Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Neměl jsem sílu dočíst do konce. Dělá to na mne dojem slátaniny všech možných, ale hlavně nemožných pohledů. trochu utřídit by neuškodilo.

0 0
možnosti
Foto

Nejsem hnidopich, abych za každou cenu hledal nedostatky v textu - v tomto článku. Z celkového hlediska je to dobrý článek, který nutí k zamyšlení. Potom že máme hloupé mladé lidi ...

2 0
možnosti
Foto

Ten text má pouze jednu chybičku: Kde máte v české společnosti ty levicové intelektuály? Ten import z USA nelze do toho počítat.

Zkrátka v současnosti ten český antikomunismus neslouží k ničemu jinému než ke kamufláži rozkrádání českého státu v té či oné podobě.

A navíc je vskutku primitivní, protože žádné podstatné argumenty do diskuse o komunismu nevznesl. Včetně vás, protože jste nedokázal citovat ani jednoho levicového teoretika. Máte jakousí vlastní představu komunismu, proti níž bojujete jako Don Kichote de Lamanča proti větrným mlýnům, a stejně efektivně, která se tedy neopírá o žádný rozbor příslušných textů. 

Abyste dokázal úspěšně bojovat proti komunismu, musíte mít nastudovány všechny texty, které napsali komunisti, alespoń v té míře jak jezuiti.

Jinak se představy komunisstů o komunismu téměř neliší od představy libertariánů, anebo anarchistů o stateless society. A co máte proti libertariánům? Předpokládám, že nic.

Ti komunisti se liší se pouze v jediném předpokladu, tj. představy o nějakých morálně vyspělých jedincích, kteří případě potřeby budou dobrovolně pracovat pro společnost.  Libertariáni o té morálce raději mlčí. A jejich chybičkou zase je, že vůbec nemají jasno, jak tento stav nastolit.

4 2
možnosti
JP

hentyn onen keller, belohradsky, pehe a podobni srandiste nejsou na vas vkus dostatecne intelektuani, nebo snad dostatecne levicovi ?

libertariani vi, ze lide jsou proste lide, a tak o nejake "nezistne a dobrovolne pomoci spolecnosti" nema cenu v nejakem vetsim meritku uvazovat. ano, najdou se lide, kteri radi, dobrovolne a nezistne pomohou - ale NIKDY nebudou dobrovolne a nezistne pomahat vsichni. k dosazeni podobneho cile byste musel vymenit lidstvo za nejaky "lepsi model".

1 1
možnosti
JP

levicovi Yntelektualove samozrejme maji reseni, a to tak, ze pomerne jednoduche - sebrat vic tem uspesnym, no a rozdat to "potrebnym" ... mimo jine i tem levicovym Yntelektualum. on totiz ma hentyn onen levicovy Yntelektual jednu docela neprijemnou vlastnost - na volnem trhu se proste a jednoduse neuzivi, nebot nenabizi nic, za co by mu byl ochoten nekdo zaplatit. cim vice prerozdelovani, tim vetsi sance, za ne neboheho Yntelektuala take neco zbyde ... a to prece za par rozhorcenych vykriku pred tlupou pomatenych pajdulaku stoji, ne ?

8 5
možnosti
Foto

Toho jedince, kterého lze považovat za úspěšného dnes, v dnešních podmínkách, tak zcela jistě v jiných podmínkách bude vypadat úplně jinak. Úspěch v rámci jedné společenské struktury je velmi relativní záležitostí. Ano, můžete být dokonce úspěšným zlodějem, korupčníkem  a vrahem. Máte snad něco proti tomu, aby tento úspěch proměnila společnost v trest?

2 3
možnosti
HH

Pro boha, co vás na té škole učí?Rovné šance, vy si myslíte, že lidská společnost je loterie? Že to lidé přijmou? Nikdy. Vždy bude snaha tuto nahodilost negovat na co nejnižší míru, to je cílem, proč lidé utvářejí svá společenství. Individualistický stát nikdy nefungoval a ani fungovat nebude.

7 3
možnosti
JP

fajn, vytvarejte si sva spolecenstvi ... ovsem chran vas panove marx i engels dohromady, jakmile do toho vaseho "spolecenstvi" budete chtit zatahnout i me, pripadne moji penezenku. ja jsem se svym individualismem naprosto spokojeny, nehodlam na nem naprosto nic menit, a jestli se to zrovna vam libi nebo nelibi, to je z meho pohledu zcela  a naprosto irelevantni.

a ano, lide NEJSOU stejni ... NEMAJI stejne schopnosti ani predpoklady, a je tedy naprosto prirozene, ze budou mit i rozdilnou zivotni uroven. schopni a uspesni se holt budou mit HODNE dobre, prumerni tak nejak prumerne ... nu a ti neschopni a neuspesni se holt budou mit HODNE blbe, no. kde je problem ?

4 5
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1364x
Umírněně středový liberální demokrat a doktorský student na Katedře politologie FSS MU v Brně.

Více info na: www.mireknavrat.com