Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T6

TATRA 613

9. 5. 2010 16:22
autor zajímající se o filozofii...

zapomněl napsat, kde byl na to mítinku...

0 0
možnosti
MN

minafm

9. 5. 2010 21:28
Re: autor zajímající se o filozofii...

Ve Frýdku-Místku.

0 0
možnosti
MS

Markéta Stránská

9. 5. 2010 15:57
Překvapivé

Po přečtení článku, který mně osobně nepřipadal nijak kontroverzní, prostě autor popsal své pocity a zkušenost z jednoho setkání se sociální demokracií.Co mne ale opravdu překvapilo byly reakce pod článkem. Podle některých by zřejmě měly být předvolební mítinky pouze pro voliče té které strany. Demokracie neexistuje? Nelze vyjádřit svůj názor i když je nesouhlasný? Pokud je to bez agrese, s kterou rozhodně nesouhlasím, je to normální. Nebo se opět blíží doba, kdy si budeme muset dávat pozor na to, co kde řekneme ?!?! Toho bych se dožít nechtěla...

0 0
možnosti

ellukas

9. 5. 2010 17:51
Re: Překvapivé

Tady jde pouze o to, že dle zákona je každý účastník povinen uposlechnout pokynů svolavatele.

0 0
možnosti

vodní želva

9. 5. 2010 11:12
Mám dvě nejasnosti.

Zaprvé nevím, co to je průměrný volič ČSSD. Za druhé - pamatuji si, že jste kdysi měl v popisku, že jste členem Mladých křesťanských demokratů. Garantuji Vám, že jestliže Paroubek vyhraje volby a KDU-ČSL se dostane do parlamentu, tak budou spolu v koalici. Půjdete pak demonstrovat proti Vašim starším idolům? 

0 0
možnosti
MN

minafm

9. 5. 2010 21:36
Re: Mám dvě nejasnosti.

1) Býval jsem jím potenciálně také, kdy jsem neměl přístup k internetu a nemohl si tak ověřit pravdivost Paroubkových lží. Jsou to zkrátka lidé, kteří se nechají uplácet nesmysly, kteří nevědí, co je to demokracie, svoboda (natož ta vnitřní), kterým je jedno, jak na tom jsou druzí, hlavně, že oni se chtějí mít dobře (už nevidí, že i když patří mezi spodních 10 % u nás, stále patří mezi 10 % horních na světě), lidé, kteří mají plná ústa solidarity, ale dávají vůbec někdy na charitu atp.?

2) Ano, měl. Ale lidé strašně dávají na předsudky a navíc to mohlo tvořit dojem, že hovořím za MKD, ale na tomto blogu se vyjadřuji pouze za svoji soukromou osobu - jako občan.

3) Umím si těžko představit, že by KDU-ČSL byla v koalici s lidmi, jako je Paroubek a že by tato koalice vydržela déle jak rok. To by musela ČSSD upustit z 80 % ze svého programu - pravda, oni to klidně udělají. Ale již několikrát jsem se vyjádřil, že v takovém případě budu hodně uvažovat o pozastavení členství v KDU-ČSL...

0 0
možnosti
C

coj@nato.2

9. 5. 2010 11:08
Hodně nadšení, nemálo naivity

Hele, studente, rád sem si od Vás už dříve přečetl, ale toto akční dílko mě zrovna nenadchnulo. Je v tom  jakási euforie,  jistá naivita, neznalost prostředí a celkové mentality našeho "holubičího" národa. Prostě jste si zaprotestovali, vyventilovali se a poznali trochu, jak to chodí.

Ale jste mladí a musíte si to prožít.  Máte svá práva a nikdo Vám je nebere. Zatím, nastěstí. Předesílám, že též nejsem zrovna příznivec pana Paroubka, soudruha Zaorálka už vůbec ne.  Až poznáte více život a realitu při svém dospívání, tak pravděpodobně zjistíte, že to není jen o nějakém Paroubkovi.

