Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je běžné, že to co se USA podaří, se vyzdvihuje a to co se nepodaří nebo USA udělaly chybu, se zahrabává pod koberec.

Stejně jak bylo zveřejněno, že SS-spojené sáty odposlouchávali diplomaty německa včetně kancléřky.

SS nemají spojence, jen své zájmy pro které špehují všechno a všechny

1 0
možnosti
BV

Pane Nápravníku.

Je jasné, že šíříte nepravdivou informaci:

"V USA nikdo firmy přímo a otevřeně nenutí, aby spolupracovaly se zpravodajskými službami. Není tam žádný zákon jako v Číně,"

Zřejmě vůbec netušíte, že v USA byl již v roce 1994 přijat zákon, který "poskytovatelům telekomunikací a výrobcům zařízení" přímo nařizuje umožnění odposlechů vládními orgány. Ten zákon byl později rozšířen, aby platil i pro širokopásmový internet a poskytovatele VoIP.

Těm co vášnivě tvrdí, že je něco takového v USA nemožného vřele doporučuji aby si vyhledali co je to NarusInsight, který umožńuje FBI na jediném zařízení sledovat miliony uživatelů telekomunikačních služeb a internetu. A že to vskutku masivně dělají po celém světě svědčí i odhalení odposlechů Merkelové. O šmírování uživatelů Facebooky, Googly, Microsofty a prakticky všemi dodavately softwarů ani nemluvě.

"The Communications Assistance For Law Enforcement Act (CALEA) is a U.S. wiretapping law passed by Congress in 1994. The law requires telecommunications providers and equipment manufacturers to allow law enforcement agencies to intercept communications with a warrant.The law has been expanded to cover broadband internet and VoIP providers"

"Zákon o telekomunikační pomoci pro vynucování práva (CALEA) je americkým zákonem o odposlechu z roku 1994. Zákon vyžaduje, aby poskytovatelé telekomunikací a výrobci zařízení umožnili agentůrám prosazující zákon sledovat/vstupovat do/kontrolovat/ovládat/zablokovat komunikaci. Zákon byl rozšířen, aby platil i pro širokopásmový internet a poskytovatele VoIP."

Z tohoto zákona vyplývá, že dotyčné firmy musí vytvářet v jejich produktech "zadní vrátka" pro případný přístup státních orgánů

0 0
možnosti
Foto

Obvinění čínské firmy huawei má 2 faktory.

1. že huawei nechce zřídit ve svých aktivních prvcích zadní vrátka pro zpravodajské služby USA;

2. vláda USA nechce aby levnější výrobky huawei byly nasazeny při budování sítí 5 G

0 0
možnosti
JJ

Vsak skutecna IT sekurity je politicky nemozna, pac by byla na indexu zakazanych technolgii

0 1
možnosti
DR

Pan Havránek níže to vystihl přesně tak jak to ihned napadlo i mě. Zloděj křičí chyťte zloděje. Odvést pozornost jinam byl možná jediný účel tohoto amerického a prozápadního divadla ala Huawei, nadšeně papouškujícího, bez vlastního rozumu, i naší BIS a NUKIB.

4 2
možnosti
Foto

Úžasné. A hlavně aktuální. A nevíte, v 19. století do chovu poštovních holubů USA také zasahovaly?

3 3
možnosti
JJ

vylez z te zadnice

2 1
možnosti
PS

Je to jednoduché. Kaspersky take delal jen svou praci a byl obvinen a s velkou slavou odstranen z vladnich pocitacu. Snowden odkryl spinu nejvetsiho kolibru a nic. Huawei nebylo nic prokazano a ten humbuk je neskutecnej. Navic u huawei to bylo zamereno na telefony a ja se ptam proc kdyz dodava komplet infrastrukturu. Jde klasicky jako vzdy o penize. V pripade kaspery to bylo nasobeno zemi puvodu.

5 1
možnosti
Foto

Co se týká huawei, tam to bylo o aktivních prvcích pro výstavbu sítí a mobilních sítí 5G. Problém USA je, že v rámci pokrytí obyvatelstva internetem jsou na úrovni rozvojových zemí (mimo mobilního internetu) a moc se to nezlepšuje a současně SS-spojené státy nechtějí aby jim sítě 5G budoval někdo z Číny.

0 0
možnosti
TT

Můžu se zeptat, proč je v rozumném článku tolik školáckých chyb?

0 0
možnosti
JH

Nic nového - pro takové četné případy už máme osvědčený slogan: Zloděj křičí, chyťte zloděje!

4 0
možnosti
Foto

RvŠvýcarská firma Crypto AG byla dlouhodobě zavedena jako dodavatel šifrovaných komunikačních systémů .Společnost Crypto AG ovšem původně nevznikla jako projekt americké CIA a západoněmecké tajné služby BND. Založil ji ruský emigrant Boris Hagelin, který nejdříve uprchl před Bolševiky do Švédska, odkud ho zase vyhnal příchod nacistů a Hagelin skončil v USA. Tam pro ozbrojené síly vyvinul šifrovací stroj M-209 a po válce se vrátil do Evropy, kde ve Švýcarsku v roce 1952 založil společnost Crypto AG, která pokračovala s vývojem šifrovacích zařízení založených na M-209. V roce 1969 ovšem služby CIA a BND společnost Crypto AG rovnou koupily, a to prostřednictvím jisté lichtenštejnské právnické firmy. Od té doby tak Crypto AG fungovala už zcela pod vedením tajných služeb a dodávala šifrovací zařízení i do Argentiny, Libye, Iránu, Brazílie, Indie, Egypta .Samotná BND se z firmy stáhla již na začátku 90. let, ale CIA ji měla pod kontrolou až do roku 2018, kdy Crypto AG byla zrušená

Zdroj: Extremetech, The Washington Post

5 0
možnosti
ZD

Souhlas. Jeden z možných vývodů je pak to co se jako vysvětlení samo nabízí - firma H. se stala nebezpečnou, když do svých výrobků nechtěla integrovat bezpečnostní SW určité firmy A.

6 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 33,27
  • Průměrná čtenost 1784x
Jsem praktik, který poznal práci v montérkách, ve státní správě i na místě ředitele dvou výrobních závodů. Mým velkým koníčkem jsou jíž 25 let počítače, programy a sítě. Dokáži o počítačích hovořit kriticky a snad i jazykem, který je srozumitelný běžným uživatelům.

Prvního hackera jsem vypátral v roce 1999, prvního vykradače bankovních účtů přes internetová bankovnictví v roce 2002.

Seznam rubrik