Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

ExPat

19. 10. 2012 17:56
Pochyby pochybného pochybovače

cituji: "Česká republika má na to, aby se stala vyspělou, svobodnou a demokratickou zemí, kde volný trh, právní stát a dobrovolná solidarita nejsou prázdnými pojmy ani sprostými slovy, ale každodenně žitým a lety osvědčeným přesvědčením většiny občanů!"

.

No nevím Miroslave, mám takový pocit že jste českého voliče (i nevoliče) trochu přecenil.

V historii svobodného českého národa takový precedent totiž neexistuje, stačí si přečíst Masarykovy lamentance nad čecháčkem, jeho stranictví nad národem a jeho zoufalé volání po světovosti, aby jeden pochopil že tento národ na to asi prostě zatím nemá.

Nic ve zlém - jen můj názor zaujatého pozorovatele zvenčí. Karma anyway, za ten Váš optimismus ;-)

0 0
možnosti
JH

ExPat

19. 10. 2012 18:06
Re: Pochyby pochybného pochybovače

... jeho KRITIKA stranictví nad národem, samozřejmě ...

0 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

17. 10. 2012 15:44
Pane Návrate

Není pravda, že svobodně smyšlející jsou jen voliči pravice.

0 0
možnosti
JR

raz

17. 10. 2012 9:01
Nová liberálně kozervativní strana nic neřeší

V každé straně se dříve nebo později vygenerují mechanismy, které zapříčiní, že se vytvoří mocenské kartely ve spodních patrech řízení. Ty nedovolí, aby se na volitelných místech kandidátek objevili jim nepohodlní členové. To je fakt a je zaviněn volebním systémem. Dokud  bude volební systém poměrný a kandidátka bude jen seznamem veřejnosti neznámých naopak  jako "propálených"dobře známých lidí, tak funguje mechanismus kmotrovské moci ve všech stranách. Někdy dojde ke vzpouře a část členů se odpoutá a založí novou stranu Příkladem je"odklonění"části  Lidovců, kteří si založili TOP09 a z knížete si udělali maskota-logo.Změnilo se však  něco na pravicovém spektru politiky? Nezměnilo se nic a voliči byli jen obelstěni lišákem Kalouskem, který se takto dostal k moci.  Když dojde ke štěpení ODS a část jejich členů založí novou stranu, což se dá očekávat, tak jen vznikne nový její klon nová Unie svobody. Myslím, že jedině změna volebního zákona může být cestou k nápravě chlívku,který zde je.

0 0
možnosti
H

hafusak2

17. 10. 2012 9:23
Re: Nová liberálně kozervativní strana nic neřeší

Strana aby měla význam musí mít v první řadě přitažlivost pro voliče. Ale jakmile se začne mluvit o opravdu pravicové politice, tak to ujede do žvanění stylu: Zaměstnanci chtějí moc peněz a nechtějí se nechat vyhazovat ze dne na den podle potřeby zaměstnavatelů. Důchodci stojí moc peněz. Studenti ať si všechno platí. Děti ať má jen ten, kdo na to má. Skoro všechny peníze na sociálno jdou do Romů. Měli by se zakázat komunisté, odbory a vůbec všichni nepohodlní. Potom už jen nadávky na pp. Sobotku, Paroubka, Filipa atd atd. atd.

A s tímhle předstupte před národ a řekněte všem lidem, že chcete novou pravicovou stranu která všechny oškube a chcete aby Vás volili.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

17. 10. 2012 6:44
hmm

když vidíte ten prostor pro novou stranu tak ji založte, to je jednoduché říct: Ať se snaží někdo jiný já se kdyžtak přidám

0 0
možnosti
JR

raz

17. 10. 2012 9:12
Re: hmm

Na založení strany je potřeba hodně peněz  a dát dohromady skupinu osobností, kteří jsou schopni oslovit veřejnost. Každá strana aby byl úspěšná ještě k tomu musí mít  v čele silnou osobnost obdařenou politickým talentem. Takže je mnoho lidí, kteří ví o nutnosti vniku  strany s členy, kteří nechápou politickou stranu pouze jako prostor pro vytvoření mocenského kartleu, ale  v naší společnosti je velmi málo  ososbností, kteří by se poltikou chtěli zabývat jako profesionálové a při tom  měli dostatečné zkušenosti  i hmotné zázemí aby je politika nezkorumpovala dříve než by stačili něco změnit. Takže i když mám stejné pocity jako autor článku...... jsem skeptik!

0 0
možnosti
PP

Petelda

17. 10. 2012 5:21
Bohužel nejde o strany , ale o lidi.

Nová strana j k ničemu když do ní vlezou již zkorumpovaní lidé.

