Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejde nějak snížit karmu?? Jsem hrdý Čech, ale tohle je plné chyb a nesmyslů

0 0
možnosti
Foto

No tak, možná je v článku něco nepřesně, ale jinak v pořádku, díky za něj.  Jsme Češi (a Moravané) - měli bychom se podle toho chovat a být hrdi na svoji zemi, anebo ji aspoň nepomlouvat a nehanět.. Aspoň tak hrdí,  jako jsou příslušníci jiných národů - a nejen v Evropě.   Už  i proto, že jsme nikdy nebyli agresivní dobyvatelé, ale svou zemičku  jsme byli nuceni většinou bránit proti silnějším a větším dobyvatelům zvenčí.  (Bohužel často chabě - a často  i kvůli vlastní nesvornosti).  Nebuďme věčnými masochisty, kajícníky, a těmi, kteří pohrdají svojí zemí, ze které vzešli.  "Poslední pták, který si do svého hnízda dělá".  Rv                

"V naší historii chybí především tři sta let plného a svobodného života politického a duchovního.  Z toho si vykládám jistou nehotovost naší politiky.  Neodvozuji naše nedostatky v politice z charakteru národa. " (T.G.M). R^

 ( K. Čapek, Hovory s T.G.M.)

0 0
možnosti
Foto

P53e72t50r 29U44g67r79i76n

28. 10. 2014 20:20

Užby jste to svinstvou kouřit neměla, měkne Vám mozek ... :-). Ale jinak krásný příklad efektu vymývání mozků po desetiletí.

1 2
možnosti
Foto

J52i32r25i 91B48i42l11i64n57a

29. 10. 2014 4:13

Ale notak..... Ceska republika je krasna zeme a od roku 89 se veci pomalu ale jiste zlepsuji.

Nadavate casto ?8-o

0 0
možnosti
Foto

Na té fotografii - to je Českomoravská vrchovina?

1 0
možnosti
Foto

;-D

Nepoznáte Polabí u Kolína? ;-)

1 0
možnosti
Foto

Na pokus o parodii skoro i dobrý. Jen některá zažitá klišé bych na Vašem místě, autorko, raději nepoužíval ;-)

A teď vážně - Cyril a Metoděj byli Soluňané znalí slovanského jazyka, nikoli češi, ba dokonce nepřišli do Čech, ale na Velkou Moravu.

Dát do jedné věty Karla IV., mocného feudála, který zemi zveleboval a s nejvyššími představiteli katolického kléru u nás spolupracoval s husity, lůzou, která zemi drancovala, přivedla ji zpět o více než 200 let, vraždila každého, koho potkala a kdo se k ní nepřidal (v podstatě mstou vraždili i obyčejné řeholníky a řeholnice, když se k vyššímu kléru nedokázali dostat), chce buď notnou dávku drzosti, nebo značnou neznalost.

Naší zemi si podrobili Habsburkové? 8-o A jak si ji podrobili? Nebyl náhodou Habsburk řádně zvolen na český trůn po smrti posledního z Jagellonců? A víte o tom, že Bílá Hora nebyla tak českým podnikem, jak se rádo vypráví? Kdopak to letěl z oken? Slavata a Martinic - bezpochyby Němci jak poleno a mezi povstalci to byl jistě samý Čech ... Joachim Schlick. Konečně i tzv. zimní král Friedrich byl bezpochyby kovaným Čechem (co na tom, že Falc bylo markrabství v německém prostoru, že?).

Ano, můžeme být hrdi na svou historii. Ale je třeba připomínat osobností více. Ne "národní obrození", ale kontinuálně máme jména, dcery a syny této země, kteří něco dokázali. Připomínáte Dvořáka, Smetanu, Janáčka, jakoby před nimi za "rakouského útlaku" nikdo nebyl - říkají Vám něco jména Linek, Michna, Ryba, Traján Turnovský, Vejvanovský, Dismas Zelenka?

