Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GP

generál Patlay

28. 5. 2012 10:02
.

Je videt ze roupama uz nevite coby, mlady muzi. Staci jedna mensi krize a vsechny tyhle blabolive ideologie zmizi samy od sebe.

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

27. 5. 2012 23:20
souhlas a karma

Já už se do USA "stěhuju". Jediný problém je že to není jednoduché dostat tam občanství. Takže buď svatba nebo friendly investor. Druhý problém, žiji teď na dvou místech a to stojí dost peněz navíc. Musím tam sekat trávu, platit za vodu a popelnice, pojistku na auto a daně z nemovitostí i když tam nejsem, a jsem tam tak 2-4 měsíce v roce. Tady zase mám příjem který vyžaduje mou přítomnost. Pokud jsem tam, řeším všechno na dálku a když se vrátím musím vše dodělat. Než jedu dělám přiznání k DPH...navíc amerika se evropanizuje a to se mi nelíbí. Ale jinak je tam už vše lepší a levnější než tady. Snad kromně černého chleba mi tam nechybí nic.

1 0
možnosti
AS

viveka

28. 5. 2012 7:04
Re: souhlas a karma

Černej chleba si můžete upéct :-)

0 0
možnosti
OP

OskarPokorny

27. 5. 2012 22:44
Myšlenky

To sestěhování stejně zaměřených lidí by prostě nefungovalo, protože by to vážně ochromilo rozvoj a implementaci nových myšlenek. Když pomineme určité extrémní názory tak prostě nové myšlenky vznikají z diskuze a soutěže myšlenek. Kdyby jste měl ve státě pouze lidi co nezpochybňují státní zřízení, tak by nikdy nedošlo k např francouzské revoluci, která i přes oběti a chaos rozpustila starou neefektní feudální struktura a nahradila ho skoro moderním národním státem, který se také možná jednou přežije (asi se to už díky globalizace děje). A v rigidní společnosti s ustrnutým rozvojem v oblasti sociálních ideí je oslabené i přijímání nových technologických myšlenek

0 0
možnosti

neznámý pachatel

27. 5. 2012 23:28
Re: Myšlenky

Je otázkou, nakolik byla francouzská revoluce nutná. V jiných státech proběhl podobný přechod bez většího rambajzu.

Ale jinak s vámi souhlasím, že by to nefungovalo. Ona je totiž otázka, na jaké úrovni by se to názorové štěpení a sestěhovávání mělo zastavit, protože žádní dva lidé se neshodnou úplně ve všem. Bude nakonec každý mít svúj vlastní stát?

0 0
možnosti
AS

viveka

27. 5. 2012 22:12
Zajímavé.

Asi mě to doteď nenapadlo, ale jo, sestěhovala bych se :-)

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

27. 5. 2012 22:03
Je tristní pohled na to

, co jste dneska vymudroval, p.Návrate. Takový mudrlant, jako Vy, potřebuje práci, práci a zase jenom práci. Bez základních pracovních návyků nic kloudného nevymyslíte.

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

27. 5. 2012 23:05
Re: Je tristní pohled na to

Ovšem práce musí být v první řadě produktivní.

Pokud jsou náklady na její vykonávání vyšší než je její přínos tak nadělá mnohem méně škody vymýšlením.

(a současný stav planety je že pro valnou většina lidstva nemá nikdo ani šajn o nějaké užitečné činnosti která by měla menší náklady než přínos)

1 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1357x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com