Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Každý má. Jasno jinak. Vy tak, že adorujete, jiní tak, že si vsimaji.

0 0
možnosti
BV

Pane Nápravníku,

tak nesmyslnou obhajobu vašeho zbožňovaného těžko pohledat.

Ve vašem odkazu na podmínky MPO je stanoveno:

https://www.czechinvest.org/cz/Sluzby-pro-male-a-stredni-podnikatele/Chcete-dotace/OPPI/Radce/Definice-maleho-a-stredniho-podnikatele

1) "Základním kritériem pro posouzení velikosti podnikatele je počet zaměstnanců, velikost ročního obratu a bilanční suma roční rozvahy (velikost aktiv). Údaje, které se mají použít pro stanovení počtu zaměstnanců a finančních veličin, jsou údaje vztahující se k poslednímu uzavřenému zdaňovacímu období vypočtené za období jednoho kalendářního roku."

2) "Pro výpočet je také velmi důležité posoudit vazby na jiné podniky a změny statutu MSP ve sledovaném období."

Při posuzování statutu MSP platí jednoduché pravidlo: Podnik nabývá/ pozbývá statutu drobného, malého a středního podnikatele, pokud limit počtu zaměstnanců a finanční limity jsou splněny/nesplněny ve dvou po sobě jdoucích účetních nebo zdaňovacích obdobích

Čapí hnízdo to nesplnilo bylo součástí 100% vlastněnou Agrofertem

.

2 1
možnosti
MV

Minus klepnuto při poskoku auta přes koleje. Omlouvám se. Mělo být plus.

0 0
možnosti
RR

I když samozřejmě všechno v kauze ČH čisté nebylo, a AB nebude žádný sv. František, tak se svým týmem právníků a odborníků na všecko to provedli tak, aby to byť na hraně prošlo. Desítky diskutujících co tady mají svůj rozbor, by měli svoji genialitu využít k vlastní obživě, protože tahle bitva je předem prohraná. Takových projektů, kde to smrdí bude v naší republice víc, akorát ti ostatní nešli do politiky, aby sebrali koryta lidem, kteří si mysleli, že je mají navěky.

3 1
možnosti
Foto

Zapomínáte, že součástí podmínek byla finanční udržitelnost projektu.

Ten bez podpory holdingu gfinančně udržitelný nebyl. Dostávala od jiných firem z holdingu absurdní částky za reklamu. ̈Což je další důkaz, že Čapí hnízdo blo provázáno s Agrofertem což samo o sobě je důvodem neudělení dotace pokud toto propojení bylo zzamlčeno tak se jednalo o podvod.

Stejně tak propojení dokladuje ručení za úvěry a další okolnosti kolem pújček Čapímu hnízdu.

Každopádně to, že dle předložených dokumentů byla dotace udělena správně nikdo ani nerozporuje, jde o to, že to dokumenty byly zfalšovány a rozohodné skutečnosti zamlčeny. To je prostě podvod jak vyšitý a nic na tom nemění to, že pan Šaroch byl motivován nebo dostal strach.

5 0
možnosti
Foto

A jak dokážete, že se na tom falšování podílel přímo Babiš. Ta dotyčná dáma byla totiž asi přímo hmotně zainteresovaná na úsoěšném přijetí projektu.

1 2
možnosti
PN

4. uvádíte: "Jak jsem uvedl v bodech 1, - 3, tak žadatel o dotaci v případě Farmy Čapí hnízdo splnil podmínky a nic z historie ZZN AGRO Pelhřimov nezamlčoval, nezkresloval.

Zdroj: https://napravnik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=726843"; to je lež, protože žadatel neuvedl všechny skutečnosti a skutečnosti které uvedl záměrně zkresloval

dále. Dotace byla schválena na základně falešných a neúplných údajů, někteří úředníci rozhodující o dotaci na to upozornili, ale ne jejich názor nebyl brán zřetel. Otázka je proč? byli snad úředníci rozhodující o dotaci pro Babiše podplaceni nebo zastrašeni?

4 0
možnosti
PN

2, Akcie na doručitele, anonymní akcie

Nikdo neříká, že podvodem byly tyto akcie, naopak tyto akcie napovídají, že asi nebylo něco s majitelem v pořádku, když museli být anonymní.... Proč by jinak byly???

