Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dan-m

19. 11. 2007 9:51
Moravan

No já se necítím a nechci být Čechem. Jsem totiž Moravan. Na tvůj věk je pochopitelné, že jsi plný ideálů. I já byl takový. Bohužel postupem času člověk tyto ideály ztrácí a začne žít realitou.

0 0
možnosti

Naďa Straková

19. 11. 2007 8:00
jazyk

Lukáši, řekněte mi, kolika jazyky že to mluvíte? Díky

0 0
možnosti
LN

Bujo7

19. 11. 2007 20:53
Re: jazyk

Mluvím 2 jazyky: češtinou a částečně angličtinou. Moc se vám omlouvám, ale chodím do deváté třídy základní školy. Pokud narážíte na o, z čeho usuzuji, že je čeština nejtěšší jazyk na světě, tak vám řeknu, že jsem to slyšel od svého okolí. Vy znáte nějaký těšší jazyk? Pokud ano, řekněte mi, rád se poučím. Přece jen jsem ve věku, kdy informace především sbírám. Děkuji

0 0
možnosti

Yann

18. 11. 2007 14:15
Jdete na to dobře

Váš článek je idealistický a místy naivní. Taky s vámi nesouhlasím ve vašem hodnocení vztahu Česko-USA a Česko-EU. Přesto se mi váš článek líbí, pro svůj optimismus a pozitivní vidění. Máte moji karmu. Z nějterých příspěvků si nic nedělejte. Jen duševní kripl vidí ve všech ostatních závistivé, zlé a tupé. Internet je pro tyto lidi ideálním místem pro vybíjení jejich frustrací, které plynou z jejich životních neúspěchů, zklamání a černého svědomí. Doufám, že svůj život povedete tak, aby jste některé naivní ideály, tak jak jste je uvedl v článku, převáděl v realitu. [>-]

0 0
možnosti

Lidl

18. 11. 2007 11:03
Tak tak, země upadá

a může za to vláda! Kde jste, moudří vládcové, kde jste, Blaničtí rytíři! Tragický omyl - nemůže za to vláda. Naše přesvědčení,  že za to může vláda, to za to může. Žádná vláda nezařídí prosperitu země, může ji je pos..at. Krále Karla IV blahé paměti nejspíš nikdy nenapadlo mluvit vesničanům do chlévské mrvy. Taky  jsem zatím neslyšel, že by si kdy půjčil v Bavorech, zastavil Kurfiřtovi zemské statky a poté zlaťáky rozhazoval v Praze mezi lůzu, aby si zvýšil popularitu. Lupiče a zemské škůdce dal lámat v kole a ne aby jim vyplácel rentu, aby nepřepadávali na cestách. Neobklopoval se neuměteli jen proto, že byli Češi, naopak zval do země Mistry a učence z ciziny.  Jo, vrátit se tak časy Karla krále, mnozí by se divili, nejspíš i sám autor článku.

0 0
možnosti

Kolombo

18. 11. 2007 7:36
A ještě pro teva

Blogy jsou plné podobných stesků stran toho, jak všechny "ovládají prachy". Jedno mne zaráží - těch, co halasně vykřikují do světa, že je prachy neovládly, oni že uznávají vyšší hodnoty, jsou spousty. Nuže - pokud je to pravda, proč se podle toho nechováte? Vždyť tady ani jinde v EU nikdo nehladoví ani nemrzne / kromě bezdomovců, na které kašlou všichni, protože nemohou nikomu pomoci ke korytu /. Jde hlavně o společenskou prestiž - kdo má prachy, má značkové hadry, statusová auta a vily a na chudší se dívá svrchu. No a? K čemu je vám třeba ausgerechnet úcty zbohatlíků, které jinak odsuzujete. Hlavně že se budete oceňovat mezi sebou, jako lidi, podle jiných kriterií než jsou prachy. Nějak vám to nejde, co? Že byste byli taky závislí na penězích? Vždyť se na ty naboby vykašlete, je to pozlátko a oni povrchní floutci. Buďte filozofy, uznávejte pravé hodnoty. Co vám v tom brání?

0 0
možnosti

Kolombo

18. 11. 2007 7:23
Pro P.Paradoxového

Vy budete nasraný vždycky už pro způsob vašeho uvažování. Němcům když sníží platy, tak protestují - kdo jim sníží platy? Všichni mají dobrovolně uzavřené smlouvy s jinými lidmi. V těch smlouvách je jasně řečené, jakým způsobem je možné je měnit nebo vypovědět. Pokud se někdo chová v intencích těch smluv, může se mi to osobně nelíbit, ale proč zuřit na náměstí? Neměl jsem takovou smlouvu podepisovat. Kdyby se lidi shodli na podmínkách před podpisem smlouvy, OK. Ale podepsat něco a potom se hromadně nátlakem dožadovat změny není nic, co by se dalo obdivovat. A o těch reformách - nikdo nikomu nevybírá peněženky, pokud se ovšem nedomníváte, že dobrotivý Bůh sype na zemi peníze, každý má nárok na příděl a ten mu má být najednou krácen. Vypláceči dotací nejsou Bůh, nemají nic, jen jedněm berou a druhým dávají. Těm, co dostanou míň, se to nelíbí, těm, kterým je míň bráno, zase ano. Vy. P.P, asi víc berete, jak koukám.

0 0
možnosti

tev

17. 11. 2007 23:55
No na to, že nemáš ještě ani občanku...

...klobouk dolů. Střední a starší generaci ovládly prachy, závist a "hromadění všeho možného" co nepotřebuje. Řídí se heslem "Nejdůležitější jsou prachy... čím víc, tím lépe a ty se buď přizpůsobíš, nebo jsi nula". Po přečtení tohohle článku mám ale pocit, že tvoje generace by to mohla změnit...;-)

0 0
možnosti

felis

17. 11. 2007 23:11
Děkuji za pozitivní článek

S Vaším článkem souhlasím. Musela jsem  procestovat kus světa, abych nakonec zjistila, že to nejhezčí místo je tady, u nás. Každého, kdo nadává nebo si stěžuje, bych ráda poslala do světa - na zkušenou. Třeba by pak nás pozitivně naladěných bylo více.

0 0
možnosti

Pepan A2

17. 11. 2007 22:46
Máte moji karmu.

Kdyby tak více nás dokázalo hledat na naší zemi to hezké a neomezovat se jenom na kydání špíny a plivání na vše co kolem nás je.V

0 0
možnosti

P.Paradoxový

17. 11. 2007 22:37
vyborně

taky mě to velice dojalo.;-D;-Dno ale k tématu.Němcům snížíplaty a hromadně demonstrují.Zde to udělat a navíc dát lidem reformy které jim vyberou peněženky,lidé ještě hormadně tleskají.Kdyby si nás někdo koupil a zavedl zde německý jazyk(například)lidé by si namísto prostestů byrobili i moderní trička s nápisem učíme se všichni německy a kdo by mluvil česky,nebyl by IN.A proto at žije například radar a podobne věci.:-©

0 0
možnosti