Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PGS

pgjed

2. 2. 2012 16:33
Kdyby a co až se řeší až to příjde!

Dnes se řeší dnes! To je základní princip. Je nepochybné že drtivá většina lidovců a jejich voličů jsou praktikující křesťané, byť KDU otázku religiozity vždy ponechávala na osobním přístupu každého a usilovala o prosazení etických principů křesťanství do života společnosti, včetně bioetiky. Tak je tomu i dnes a tak tomu bude i v budoucnu, A bylo by jistě dobré, kdyby místo rádoby moudrého hledání hnid a třísek v oku dali lidovcům dostatečnou podporu nejenom praktikující křesťané, ale i konzervativně smýšlející nepraktikující spoluobčané. Vedle všech liberálních, pragmatických, socialistických, levičáckých a kdovíjakých směrů, jsou lidovci, tedy křesťanská demokracie jediným politickým směrem, kterému nebyla dána příležitost dělat naplno svou politiku pro společnost.

Dnes jejasné, že teze o soli země a rozptýlení křesťanů do všech politických stran, kterou z počátku 90. let hlásali někteří křesťanští myslitelé, naprosto selhala. Co dokázali v křesťanském duchu

Pokračování

3 0
možnosti
PGS

pgjed

2. 2. 2012 16:43
Re: Kdyby a co až se řeší až to příjde!

prosadit praktikující křesťané a různá křesťanská křídla všech těch stran? Zhola nic! Jenom se předhání v tom, co lidovci pracně prosadili a vyvzdorovali v podpoře rodin, bydlení, sociálně potřebných, ve vyrovnání se s minulostí... Titíž, kteří kopali ještě nedávno do Kardinála Vlka a lidovců, nadbíhají kardinálu Dukovi s tím samým církevním vyrovnáním.

Jaký tedy závěr? Samozřejmě nic z toho, co dělali, dělají a budou dělat lidovci, není dokonalé. v této mravně zbídačelé společnosti to snad ani není možné. Vždy je to jenom umění m ožného, navíc dosud prosazované ze silně menšinových pozic. V každém případě se vždy snažili o konzervativní politiku vstřícnou středním a nižším vrstvám a budou to dělat i nadále, pokud různí hnidopyši se proberou do reality a dají lidovcům konečně pořádnou příležitost. Ti mladí s Bělobrádkem v čele a partaj zbavená konjunkturalistů a rariéristů by si to zasloužili.

2 0
možnosti
H

honzahoff

2. 2. 2012 13:51
Mimochodem, dal jsem Vám karmu

Dobře napsáno R^

1 0
možnosti
MN

minafm

2. 2. 2012 23:00
Re: Mimochodem, dal jsem Vám karmu

Díky! :-)

0 0
možnosti
H

habit-.!..

2. 2. 2012 13:33
... pěkně jste to řekl...

... je fajn, že jsou i dnes mladí lidé, kteří si uvědomují bezvýchodnost současné cesty popírání všeho, na čem stojí naše civilizace - bohužel lidé už jsou na systému závislí do té míry, že se nechají klidně odvést na porážku, jen když zůstanou zachovány jejich sociální jistoty...

R^

1 0
možnosti
PH

petrph

2. 2. 2012 12:01
KDU to bude mít hodně hodně těžký

Za prvé na předvolební sliby politiků, že ačkoliv je proti něčemu, tak až se dostane do vlády, tak toto nebude zákonem  zakazovat , asi už voliči nebudou reflektovat.Už současná vláda,  která není ochotna jednat s nikým a o ničem  ukázala, že se na to nelze spolehat.Prostě pan Bělobrádek je jak sám přiznal, pro zákaz potratů  (čtěme přerušení těhotenství i v nemocnicích), tudíž po nástupu do vlády bude požadovat aby tento zákaz byl uzákoněn. Tečka

A co dál? Že o konzervativní voliče, kteří by uznávali jakési dobré a tradiční hodnoty "Od boje proti korupci, hazardu, přes odklon od materialismu k vyšším duchovnějším hodnotám, kvalitu života, trvale udržitelný rozvoj, , až po odmítání politiky jako byznys,.." bude mezi stranami  ohromný zájem, od Klause přes Bobošíkovou až pro ultranacionalisty.

Za třetí až si voliči rozklíčují to K v názvu tak  popřemýšlí kam jde těch 60 miliard z jejich daní..Ono sice tak úplně není,ale...

1 0
možnosti
H

honzahoff

2. 2. 2012 12:19
Re: KDU to bude mít hodně hodně těžký

Tak podle různých průzkumů je pro nějakou formu restrikce interrupcí asi 25 - 30 procent národa. Takže kdyby se k tomu KDU přihlásila, nemohla by na tom tratit. Lidé, kteří za současným liberálním zákonem stojí, ji volit nebudou nikdy z důvodu podezřívavosti, kterou uvádíte, a pro spoustu konzervativně smýšlejících zůstává stranou bez chuti a zápachu, kterou také nevolí. Takže tenhle vyhýbavý přístup KDU celkem škodí. A společnosti škodí o to víc, protože vzniká dojem, že odpor k vraždění nenarozených je jen marginálním podivínstvím.

3 0
možnosti
L

lesicatko

2. 2. 2012 11:41
Pekné

Akurat, , že ste nič nepochopili.Prečo podpísal hoci nemusel manželstvá homosexualov porugalský prezident ? 

A to vonkoncom nie je liberal...

"Portugalský prezident Anibal Cavaco Silva pápeža vyprevadil k lietadlu, zamával mu a o tri dni podpísal zákon o manželstvách gayov. Cavaco Silva je katolík, bývalý profesor Katolíckej univerzity Portugalska, bývalý predseda pravicovej strany PPD/PSD, ktorá je členom Európskej ľudovej strany EPP. EPP zhromažďuje na úrovni EÚ kresťanskodemokratické a konzervatívne strany z krajín EÚ. "

Inak povedané - ten posun tam je, pretože názory RKC v tejto dobe sú anachronizmom. Ako v oblasti potratov, tak v oblasti asistovanej reprodukcie resp homosexualov.

1 0
možnosti
MN

minafm

2. 2. 2012 11:47
Re: Pekné

Tak obecně mám pocit, že si mnozí křesťané a konzervativci neuvědomují, že ve 21. století je třeba změnit formu - ne obsah. Učit by se mohli v Americe.

1 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com