Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

T56o90m 56G44a81r88a15j

2. 4. 2015 0:23

...Spousty muslimů žijí v poklidném životě, jsou oddaní Bohu a ideologie Islámského státu jim je cizí...Spousty nacistů žily v poklidném životě, oddání Hitlerovi a ...Spousty komunistů žily...Spousty...Problémem jsou právě ty spousty, co si jen tak žijí a nijak nejednají. Jsou to ti tzv. umírnění, kteří jsou ale umírnění pouze dočasně...

0 0
možnosti
Foto

Aha, takže řešením je strčit hlavu do písku? Co nevidíme, to neexistuje? Slečno, nic ve zlém, vy jste buď strašně naivní, nebo to druhé. A s ohledem na to, že patrně máte problémy s hledáním Sýrie na mapě se skoro přikláním k tomu druhému. Doporučuji si příště něco málo nastudovat k tématu, o kterém píšete.

1 0
možnosti
Foto

" ...Zamlčuje se i skutečnost, že ve středověku byli muslimové na vyšší úrovni než my, Evropané. ... "

Ano, v raném středověku byli Arabové před Evropany. Bylo to ale tím, že převzali znalosti z dobytých zemí ve středomoří. Evropané se pak učili i od Arabů, ale Araby přivedl do úpadku právě islám - a ne jejich vyhnání z Pyrenejského poloostrova Španěly v 15.století. Zhruba od toho 15.století tj. od renesance už začíná Evropa islámské země předbíhat. Není proto divu, že Atatürk zakladatel moderního Turecka ve 20.století považoval za hlavní příčinu stagnace a úpadku Osmanské říše právě islám a začal Turecko tvrdě sekularizovat.

3 0
možnosti
MK

Své jsem napsal v diskusi pod p.Polickým. K Vám, autorko, jen fiktivní dotaz: kdyby Hitler zabral nejprve Francii, Belgii, Holandsko a Dánsko, zřídil tam koncentrační tábory s krematorii, vyhubil všechny Židy, cikány a další, také byste byla pro, aby se o tom nepsalo a nešířili se tak negativní informace? Nebylo by lepší vědět a  šířící se nacismus tvrdě potírat?

1 0
možnosti
OP

Náboženství je o vztahu člověka k bohu/bohům a je osobní věcí lidí. Ve chvíli, kdy se náboženství pasuje na rozhodce o tom, co je správné a co nikoliv, se stává politickou pákou, a protože ovládá jak právo, tak mysli lidí, je zhoubou pro lidstvo. V každém náboženství je větší nebo menší tenze ovládat co nejširší okruh životního prostoru, v islámu je však tato tenze absolutní. Proto je islám ze současných náboženství nejzrůdnější

2 0
možnosti
MK

Jen poznámku: chci-li přes "náboženství" ovládnout správu státu, není to náboženství, ale ideologie.

1 0
možnosti
LR

Dejte prosím svému muži/příteli k nastudování a realizaci např. tento příkaz platný pro každého, tak medii štvaného, muslima:

Svatý Korán:

4:34Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže vás jsou však poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký

Uvědomte si, prosím, že dle této knihy nařízení přímo od Boha máte ovšem také poliční váhu u soudu, resp. poloviční mozek, oproti pánu tvorstva = muži:

2:282Vy, kteří věříte, .... A žádejte svědectví dvou svědků z mužů vašich, a nemáte-li dva muže, pak vezměte jednoho muže a dvě ženy z těch, které uznáte za vhodné svědkyně; aby, kdyby jedna z nich se zmýlila, druhá ji mohla připomenout.

A pokud se Vašemu muži zachce si s Vámi kdykoliv zasouložit (či s jinou manželkou kromě Vás), tak mu musíte vyhovět a to výslovně v jakékoliv formě si bude přát ON:

2:223Ženy vaše jsou pro vás polem; vcházejte tedy na pole své, odkud chcete,

5 1
možnosti
LR

Děkuji za minus milý pane Polický.

Teď už jen schází maličkost - ukázat mi, v čem jsem se mýlil, co je v mém příspěvku špatně.

4 0
možnosti
PK

kámen úrazu je ovšem v tom že v současnosti islám svou úrovní (absolutně!) poklesl na ještě horší úroveň než měl za toho středověku.

2 1
možnosti
MM

Slečna  blogerka si zřejmě nestihla všimnout, že všechna náboženství s výjimkou islámu se během staletí reformovala, utvářela svou podobu novodobé společnosti, přizpůsobovala se vývoji. Jediný islám v tomto vývoji zamrzl, výklad Koránu se nesmí jakkoli upravovat ani přepracovat - zkrátka islám ve své původní podobě zůstává už hezkých pár let a naše společnost už není ve středověku. Takže my Evropané už hezkých pár let jsme mírumilovní, islám jakožto nepozměněná a reformami nedotčená ideologie nikoliv. Více rozhledu by to chtělo slečno autorko.

6 1
možnosti
MK

R^ Souhlas, ale ne že by řada pokusů z řad muslimů nebyla, ale vždy, když byla ohrožena muslimská elita nebo panovník, vytáhla se šária v té nejtvrdší podobě a málo sečtělý dav imám v mešitě zpracoval a bylo po reformě, neb dotyčný osvícený byl prohlášen za odpadlíka.

1 1
možnosti
JR

J41a50r77a 81R10a28n26k

1. 4. 2015 7:49

Jste dost naivni a ani ne prilis v subjektu vzdelana, to, co pripisujete vonavym Arabum, jiz stovky let BC znali Indove a Persani;-)

4 0
možnosti
Foto

Nicméně to nic nemění na faktu, že to znali dávno před Evropany.

Ostatně Evropani respektive křesťanství své znalosti roněž přebírali od jiných národů

0 4
možnosti
MR

ABY TO NEBYLO PSANO PROTO ZE DNES JE APRIL!!!!

3 1
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Jmenuji se Natálie a ihned předesílám, že nejsem politický analytik. Nejsem dokonalá. Často nemám ani správné názory. Chci pouze vyjádřit svůj pohled na svět, bojovat za lepší svět a ukázat čtenářům ,,lepší cestu'', ač je to jedna velká utopie.
Čas od času si pročítám diskuzi pod články a nebývá mi zrovna valno od srdce. Proto Vás prosím - neodraďte mě hned na začátku, prosím. Pokud Vás deprimuji, znechucuji a já nevím, co ještě - nečtěte mě. Ulehčíte tím sobě i mně. Děkuji Vám. :-)

Seznam rubrik