Karmu nedávám.:-/ Podobným stylem totiž kdysi psali své pamflety a články i nadšení mladí svazáci nebo dozrávající kandidáti KSČ.

Jinak Vám studente přeji hodně úspěchů a dobrou volbu.;-(

A hezký nedělní den.

0 0
možnosti
MN

minafm

9. 5. 2010 21:37
Re: Hodně nadšení, nemálo naivity

I přes to děkuji.

0 0
možnosti
T

Thanner

9. 5. 2010 11:06
!

Študent s Fejsbůku. Víc snad ani dodávat nebudu...

0 0
možnosti
VP

V.Poustka

9. 5. 2010 13:13
Re: !

tak krátký text a hned prozradí tvoje vzdělání a volební preference, Hubálek měl pravdu

0 0
možnosti
RM

civis

9. 5. 2010 10:37
Mladý muži,

rád bych se zeptal, proč si neuspořádáte vlastní shromáždění, kde projevíte své názory? Nikoho byste neobtěžovali a nikdo by neobtěžoval vás. Vaše návštěvy na mítincích jedné strany mi zavání zbytečnou provokací. Možná se mýlím, ale mítinky ČSSD "narušujete", protože by na váš vlastní skoro nikdo nepřišel.

Sám se oháníte právní státem, ale očividně je to ve vašem pojetí bezobsažný a formalizovaný pojem. Právní stát má i materializovaný rozměr (od WWII) a v našem státě je neoddělitelný od druhého pojmu demokratický. Jednou ze zásad demokratického právního státu je i respektovat svobodu druhých. Moje svoboda začíná až tam, kde končí svoboda druhých .

Ostatní diskutující prosím, aby si raději kecali do hokeje a ne do práva, kterému nerozumí. Já taky neříkám doktorům, jak mají léčit! Když něco nevíte, tak si přečtěte komentář, od toho je tu máme.

0 0
možnosti

ellukas

9. 5. 2010 10:45
Re: Mladý muži,

Když chci zjistt, jakou chorobou trpím, tak se přece jenom kouknu do Domácího lékaře, tím snad žádnému lékaři do řemesla nefušuji. Když si chci zjistit, zda postopuji v souladu s právem, tak se kouknu na text zákona, tím snad do práva nekecám.

0 0
možnosti
V

vmt

9. 5. 2010 9:25
Milý mladý muži.

Myslím, že jsme byli na stejném mítingu. Také jsem chtěla jít s papundeklem na který jsem chtěla napsat něco proti ČSSD. Nemohla jsem se však rozhodnout, co na něj napsat. Je toho tolik, co mi na těch oranžových soudruzích vadí. Kamarád mi tonakonec rozmluvil. A přiznávám, že v tom bylo i trochu strachu, že by mi mohli mí vrstevníci dát holí po zádech.Doufala jsem, že se najde pár mladých, jako Vy, co i za mě vyjádří názor. Masochisticky jsem si vyslechla Zorálkův plamenný projev proti Bakalovi a mrzí mě, že po té snůšce lží, co vyřvával z podia nějak zapoměl přítomným nadšeným důchodcům sdělit, že pod smlouvou o prodeji bytů OKD, je podepsán i on. Vedle něj přizvukovala primátorka senátorka E.R. Ta taky zapomněla říct, že je  zadlužená městská kasa a město prodává byty o 1500% dráž, než před 7 lety a navíc je nechá skoupit spekulanty. Nikdo z ČSSD( Paroubek.Zaorálek), se nás nezastal.

0 0
možnosti
V

vmt

9. 5. 2010 9:26
Re: Milý mladý muži.

Pokračování:

. On Bakala je nepřítel, hnusný vyděračský kapitalista, zato paní primátorka patří do jejich oranžového hnízda i když dělá totéž., tak to prosby občanů budeme ignorovat a ani na ně nebudeme reagovat.

