Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když hoří Babišovi koudel, objeví se vždy Nápravník s nějakým článkem...Ono je to vše velmi jednoduché, "věda" se z toho dělá, aby se vše zamlžilo a mohly se vypouštět polopravdy a lži na obhajobu národního hrdiny a zachránce Babiše. K těm svěřenským fondům - existují profesionální správci, firmy, není to ojediněle využívané, ale pokud to Babišovi spravuje jeho manželka a pár zaměstnanců, je to výsměch, takové "právní" řešení "po česku", aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Že v tomto případě střet zájmů trvá musí pochopit i školák." Žalování" v Bruselu - když jsou domácí orgány ovládány samotným původcem nepravostí, je možné využít k nápravě vyšších orgánů v Bruselu, na tom není přece nic špatného. Není to udávání za dob STB, se kterým má Babiš své zkušenosti.

5 2
možnosti

A30l67e56š 60N31o80v89á40k

3. 12. 2019 21:56

Návrh řešení je údajně součástí auditní zprávy...škoda že tahle informace neunikla do médií...

3 0
možnosti
Foto

Řešení je velmi jednoduché.

Pokud chce být premierem a mít firmu tak ta firma nesmí pobírat dotace ani obchodovat se státem.

Obdobně na regionální úrovni pokud chce politik podnikat nesmí pobírat dotace ani obchodovat s daným regionem nebo nesmí být politikem ve výkonné funkci.

6 2
možnosti

P82e75t91r 79Č92e60j70k53a

4. 12. 2019 8:02

Já s tímhle extenzivním výkladem střetu zájmů mám obrovský problém, protože je podle mě nejen amorální a diskriminační (ta firma je znevýhodněném postavení proti ostatním), ale považuju jí taky za protiústavní..... hrozně by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby "lex Babiš" ústavní soud shodil jako protiústavní, protože je to zásah do práv zaručených LZPS a v podstatě celé společenské skupině brání v pasivním volebním právu. A nejhorší na tom všem je, že férové řešení pro ten problém fakticky neexistuje - pokud ten člověk do politiky promlouvat chtít bude, tak si najde cesty - Babiš to může udělat buďto "fiktivním" prodejem (a už to je ústavně celkem problém, pokud pro veřejnou funkci nutíte politika zbavit se majetku) a nebo odstoupí z premiérské funkce a nastrčí si tam "loutku", kterou bude řídit ze závětří. Abych pravdu řekl, mám větší "morální" problém s tím, že někdo chce omezovat pasivní volební právo, než s existencí střetu zájmů - ten pro mě je problémem až v okamžiku skutečného zneužití (tzn. že nějaká firma dostala dotaci / zakázku na základě konkrétního rozhodnutí politika nějak spojeného s firmou, přičemž nebýt tohoto konkrétního rozhodnutí, tak by jí nedostala).

4 2
možnosti

A já myslím , že řešení jsou ty dotace,to kdo vymyslel je snad horší než Babiš.

4 1
možnosti
Foto

Ale to je prosté. Buď ať není v politice, neboť ať prodá AgroFert a všechna média. Jak prosté. :-)

4 5
možnosti

Ták, prodat a peníze uložit na výherní vkladní knížku!

2 0
možnosti
Foto

Řešením je odchod politika s flagrantním střetem zájmu a jeho nahrazení jiným z jeho politické strany. Takhle jednoduchá je demokracie, takhle má standardně fungovat.

7 1
možnosti
Foto

Ne. To je řešení jen "na oko".

1 1
možnosti

P56e34t44r 54B13u35r44i98a79n

3. 12. 2019 20:33

„(1) Veřejný funkcionář je povinen zdržet se každého jednání, při kterém mohou jeho osobní zájmy ovlivnit výkon jeho funkce. Osobním zájmem se pro účely tohoto zákona rozumí takový zájem, který přináší veřejnému funkcionáři, osobě blízké veřejného funkcionáře, právnické osobě ovládané veřejným funkcionářem nebo osobou blízkou veřejného funkcionáře zvýšení majetku, majetkového nebo jiného prospěchu, zamezení vzniku případného snížení majetkového nebo jiného prospěchu nebo jinou výhodu; to neplatí, jde-li jinak o prospěch nebo zájem obecně zřejmý ve vztahu k neomezenému okruhu adresátů.“

Manipulujete dost okatě. Pokud na jeho svěřenský fond dohlíží jeho manželka, potom platí z výše uvedeného, že: rozumí takový zájem, který přináší veřejnému funkcionáři, osobě blízké veřejného funkcionáře, právnické osobě ovládané veřejným funkcionářem nebo osobou blízkou veřejného funkcionáře zvýšení majetku, majetkového nebo jiného prospěchu...