1 2
možnosti
PN

Ad 1) Žadatel ZZN AGRO Pelhřimov, později čapí hnízdo nespadla do malých podniků, například protože mu za úvěry ručil Agrofert a později mu je také pomáhal splácet, tedy fakticky byl stále majetkem Agrofertu i když naoko vyvedený. Což v žádosti o dotaci neuvedl, čímž zfalšoval žádost o dotaci, mmj. Zfalšovaná žádost o dotace je trestným činem.

3 0
možnosti
Foto

Jenže kategorie malý nebo velký podnik se tehdy neposuzovala podle přijatých úvěrů.

2 0
možnosti

Zkuste být trochu konkrétnější. Co je v blogu špatně že ho odsuzujete jedním palcem dolů ?

3 1
možnosti
PT

Konečně trochu rozumu a faktů do těch všech emocí a nenávisti.R^

Ona tady je ještě jedna podstatná maličkost, dotaci vymyslela a zařizovala svým jménem statutárního orgánu firmy Čapí hnízdo dotační poradkyně Babiše, tedy Babiš osobně nemohl nic falšovat a podvádět ohledně dotace, takže zkompromitovaný policajt Nevtípil, který už měl s umělou kriminalizací na objednávku velké zkušenosti vymyslel konstrukci, že Babiš prý řídil celé dotační spiklenecké centrum, ale tohle nikdo nedosvědčí, dotační poradkyně Babiše určitě nedosvědčí, že ji Babiš nějak řídil nebo úkoloval, ta určitě dotaci vymyslela a realizovala v dobré víře, že tohle je naprosto legální a dneska jak jsem četl velmi lituje toho, že do tohohle Babiše zatáhla. A "podvod" z nedbalosti, to zatím u nás trestným činem není, tady se musí hlavně prokázat úmysl.

Ona i představa že by Babišova dotační poradkyně za Babišem přišla a řekla mu: Andreji, vymyslela jsem krásný dotační podvod, který nám vynese závratných 50 MEGA, což je pro Babiše asi taková suma, jako pro člověka s majetkem 2 MEGA jsou 2 tisíce to je opravdu úsměvná představa.

3 5
možnosti
ZH

;-D V podstatě je to asi jejich jediná šance, jak se z toho vyvléct. Tedy uhrát to na omyl (tedy popřít úmysl) a rozpliznout odpovědnost na hodně lidí.

Blbé však je, že takových nechtěných omylů je kolem Babiše podezřele moc.

5 1
možnosti
JP

Další mlžení jasného podvodu.To by dovedl každý a dotace pro malé a střední firmy by nemělo smysl vypisovat, o etice a morálce asi nemá v současném Ćesku mluvit. Kam se poděl obyčejný selský rozum a soudnost? Navíc si nejsem jistý, zda dáváte přesné údaje, ZZN Pelhřimov to myslím nebylo- nebo máte velice přesné údaje a jste "od nich". Jen připomínám lhaní Babiše, když přísahal ve sněmovně na zdraví svých dětí, že neví, komu v době čerpání dotace Čapí hnízdo patřilo...nakonec to byli jeho děti a po vyčerpání dotace to vzal zpět pod Agrofert...Žiji nedaleko odsud a nikoho nikdy nenapadlo, že by Čapí hnízdo patřilo někomu jinému než Babišivi...

5 3
možnosti
PT

Nelžete tady o selském rozumu a soudnosti, když v hlavě máte jen a jen patologickou nenávist, kterou jste si nechal do hlavy nakukat mediálními šamany. Rv

A nepopletl jste si to nějak, já myslím, že Babiš přísahal na své děti ohledně toho že on neúkoluje Mafru, co má psát a potom se ukázalo že strašlivě "lhal" protože Mafru řídil prý přes nějakého čičmundu novináře a nejen Mafru ale i deník Právo, kde mu rovněž novinář sliboval, že tam něco protlačí. :-)

Že takto může Mafru a kterékoliv jiné noviny úkolovat naprosto každý, že tady vůbec není potřeba Mafru vlastnit, to tady vůbec nevadí, Babiš hrozně lhal a lhal a basta. ;-D

Ono když Sněmovnu opakovaně zneužili na jakýsi lynčovací tribunál na Babiše, a Babiše naháněli jak lovnou zvěř, tak je vcelku i pochopitelné, že Babiš kličkoval a třeba i lhal, aby jim nějak sebral vítr z plachet.

2 0
možnosti