Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

všd

20. 6. 2011 1:10
Problém je hlubší, zvláště s ODS

Jeden, dnes již bývalý, člen ODS mi napsal, že vstup do strany je investice, jako každá jiná. Že v ODS jsou příspěvky kandidátů na volitelných místech na kampaň prakticky povinné, a že se velká část platí právě z nich. Potom je logické, že když ti lidé vloží poměrně velké peníze do kampaně, aby mohli být zvoleni, že je budou chtít zpátky.

U KDU jsem o ničem takovém, jako povinnosti, neslyšel, ani u ČSSD nebo TOP. Ale ODS tu stále má podporu nejméně 20% ve volbách na všech úrovních, když nepočítám komunální v sídlech pod 5000 obyvatel. Přes všechny výhrady k ostatním stranám, hlavním viníkem korupčního systému v ČR je ODS.

Nevím, kdy takový způsob placení kampaní vznikl, ale myslím, že mnohem později, než samotná ODS, mpůvodně šlo o platby dobrovolné (to jsou formálně dosud), ale postupně se vyvinul v nepsanou povinnost. (Ostatně Daniel Petruška chtěl tyto peníze zpátky.)

0 0
možnosti
SS

kalif

19. 6. 2011 18:16
To je presne ono.

Doufam, ze to co nejdrive pochopime.

0 0
možnosti
M

milan166472

19. 6. 2011 17:23
:

Milý mladý studente.Ve spojených státech vůbec nezáleží na tom která strana zvítězí.To je jen taková hra pro lidi.Výsledná politika je vždycky stejná.A totéž platí i u nás.ODS,ČSSD,TOP09 KSČ.Vidíte nějaký rozdíl?Samozřejmě vím že něco můžete znát jen z vyprávění a jste tedy ovlivněn tím kdo vás informuje.Myslím,že by jste měl dokončit školu,odžít si deset-dvacet let a potom si přišel popovídat.Hezký den.:-)[>-]

0 0
možnosti
MN

minafm

19. 6. 2011 19:10
Re: :

Tak věřím, že za těch 10, 20 let budu stále psát své názory, tak se tady možná potkáme.

0 0
možnosti
G

Gašpo

19. 6. 2011 15:18
Mladý muži plácate blbosti, pretože

opak je pravdou.

Skúste si zistiť a pochopiť do čoho sa súčasný politický systém pretransformoval. Pretransformoval sa do kšeftu. Na tom celá politka stojí a padá.

Takže je to presne opačne. Ten, kto nosí triko farby nejakej strany, je buďto zmanipulovaná ovca, alebo chytrák, ktorý z toho kšeftu profituje. Z toho vyplýva, že čím viacej ľudí sa dokáže od politiky oprostiť, tým je vačšia šanca na transformáciu spoločnosti do nejakej zmysluplnej podoby.;-)

Ak si myslíte, že nárast členstva v stranách zmení ich politiku odspoda, tak ste neskonale naivný. Ten systém je už tak skorumpovaný a prerastený, že jediná nádej je naopak v zrušení politických strán.

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com