A co se týče dalšího vašeho tvrzení, že prý "a nikdo ze současných kritiků tehdy neříkal, že je to nedostatečné nebo špatné řešení", tak zde máte např. předsedu ODS z té doby: "„On do značné míry na Agrofert mít vliv dál bude, počkejme si, jak to bude fungovat,“ dodal Fiala s tím, že mu to nepřipadá jako definitivní řešení problému střetu Babišových zájmů."

A za poslední, pokud neznáte nikoho s řešením, tak já vám ho řeknu, je prostší, než si myslíte: Aby Babiš nebyl ve střetu zájmů postačí, když žádný z jeho podniků nebude žádat o žádnou dotaci.

9 0
možnosti
Foto

Jste škaredý. Víte o tom?

0 0
možnosti
Foto

Bože, co ty sse stále řeší. Babiš své firmy svěřil do rukou své rodiny s tím, že rozhodnutí spočívá na něm. On z titulu své funkce zajišťuje, aby dotace šly do jeho firem. Bez nich zadlužený Agrofert končí.Zisky z jeho firem jdou stále k němu. Na to upozorňovali opoziční politici, nezávislá media. Kdo by to měl kontrolova ??? Všude má svoje lidi ty mu kryjí záda.Od ministerstva spravedlnosti po Policii ČR. Oni to vždy to smetli, že o střet zájmu nejde. Některá upozornění na tr. činost, která došla z Německa schovávali do stolu a neřešili. My už nejsme normální stát, ale stáváme se součástí Agrofertu, kde rozhoduje jeden šéf.

8 2
možnosti

To není řešení. Babiš odstoupí, ale přerozdělování dotací bude stále mezi politickými osobami a jejich kamarády. Řešení by bylo - zrušit dotace, kdyby řešení skutečně někdo chtěl. To by ale Brusel ztratil páky na podřízené země.

5 4
možnosti
Foto

Pane, řešíte nesmysly. Pokud firmy Agrofertu plní dané podmínky a mají tak nárok na dotace a EU je kvůli střetu zájmů nechce proplácet, tak se proplatí z našeho státního rozpočtu. Babiš je předseda vlády a kulatá paní je ministryně financí, tak snad dokáží zavelet a zařídí to. Tady se taky pořád argumentuje trestností vyplácení dotací za nastalé situace atd., tak ať Babiš vykope Hamáčka z vlády a Pitomio už řekne policajtům, co dělat a hlavně co nedělat, jestli se chtějí po šichtě dostat domů v pořádku. A s těma udavačema námořníma lupičema se tady udělá rychlý konec. Domovní prohlídka vždycky dokáže najít noťas s dětským pornem, jen si vzpomeňte na Michala Halu. Takhle můžou všichni ti svatí pyráti skončit ve vazbě ani nemrknou, před volbama se jim v base dostane lecjakýho povyražení. Teď ještě chybí, aby se na těch milionářských chvilkách odpálila nějaká černá vdova a máme tady stanné právo a vůbec všechny ty slasti, co už nám spoustu let chyběly.... (toto je IRONIE a bezvýznamná předpověď BUDOUCNOSTI!).

2 1
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 33,27
  • Průměrná čtenost 1784x
Jsem praktik, který poznal práci v montérkách, ve státní správě i na místě ředitele dvou výrobních závodů. Mým velkým koníčkem jsou jíž 25 let počítače, programy a sítě. Dokáži o počítačích hovořit kriticky a snad i jazykem, který je srozumitelný běžným uživatelům.

Prvního hackera jsem vypátral v roce 1999, prvního vykradače bankovních účtů přes internetová bankovnictví v roce 2002.

Seznam rubrik