Byla jsem na tom mítingu abych se podívala, kdo jsou to ti obyčejní lidé. Mám asi 30 fotek a ty zachovám pro své děti, aby věděli, kdo je chce připravit o budoucnost a kdo se s transparentem nad hlavou bije za ně i přes mlácení oranžovou růží a posíláním do hajzlu. Díky., Vy stateční a běžte k volbám Vy i Vaši kamarádi. Jen tak nebudete muset žít to, co my jsme si prožili po většinu svého života,

0 0
možnosti
P

plexusbrachialis

9. 5. 2010 9:25
Hinny nastudujte si komentar ke shromazdovacimu zakonu

A potom nebudete placat nesmysly.Hlavne si ujasnete pojem verejne prostranstvi,povinnost svolavatele,a povoleni mesta

0 0
možnosti
VT

hinny

9. 5. 2010 9:34
Re: Hinny nastudujte si komentar ke shromazdovacimu zakonu

promiťe ale i se základním právním vzděláním musíte vědět, že komentář k zákonu není textem zákona samotným - a je irelevantní i pokud by potvrzoval vaše doměnky (což nepotvrzuje) - a děkuji toto mám již dávno ujasněno - naopak jsem já vás žádal již dříve o to samé

0 0
možnosti
P

plexusbrachialis

9. 5. 2010 9:14
Autore,opet spatne,vcetne judikatu

Kolize mezi jednotlivými prameny práva ES a v jejich rámci jsou řešeny především hierarchickou předností primárního práva, které jakožto svrchované má před ostatními prameny práva ES přednost [8]. Co se týká vztahů mezi jednotlivými akty sekundárního práva, zde je důležité zaměřit se zejména na vlastní předmět příslušných předpisů, tzn. na co se tyto předpisy výslovně vztahují a na co nikoli. V druhé fázi je třeba řídit se obecnými zásadami, zvláště zásadami „lex posteriori derogat priori“ a „lex specialit derogat generali“.

Jinak tryska z vas nenavist,kterou si ukajite chozenim na paroubkovi mitinky,proton Staci malo,paroubka ve svobodnych volbach nevolit,u vas se uz jedna o nemoc ,navstivte psychiatra,nez provedete neck horsiho

0 0
možnosti
VT

hinny

9. 5. 2010 9:21
Re: Autore,opet spatne,vcetne judikatu

ježišimaria, kde (kdy) jste studoval právo ? - promiňte ale to co jste napsal je neskutečná slátanina - pro vaši informaci právo je soubor právních předpisů a že soudce / státní zástupce právo netvoří jen aplikuje byť není absolutně vázán doslovným zněním zákonného ustanovení, nýbrž se od

něj smí a musí odchýlit v případě, kdy to vyžaduje ze závažných důvodů

účel zákona. Ale to není tento případ - zde jsou nadřízeny tzv tvrdé zákony(tvrdé jádro ústavy) a mezinárodní právní úmluvy (článek 19 LZPS v tomto případě).

0 0
možnosti

martin013

9. 5. 2010 8:59
Svoboda

Ti lidé vám svobodně řekli svůj názor, který se nekryje s vaším. K fyzickým útokům nedošlo. Tak co řešíte? Chcete snad naznačit, že váš názor je hodnotnější, než názor jejich? Není. Vaše a jejich názory jsou stejně hodnotné. Vy i oni mají právo je říkat. Doufám, že se vám nezhroutil svět a že na to budete myslet, až zase budete muset poslouchat názory, které se nekryjí s vašimi.

0 0
možnosti
K

Kvintana

9. 5. 2010 9:02
Re: Svoboda

autorovy nazory jsou samozrejme poznamenany jeho zivotem, ci spise zivotem jeho rodiny, ktera se nesmirila s tim, co se ji stalo kdysi. takze ted potrebuje ukazat, ze on je lepsi nez ti druzi, dokonce ze ma pravo na to byt lepsi nez oni, protoze jeho rodine bylo ublizeno. vecny kolobeh lidi, co nechapou systemiku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com