Nejen to - co myslíte, že k nám cizinci jezdí tolik obdivovat? Pomník Palackého, či Jiráska? Nikoli. Obdivují architektonické památky. A to nejen ty nejvýznačnější - Pražský hrad s katedrálou, Karlštejn. Oni obdivují české baroko, které dokonce svého času bylo tím nejlepším v Evropě.

4 1
možnosti
Foto

Jan Blažej Santini-Eichel, asi nejobdivovanější barokní stavitel, se narodil v Praze. Měl sice italské kořeny, ale, protože tehdy nebylo chápání národnosti jako nyní, ale spíše podle místa narození a místa kde žil, on sám se považoval do značné míry za Čecha. Podobně tomu bylo u obou Deintzenhoferů. I oni, přes svůj německý původ, se cítili být lidmi z českého království, tedy Čechy.

Ani literatura však nečekala až na tzv. národní obrození. Říkají Vám něco jména Balbín či Briedel?

1 1
možnosti
FS

Autorko,jen mne trochu zaskočilo,že nemusíme poslouchat cizáky,kteří neumí česky.Vždyť už se pomalu česky nedomluvíte a jednou se bude  vzpomínat na dobu,kdy se v Čechách mluvilo česky.

3 1
možnosti
PK

Na stavbách a v Praze v MHD určitě. A nejde o turisty, alespoň oficiální.

0 0
možnosti
Foto

Prosím, nejdříve se zavrtejte do historie. Původní myšlenka TGM byla přetvořit R-U v modernější federaci dle amerického vzoru. Narazilo to na odpor českých a maďarských radikálů (nacionalistů), pouze Rakušáci byli pro. Takže z velkého státu  zůstala malá zemička (ale naše! :-(), která vydržela pouhých 20 let.

A dnes je, chudinka, ještě menší.

4 0
možnosti
PS

P46e20t61r 88S17k83á74c19e38l

28. 10. 2014 21:41

Jistě, doplatili jsme na heslo jiných evropským mocností: Rozděl a panuj. S Anglií v čele.

I když byla I.republika jak píšete pouhých 20 let, tehdy naši předkové ukázali světu, jaký jsme vynalézavý a pracovitý národ (naši vynálezci, firmy v Baťou na čele,atd.). Rokem 1938 nás tzv."spojenci" srazili na kolena ekonomicky, takže žádná politická zrada, jak učí ve škole.R^

0 0
možnosti
RH

Jaký útlak? Pod nadvládou Habsburků se z nás stala jedna z ekonomicky a společensky nejvyspělejších oblastí světa..

5 0
možnosti
PK

Tak pomohli nám třeba miliony Sudeťáků se svým Fleiss a Ordnung, taky gros průmyslu bylo u nich a takové jižní Schwarzenbergovy Čechy byly spíše feudální a zaostalé.  Ale nechci snižovat přínos Čechů, naopak, jen nám Habsburkové prohráli až na výjimky všechny bitvy a války.

1 0
možnosti
Foto

J14i71ř94í 34K79i29n51d39l

28. 10. 2014 11:06

Je to již 96 let, kdy Češi byli osvobozeni od nekonečně dlouhých let útlaku Habsburků.;-D;-D;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Jmenuji se Natálie a ihned předesílám, že nejsem politický analytik. Nejsem dokonalá. Často nemám ani správné názory. Chci pouze vyjádřit svůj pohled na svět, bojovat za lepší svět a ukázat čtenářům ,,lepší cestu'', ač je to jedna velká utopie.
Čas od času si pročítám diskuzi pod články a nebývá mi zrovna valno od srdce. Proto Vás prosím - neodraďte mě hned na začátku, prosím. Pokud Vás deprimuji, znechucuji a já nevím, co ještě - nečtěte mě. Ulehčíte tím sobě i mně. Děkuji Vám. :-)

Seznam rubrik