Možné vysvětlení = ... nechci, aby moje dítě nabylo dojmu, že není odpovědné samo za sebe ? Že se vždycky musí spoléhat na imaginární bytost "pochybné pověsti" ? .... Pokud by tomu bylo tak, je něco shnilého ve státě dánském. Aneb víra je špatně vykládána a přednášena, není o ní zájem mezi mladými. A existuje nějaký důvod, aby o ni zájem byl ? To jsou spojené nádoby. Myslím skutečný zájem, ne situaci, kdy dítě vyrůstající v katolické rodině automaticky přejímá zvyklosti rodičů (chození do kostela, modlitby, atd....).

0 0
možnosti
VF

vaťák

5. 3. 2010 6:40
Pěkné

Díky za Váš pohled. Souhlasím s tím, že je třeba, abychom se spolu učili komunikovat i o věcech, ve kterých nemáme stejné názory. Tedy i o našich postojích k tomu, co nazýváme slovem víra. Těším se na Vaše další články.

0 0
možnosti

jrc

4. 3. 2010 23:27
Chlapče, ty to ještě nevíš,

ty jsi Bůh !

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/c/116235/Boze-kde-jsi.html

0 0
možnosti
U

ufonek007

5. 3. 2010 9:12
Re: Chlapče, ty to ještě nevíš,

Na jednu stranu pěkně vypsané negativní vlivy náboženství, na druhou stranu tvrzením že "Bůh neexistuje" a tvrzením že "zázraky" mají racionální vysvětlení sám sebe diskvalifikujete. Tyto tvrzení na nichž stavíte nejsou ověřitelné a jsou to tedy vyloženě subjektivní předpoklady.

Znáte seriál Akta-X? V jedné episodě agentka Scullyová tvrdí "Muldere musí existovat jiné vysvětlení!!!". Ač se to na první pohled jeví jako "vědecký" a "objektivní" pohled, není to při bližším pohledu nic jiného než naprosto subjektivní tvrzení, založené na neschopnosti odprostit se od vlastního pohledu na svět. Tohle je podobná rétorika.

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

4. 3. 2010 22:18
Asi

existuje několik tříd věřících i nevěřících. Někdo plní přikázání odpovědně, někdo, jen když mu umře blízký člověk, nebo na Vánoce u jeslí. Někdo nevěří, ale semtam prohlásí, že něco vyššího mezi nebem a zemí prostě je. Jen velmi málo lidí opravdu nevěří, skálopevně se staví na stupeň nejvyšší a čemu nerozumí, říká, že věda jednou v komunistické budoucnosti vysvětlí((to se učilo i 23 roků ve VUML-u,-- Večerní univerzitě marx-leninizmu)). Pan Miroslav Horníček jednou v televizi prohlásil, že každému člověku přeje, aby se mu po smrti uskutečnilo právě to, na co v životě věřil. Tedy přejme pohanům, že nebudou za nic pykat, vydechnou a oblije je černá nicota, i v tomto jsou křesťané vlastně milosrdní, nežádají pro pohany trest.za zločiny a jiné viny --- přejí jim tu bezbolestnou nicotu.

0 0
možnosti
X

xurek

4. 3. 2010 21:58
Mate pravdu

Az na ten konec, jakakoli debata nevericiho s vericim je nesmslna a vede jen k agresi :-) paradoxne zatim jsem si vsiml ,ze agresivnejsi jsou ti verici ikdyz tady budou vsichni nesouhlasit. Ono ale tak to je vzdy kdyz blbcovi ktery ma ten svuj svet na kterem stoji a kdyz mu do nej rypnete a on vi ,ze to nemuze obhajit tak to nasere, je to totiz jedina cesta

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com