Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

Ulrich

10. 1. 2011 23:22
Ten myšlenkový obrat je ponekud umělý a násilný.

Chápu, že Huckabee chtěl vzdát hold McCainovi a zdůraznit jeho roli hrdiny a zachránce, a takový příběh je klasický způsob, jak to učinit. Postup oné učitelky ( nechat děti několik hodin bez lavic ) mi ale připadá poněkud přehnaný či bombastický a pointa ne úplně přesvědčivá ( školní lavice mají všude na světě, i v KLDR nebo na Haiti, nejsou dnes symbolem svobody či civilizace obecně ). Lze uznat, že pro daný případ se ta epizoda hodila, ale za oslnivý bych ten obrat neoznačil. Zvláště když je Mike Huckabee obecně jeden z nejlepších řečníků na světě vůbec. Jinak bude zajímavé sledovat, zda se odhodlá opět kandidovat. V průzkumech popularity potenciálních republikánských prezidentských kandidátů je situace poměrně vyrovnaná. Se zanedbatelnými odstupy v nich vítězí střídavě Mitt Romney ( nejčastěji ), Huckabee a Sarah Palin. Řekl bych, že výsledek primárek je velmi obtížné odhadnout. Každý ze jmenovaných má své silné stránky i dost velké slabiny.

0 0
možnosti
JU

Ulrich

10. 1. 2011 23:30
Re: Ten myšlenkový obrat je ponekud umělý a násilný.

Možná se ukáže někdo další jako silnější. Osobně bych si přál, aby Huckabee kandidoval. Myslím, že je to prostě poctivý, chytrý i moudrý chlap, což jsou základní předpoklady úspěšného prezidentství. Nicméně se jeví jako pravděpodobnější, že kandidovat nebude. Především mu chybějí peníze a podpora médií. Přitom kamapaň je vyčerpávající, a to nejen fyzicky a finančně. Je jisté, že na silného kandidáta někdo vytáhne ošklivé kauzy, ať už skutečné ( a třeba notně přibarvené ) nebo prostě smyšlené. Huckabee má teď klid a těží z popularity, kterou mi přinesly minulé primárky. V klidu inkasuje zisky jako přispěvatel TV Fox ( kde má svoji talkshow ) a autor řady knih. Je poměrně oblíben a nkdo na něj neútočí. O tyto věci by mohl v kampani přijít. Sám řekl, že se ještě pevně nerozhodl, ale rozhodně nebude "skákat do prázdného bazénu". Takže vyčkáme. Já za sebe říkám ( slovy jeho volebního hesla z minulých voleb ) "I like Mike".

0 0
možnosti
H

honzahoff

31. 12. 2010 18:22
Je to divný...

I když jsem Huckabeemu v minulých volbách fandil, za tohle karma nebude. Moc nechápu, čím ti veteráni vybojovali žákům školní lavice. Češi v moc válkách nebojují a lavice tu máme taky. A třeba Finové mají špičkový vzdělávací systém, aniž by za posledních 65 let porušili neutralitu.

Neříkám, že bych americké válečnictví v celé šíři jednoznačně odsuzoval, ale když si představím nějakého Vietnamce sežehnutého napalmem (anebo uzlíček se dvěma hlavama, čtyřma rukama a nula nohama), musel bych se Mika Huckabeeho asi přihlouple zeptat dikcí matky Mirvaldové: ,,Tak z tohohle se teď v Americe dělají školní lavice? Ten pokrok! Kde se to zastaví?´´ ;-( 

0 0
možnosti
MN

minafm

31. 12. 2010 19:57
Re: Je to divný...

Díky za názor. Dovolím si říct, jak to chápu já. Ty lavice si zasloužili tím (i ti Finové a Češi), že americká armáda kdysi uhájila a vybojovala svobodu v našich zemích, a především tedy v USA - viz původní význam Tea Party.

Zkrátka nemyslím si (a mám z některých, jako je třeba Jan Tamáš z HS, takový pocit), že mír a svoboda na světě se zajistí tím, že všechny zbraně nejlépe ještě prodáme našim nepřátelům, kteří oficiálně prohlašují, že jejich cílem je nás zničit. Ale možná se mýlím, možná, že by tak ze svých cílů ustoupili a nechali nás na pokoji :-)...

0 0
možnosti
OONO

Obamou o nobelovku okradeny

31. 12. 2010 9:18
tady nejde jenom o nejake lavice, o nejake veterany

at uz je vlada posle kamkoliv..

Tady jde o to, ze svoboda nikdy nebyla zadarmo a kdyz uz ji nekdo ma, ztrati ji, pokud si ji nebude vazit a pokud si ji predevsim nebude neustale hlidat a branit.

To se dnes nedeje.Nove generace si svobody moc nevazi.Spadla jim do klina a musio ji asi ztratit, aby poznaly, co to je a jakou to macenu..

Svobodu dnes zase s podporou a za sileneho jasotu levicackych vymastencu pomalu ztracime.

Nemusim pripominat, ze je to pravy opak pravice, pro kterou je svoboda zakladni pojem...A take snad nemusim pripominat, ze u nas zadna pravice nevladne a ani nikdy nevladla.

0 0
možnosti
MN

minafm

31. 12. 2010 11:59
Re: tady nejde jenom o nejake lavice, o nejake veterany

Přesně tak. Ale pro Čecha nebo Evropana, který žije i dnes v socialismu (de facto), je ohromně složité pochopit myšlení svobodných lidí ve svobodné zemi. Takže je to složitý hodnotový zápas...

0 0
možnosti
VP

Sípomat

31. 12. 2010 8:59
Bože vy jste vtipálek

Republikáni momentálně jsou to nejhorší,co v Americe je. A ta vaše dojemná historka je právě jen to. Dojemná historka.

0 0
možnosti
PH

petrph

31. 12. 2010 6:23
opravdu dojemný příběh

a snad mohl být pravdivý někdy před 250 lety kdy oni zmínění veteráni vybojovali pro americké kolonie nezávislost na Anglii (1775-1783) -což byl skutečně poslední boj o svobodu svého národa a území,který kdy USA vedly.

Mnohem více obětí ovšem přinesla jejich vlastní občanská válka Severu proti Jihu (na kterou sice dodnes mnozí vzpomínají s hrdostí, ale z pohledu osvobozování jaksi není o čem mluvit).

Potom se  USA  zúčastnily  všech možných válek na všech kontinentech, včetně obou světových (Bůh jim to odplať),a dalších 50 let drželi vojenskou hráz proti komunismu -nicméně jejich území ani obyvatelstvo už nikdy přímo ohroženo a vysvětlovat rekrutům proč a za čí zájmy mají umírat někde na druhém konci světa, bylo a je pro americké orgány stále těžší a těžší.

Tím že se studentům  seberou lavice se to asi nevysvětlí.Kdyby šlo o to,čím si to zaslouží můžou si studenti přivést své rodiče aby ukázali výplatní pásky, kolik jim erár strhává daní.Nikoliv jenom na ty lavice, ale i na to válčení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com