Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

maxas

28. 9. 2009 23:07
S tím katolicvím opatrně,

církev svatá katolická určitě není dílem božím. Stačí pohledět do její historie.Nějaká ta dobročinnost těžko vyváží všechny ty ukrutnosti a ničemnost. V nejlepším případě je dílem lidským. Třetí možnost (kterou nemají rády tři šestky) je ještě pravděpodobnější. Není vyloučeno, že začnete sloužit někomu jinému než by jste chtěli. Pozor na to!!

0 0
možnosti
MN

minafm

30. 9. 2009 14:40
Re: S tím katolicvím opatrně,

Jak dosud chápu křesťanskou víru, tak je právě vyloučeno, aby člověk sloužil někomu jinému na této planetě. Slouží pouze Bohu, ten je vším, ten ho má rád, ten mu odpouští, ten mu dává sílu atd. - je nekonečnou láskou a není důvod se ho bát...

Nesouhlasím s Vámi, že ty ničemnosti, které páchali omylní lidé z popudu svého ega, nevyváží ty krásné věci, které dělají z vůle boží (rozumím tomu tak, že dělají věci, které jsou božské - viz výše).

0 0
možnosti
FV

fouly

28. 9. 2009 22:48
Václav.

Dodnes mi není jasné, co ten Přemyslovec udělal úžasného

0 0
možnosti
MN

minafm

30. 9. 2009 14:41
Re: Václav.

Zkuste porovnat se současným Václavem a možná si všimnete...

0 0
možnosti
T

tacet

28. 9. 2009 18:09
Vzor mládeže ?

 Papež vyzval mladé lidi, aby se řídili vzorem sv.Václava . Historici a dobové prameny shoně uvádějí,že kníže byl  těžký alkoholik. Není jistě  až tak možně  zhodnotit,nakolik se tento problém týkal v té době  této společenské třídy , ale  za  vzor dnešní mládeží by snad  stavěn být neměl.

0 0
možnosti
MN

minafm

28. 9. 2009 22:22
Re: Vzor mládeže ?

Kdybych byl režisérem nějaké zábavné estrády, tak bych Vás zaměstnal. To myslíte vážně?

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

28. 9. 2009 11:51
Problém je úplně jinde

Upřímně - To, jak Vy byste si představoval "modernizaci" církve, by jenom vyústilo v levné lovení dušiček, přestavbu kostelů na zábavní parky, levné žrádlo a nealko pivo pro každého atd.. Prostě klasické "navštivte naše kurzy angličtiny", na kterých se ve finále dozvíte v prvé řadě o tom, jak Vás Hospodin/Alláh/všichni čerti atd. milují.

.

Problém je spíš v tom, co chce Bůh, jestli tedy skutečně existuje a něco opravdu chce. To pověstné lití nového vína do starých měchů není o světské formě, ale o lidském srdci. No a ta světská forma se často přidá... ;-)

0 0
možnosti
KK

moebius

28. 9. 2009 11:49
problém je jinde

znám spoustu mladých lidí, kteří mají SPIRITUÁLNÍ zkušenost s Bohem, prožili nějakou duchovní událost, ale jejich vjemy jsou v rozporu s tím, co o těch věcech tvrdí církev. Prostě to nesedí. Například můžeme být v kontaktu s Bohem tady a teď a nepotřebujeme k tomu žádné prostředníky a informace, co potřebujeme , můžeme dostat od Boha přímo, a nepotřebujeme Bibli. A také spousta lidí přináší zvěst, že nepotřebujeme být spaseni, protože jsme nikdy nebyli odsouzeni, čímž pádem je celá křesťanská ekonomie spásy na draka. A když zde jsou tyhle rozpory, máme věřit nějakým starým pánům, kteří tyhle zkušenosti zpochybňují, nebo hlasu srdce v nás? Církev nahradila spiritualitu religiozitou a to je příčina jejího úpadku a těžko se jí podaří nás nahnat nazpět, sliby, prošení ani hrozby nezabírají. Při těch papežských mších se pořád mluví o radosti, ale účastníci se vyzývají ať proboha vůbec žádnou radost neprojevují. To je ta schizofrenie

0 0
možnosti
MN

minafm

28. 9. 2009 22:25
Re: problém je jinde

Souhlasím s tím, že ke kontaktu s Bohem nepotřebujeme církev, Bibli, informace, prostředníky atd.

