Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kozel_

14. 8. 2011 23:39
Úvaha studenta politologie ...

Úvahy bych popsal slovy, řeč jako rozprávka. Mnoho slov, ale jen takové plácání o ničem. To je jistě v pořádku, tady na blogu je takových článků většina. Jen se obávám, že když jde o studenta politologie, že podobné tárání bude i to studium. Prostě profesoři kecálisté učí svým výmyslům žáky. Hodnota takových keců je nulová nebo spíš záporná. Ale studenti získají titul absolventa vš.

Tady se řeší, kde vzít peníze na učitele, jak lépe zaplatit je i školníky a kuchařky. Že chybí peníze na studium zubařů. Věděl bych v mžiku radu. Zrušit zbytečná a nepotřebná studia, tam bych řadil i tu politiologii, jak nám mistr předvedl. A mladé pěkně do práce - proč mají dělat staříci do sedmdesáti a mladí se budou válet a "studovat". Nejsem zaostalý komunista, studenty potřebujeme. Ale stačily by mi potřebné obory - zejména technické jako elektroinženýrství, strojní inženýři, stavební fakultu, informační technologie. Pak samozřejmě maftyz, medicína, i nějaké ekonomy - ale aby uměli účetnictví a ne jen

0 0
možnosti
K

Kozel_

14. 8. 2011 23:43
Re: Úvaha studenta politologie ...

kecání, studenti zahr. obchodu by mohli umět i několik jazyků - myslím pořádnou znalost. Studovat jen ti nadaní, tj. ne 50% populace, ale poněkud méně. Radši méně absolventů, ale kteří něco umí, nemají v hlavě řezanku ani marxistickou ideologii zmutovanou do všemožných podob.

Omlouvám se za odbočku od tématu, ale na plácání nesmyslu v článku nemělo smysl reagovat, profil autora mě přivedl k úvaze trošku jiné.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

14. 8. 2011 23:30
nesmysl

On by do zalozeni takove strany urcite chtel, ale nebude se mu chtit byt v nekolikaprocentni ubohe stranicce, ktera se nedostane do parlamentu s zalostnymi vysledky a pak bude par let zivorit. Priklady uz vidi na SSO a u sveho oponenta M.Zemana a jeho, zrcadlove opacne, strany. To spis se stane jakymsi majakem a garantem podobnych smeru (stejne jako Havel nevedl zelene osobne) a politicke znemozneni se necha jinym.

0 0
možnosti
MK

Bob-an

14. 8. 2011 23:16
Jen tak naokraj

Jak může být konzervativec a zároveň liberál (nebo libertarián)? Vždyť do vzniku sociálních stran právě tohle byly dva hlavní prosti sobě se vymezující směry... to že je pak socialisti odsunuli společně na druhou kolej je druhá věc. STejně tak ODS není žádná liberální strana, nejblíž má asi tak k evropskému "sociálně demokratickému" průměru.

1 0
možnosti
PH

petrph

15. 8. 2011 7:20
Re: Jen tak naokraj

Jest to zcela jednoduché a dá se to odvodit i z jeho obdivu k Británii.Ta totiž byla velice dlouhou dobu koloniální velmocí a i proti fašismu se vymezila až když jí začal bezprostředně ohrožovat. Takže liberalismus pro sebe (já můžu všechno), a konzervativní omezení (bude to jak jsem zvyklý já) pro ty ostatní..:-)

0 0
možnosti
H

hanah7

14. 8. 2011 23:12
Pane autore,

o tom, že Klaus patrně stane v čele nové strany se otevřeně mluví už minimálně rok, nikoliv teprve v posledních dnech. Osobně se těším.

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

14. 8. 2011 22:22
To je docela realne

Ano, také si to myslím. Podívejte se na blogy příznivcu a clenu SSO, je zcela zřejme, ze strana jiz ostatne šel VK za kmotra velice pravděpodobne pocita s jeho podporou. Nicméně navrat do cela ODS mi přijde realnejsi. Klaus si jiste je vědom volebního fiaska zemanovi SPO co se do sněmovny nedostala a tak, pokud v politice bude chtet zůstat, je zřejme, ze spis provede comeback do ODS kde by tím zachránil prefrence a vrátil nekteré ztracené voliče. Osobně si myslím, ze VK se do důchodu nechystá a naopak se pokusí změnit trend kdy zeme jednoznačně směřuje k levicové vládě ČSSD.