0 0
možnosti
C

carolusI

17. 10. 2012 3:21
Nemyslím, že je jí třeba

Ta hra na levici a pravici je už opravdu přežitá. Stejně tak snaha stále něco reformovat. To je takové potácení ode zdi ke zdi. Něco nefunguje dobře, tak místo rozumné úpravy to převrátíme na hlavu. Pak se zjistí, že je to horší než předtím, tak se zase reformuje a zase špatně. A kdejaký hejhula do toho montuje svojí ideologii bez ohledu na to, že je to nesmysl. Co potřebujeme jsou inteligentní a čestní lidé ve vedení, nezaslepení ideologií. Když se vyskytne problém, je třeba ho řešit se znalostí reality. A ne snažit se na něj našroubovat mějakou ideologii, ať už pravicovou nebo levicovou.  Tím se problém většinou jen zhorší, nebo dokonce vznikne několik problémů dalších. Současné působení Drábka je přímo školní ukázkou takového postupu. Jednou se o tom bude psát v učebnicích, jak se to nemá dělat.

1 0
možnosti
JR

raz

17. 10. 2012 9:30
Re: Nemyslím, že je jí třeba

Politika bez ideologie je jen nádovba bez obsahu.

Největší bídou naší poltiky je právě to,že se z ní idelogie vytratila a v každé straně převážily jen mechanismy  pragmatických mocenských zájmů směřujících jen a pouze k získání majetkového prospěchu.Proto naše poltika přestala být místem střetu názorů a stala se místem střetu ekonomických zájmových skupin které se dohodnou, či nedohodnou na rozdělení  zisků a to bez ohledu na stranickou příslušnost, či zájem občanů.Důkazem je vznik  krajských mocenských monopolů v nichž příslušnost k  politické straně hraje naprosto vedlejší roli.

Základy k tomuto bahnu dala "opoziční smlouva"kdy došlo k dohodě mezi stranami do té doby ideologicky protikladných, že ideologie je v tomto čase vedlejší a jde jen o dohodě na  ovládnutí klíčových zdrojů ekonomikcké moci a dělbě zisků.Toto trvá dodnes..viz koalice na radnicích a krajských zastupitelstvích, kde se ODS klidně dohodne i s komunisty a ČSSD s TOP09, což lze jen v ideologicky vyprázděné politice.

1 0
možnosti
K

kaktusak

16. 10. 2012 22:56
Komunisti jsou svobodně smýšlející lidé.

Skutečná svoboda je v kapitalismu jen iluzí.

0 0
možnosti
MW

May West

17. 10. 2012 0:59
Re: Komunisti jsou svobodně smýšlející lidé.

vrazdy "svobodne smyslejicich" komunistu se nedaji zapomenout....uz tech Vasich sloganu bylo dost, nechcete si odpocinout, kaktusaku.....zacinate byt unavnyRv

2 0
možnosti
H

hafusak2

16. 10. 2012 22:31
Raději se vraťe k poučení z minulosti:

1. V každém státě se střetávají dvě tendence: Lid se vzpírá nadvládě boháčů a ti si zas neodpustí, aby lid neporučníkovali a neutiskovali ho..

2. Kdo se chopí vlády z vůle z přízně lidu, musí si ji především hledět udržet. A to je snadné, neboť lid požaduje jediné - aby nebyl utiskován.

3. Vladař musí být přítelem lidu, jinak v něm nemá oporu v těžkých dobách. Musí se starat, aby si občané jeho vládu stále uvědomovali, jen tak mu zůstanou za všech okolností věrni.

4. Hlavními základy všech států jsou dobré zákony.

5. Moudrý vladař si všímá nejen nejen problémů současných, ale předvídá i budoucí a předchází jim.

6 0
možnosti
MN

minafm

16. 10. 2012 22:57
Re: Raději se vraťe k poučení z minulosti:

Já mám radši tuto logiku - http://www.oamerice.com/2012/08/dve-strany-staci-sloni-oslici.html

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

16. 10. 2012 22:24
musel by ji založit někdo schopný

kdo je ochoten to oddřít a na závěr se nechat klidně přerůst v kandidátce lidmi postupujícími zcela transparentně z oblastních a místních organizací.

Tj. altruista a přitom dost tvrdý aby ho pokusy šmejdů zkoušejících proniknout dovnitř nesemlely. Takže nic snadného.:-/

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

16. 10. 2012 22:15
Kdejaký korytář si zakládá pravicovou stranu

a protože je korytářů na pravici nejvíc, je také nejvíc pravicových stran. Ohánějí se svobodou, nyslí ale přitom hlavně na koryto, KORYTO pane Návrate Rv

2 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com