Já třeba teď hodně nerozumím tomu, proč se mluví o vině. Člověk dělá chyby, za které nese zodpovědnost, ale ne vinu.

Ale oni teď citovali z knihy B16, že právě vyzývá k tomu, aby lidé byli šťastní, že tím, že budeme bědovat nad tím špatným, nad bídou atd. nikomu nepomůžeme... To jsem ocenil...

0 0
možnosti
K

kaktusak

28. 9. 2009 11:46
Žádná modernizace nepomůže,

protože jsou lidé přesvědčeni, že bohové neexistují. Leda byste opět lidi přinutili k náboženství násilím.

0 0
možnosti
MP

Vrah

28. 9. 2009 15:06
Re: Žádná modernizace nepomůže,

Nejsem lidé. Já v Boha věřím. Jací lidé jsou přesvědčeni? Vy jste ti lidé? Ti lidé, co nás nutili k modloslužebné adoraci symbolů komunismu?

0 0
možnosti
VH

Totedyne

28. 9. 2009 10:25
modrenizace církve

Zajímavé je, jak se postupně mění výklad Bible. Nyní už ani církev netvrdí, že Země je placatá, nebo že je středem vesmíru a Slunce se točí kolem tohoto středu. Předpokládám, že i stávající výklad se bude muset s ohledem na vědecká zjištění poopravovat.

Modernizaci katolické církve by podle mne prospěla i demokratizace. Zatím katolická církev připomíná totalitní stranu, která má doživotně zvoleného generálního tajemníka (papež), toho volí politbiro. Politbiro (kardinálové) a ústřední výbor (biskupové a arcibiskupové) nejsou voleni zdola, ale dosazováni generálním tajemníkem.:-)

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

28. 9. 2009 11:47
Re: modrenizace církve

Jen k Vašemu prvnímu odstavci - kde se v Bibli píše, že je Země placatá a střed vesmíru? Netaháte si to náhodou z fusekle stejně jako zástupci katolické církve před x lety? ;-)

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

28. 9. 2009 10:16
Obsah a forma jsou spojité nádoby

Pokud bude církev i nadále zastávat tak vyhraněné postoje vůči antikoncepci,potratům a podbobným věcem(jakože zřejmě bude,nebot těchto pilířů se vzdát nehodlá),pak jí nějaká líbivější forma prezentace vůči lidem moc nepomůže.

Mladí lidé dnes sami dobře vědí jak se církev v těchto věcech plete a proto je svým způsobem právě toto důvodem proč církev mladé lidi ztrácí.A za sebe říkám dobře jí tak.;-)

0 0
možnosti
MN

minafm

30. 9. 2009 14:46
Re: Obsah a forma jsou spojité nádoby

Ten postoj třeba papeže proti kondomům chápu tak, že chce, aby se rodilo více dětí v křesťanské/západní společnosti a myslím, že každý člověk, který se dokáže aspoň sem tam rozumně zamyslet, si nepřeje, aby zde křesťanské hodnoty neplatily.

Myslím si, že každý člověk, co ví, jak probíhá potrat, tak nemůže být jeho zastáncem. To prostě nejde (jistě, že ano...). Jsem pro potraty jen ve výjimečných případech, ale ...

To by byl způsob, kdy by se církev posunula do role bulvárního časopisu lovícího povrchně smýšlející masy - a to je nesmysl. Ono se stačí nad těmi věcmi zamyslet, samostatně a svobodně a pak možná člověk zjistí důvody, proč to konzervativci vidí tak a tak...

0 0
možnosti
KD

SecondWisdom

28. 9. 2009 10:00
Prosím

Řekněte mi jediný důvod co se reálně zlepší v mém životě, pokud by se ze mně stala věřící ?

0 0
možnosti
FK

manilaman

28. 9. 2009 9:53
Vsak oni se to nauci...

Tak jako v Americe. Bude se v kostele hrat rock 'n roll, budou se delat velike vecere za par kacek, bude se delat bingo, nebo se zacne hrat pocker nekde v kosletnich prostorech, budou to delat tak, aby se co nejvice mladeze zapojilo. Prachy potecu, navstevnost se zvysi, jen se neboj. Tvuj sen se splni. Jen co ziskaji dost zajemcu.

0 0
možnosti