0 0
možnosti
H

hanah7

14. 8. 2011 23:08
Re: To je docela realne

Málokterou věcí jsem si tak jista jako tou, že Klaus se do stávající ODS nikdy nevrátí. Není blázen ani žádný hlupák.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

14. 8. 2011 22:14
Tento systém vybudoval Klaus

Vnitro: Organizovaný zločin prorostlý státní správou i policií vynáší miliardy ročně

Organizovaný zločin je podle ministerstva vnitra v Česku na takové úrovni, že vedle soukromé sféry prorostl i do státní správy, samosprávy a orgánů činných v trestním řízení, tedy policie, státního zastupitelství i soudů.

Úřad ve své nové koncepci boje proti organizovanému zločinu předpovídá, že se zločinecké skupiny budou snažit prosadit své zástupce do volených funkcí. Přístup do soukromé i státní sféry v současnosti získávají pomocí rozsáhlé korupce, uvedlo vnitro.

„Organizovaný zločin představuje v současné době nejzávažnější nevojenskou hrozbu pro českou společnost. Zločinecké skupiny skrze svou činnost podrývají společenské uspořádání, narušují stabilitu ekonomiky, podkopávají demokratické struktury a v konečné fázi tak způsobují zánik právního státu," stojí v materiálu ministerstva.

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

14. 8. 2011 22:04
Propaganda se Vás nebude ptát, Návrate

, kterou stranu má podporovat. Jakmile si některou ale vybere, protlačí ji do parlamentu, i kdyby šídla padala - inzerce v televizi prostě na diváky působí, ne nadarmo se platí za reklamu tzak obrovské částky. Tento způsob řízené demokracie ovšem přivádí republiku na buben, takže teprve po vypuknutí masových nepokojů a vynesení televizních pracovníků davem z jejich zakořeněných postů lze situaci zlepšit.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

14. 8. 2011 22:11
Re: Propaganda se Vás nebude ptát, Návrate

Nejen to, ale do volitelných pozic dané strany jsou dosazováni lidé způsobem, která z demokracií nemá nic spolenčého.

Topolánek: "ODS ovládají krajští kmotři, s kterýma já bojuju". 

Když si uvědomíme, že Klaus byl zvolen hlasy poslanců a senátorů za ODS s rafinovanou podporou komunistů, je jasné, kdo momnetálně na Hradě sedí.

0 0
možnosti
K

kaktusak

14. 8. 2011 21:49
Když budou média tvrdit, že je potřeba tu stranu volit,

jistě se najde dost těch, kdo jí dají hlas.

0 0
možnosti
S

sampis

14. 8. 2011 21:48
Dát do jedné věty konzervativismus a liberteriánství

chce buď silný žaludek, nebo absenci vzdělání. U tebe předpokládám to druhé.

2 0
možnosti
MN

minafm

14. 8. 2011 22:15
Re: Dát do jedné věty konzervativismus a liberteriánství

Nebo sledovat americkou politiku a Stranu svobodných občanů... Ale jinak - proč si myslíte (samozřejmě z odborného pohledu), proč by to nešlo?

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 8. 2011 21:42
pozdě bycha honit

Řekněme že taková pravicová strana mohla mít naději v loňských volbách-s podobnými hesly a sliby šly do voleb VV a zdařilo se.Obávám se že v příštích volbách už nebudou voliči věřit pravici ani nos mezi očima,a to ani Klausovi který je navíc stále opticky spojen s ODS ale zejména nepřímo zodpovědný za  stamiliardové úniky v období privatizace.Ještě jednou řečeno-už nepůjde o to co lidem naslibuje jako volební program-malý a efektivní stát, nízké daně vyrovnaný rozpočet-ale jak je přesvědčí že to opravdu splní. A to půjde těžko těžko.

Pak je tu ta druhá věc-že by dosti lidí nalákal na boj proti všem těm možným-ismům.Už nyní výčet skupin Klausem sjednocených "bojovníků" proti homosexualismu byl groteskní-křesťané,náckové,konzervativci.přidejme k tomu ještě bojovníky proti ekologii, proti glob.otepl.,liberály a dostaneme šílenou změť,který by snad mohla vynést Klause na nějaké místo přímým hlasováním třeba  senátora.Ale nikdy nesestaví společné kandidátky.

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 8. 2011 22:01
Re: pozdě bycha honit

Osobně bych tipoval že Klaus si zvolí jednu ze dvou cest - buď se nechá jmenovat do nějaké sinekury, typu ombudsman, guvernér ČNB,generální  ředitel ČT,kde by sice neměl přímou politickou moc ale mohl do všeho mluvit.Popřípadě podobnou funkci v mezinárodním měřítku, kde by jí třeba díky svému pozorně pěstovanému mediálnímu  věhlasu mohl sehnat snáz.

 A nebo druhá cesta - že po blízkém krachu politiky současného vedení ODS -vyslyší volání o pomoc a vrátí se do jejího čela..

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com