Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Normální je vymáhat dluhy...na dlužníkovi...ne na náhodných kolemjdoucích :p

0 0
možnosti
ZJ

... pane autore ... sršni se už slétají:-/! S holým faktem, že dluhy se nemají dělat, anebo se mají platit, se ale NEDÁ NIC DĚLAT;-)!!

1 0
možnosti
ZU

Tady není uspořádání kapitalistické, ale funguje tady dokonalý systém Hyenismus. Není účelem prodat jen tak produkt, ale prodat jej na dluh s nějakou právnickou léčkou a zlikvidovat zákazníka -  sebrat byt, dům, auto, atd....Pak si vše rozebrat v exekutorské mafii za zlomek ceny.....

4 0
možnosti
BR

To, že je normální platit dluhy je jen blábol. Kdekoliv jinde ano, ale u nás slouží dluh k vygenerování pohádkových odměn a zisků všech článků, které jsou na tom zainteresovány. A bohužel věřitel je až ten poslední, protože z vymožené částky je napřed uspokojen exekutor, zajištěný věřitel, právník a soudce a až teprve jestli něco zbyde, tak potom teprve oprávněný. 

Co si myslíte, že se stane, když podá exekuci mladá maminka, které partner neplatí a která je bez prostředků?? - Čeká několik měsíců, pak exekutor obstaví peníze na účtu partnera, které si stáhne jako svou odměnu, a nakonec jako bonus ji vtrhnou do bytu vykonavatelé a oblepí ji tam, co mohou, protože ten partner u ní má trvalé bydliště a exekutor se může domnívat, že ten majetek patří jemu. A ona pak může podat vylučovací žalobu, na kterou nemá peníze ..... Za pár měsíců je v exekuci také, protože nemá na ty nejzákladnější potřeby a nikdy na ně mít nebude.

Tak tu neplácejte nesmysly, jak jsou exekuce pro oprávněné důležité a jak oprávnění zapláčou. To jsou ti poslední nýmandi, na které se když mají trochu štěstí dostanou aspoň nějaké drobky ....

V exekučním byznysu u nás se dějí takové sviňárny, že jim civilizovaný svět nechce věřit a obviňuje nás, že si vymýšlíme. Vládu a poslance to samozřejmě nezajímá, protože ti jsou na těchto kšeftech závislí, přímo v nich jedou a financují si z toho své kampaně. Celkový způsob exekucí a vymáhání je u nás natolik otřesný, že se to dá plně srovnat s praktikami STB a komunistů v 50 letech ....

4 0
možnosti
VH

N o r m á l n í    j e    d l u h y   p l a t i t.   Pokud se - podla Vás - v exekucí dějí sviňárny, pak jen proto, že někdo neplnil svoji normální povinnost.  Že se přednostně vyplácí zajištěná pohledávka? Samozřejmě, proto přece v celém světě jištění pohledávky existuje! (Mimochodem: Je nesmyslná věta " ...věřitel je až ten poslední, protože z vymožené částky je napřed uspokojen  .... zajištěný věřitel, ...". Zajištěný věřitel není věřitelem?)

   V ČR je ročně téměř milión exekucí.  Kolik z nich je s Vámi popisovanými přehmaty? 10 tisíc (tedy pouhé procento?), 50 tisíc (pořád jen pět procent)?   Tomu se říká vylít s vaničkou i dítě!

   Mimochodem: Náklady exekutora platí povinný.  Víte to?

   O jaké "sviňárny"  se "svět" zajímá a dokonce jim ani uvěřit nechce? Moc by mě zajímalo, jak jste se o stanovisku "světa" dověděl.

0 0
možnosti

Zajímalo by mne, kolik procent těch exekucí z toho téměř milionu, který je u nás každoročně nařizován, je na případy vámi popisované (bohaté dlužníky, kteří se věřitelům smějí) a kolik na případy, kdy celkem normálně hospodařící člověk nižší sociální vrstvy ne až tak zcela jen svojí vinou spadl do pasti dluhové spirály, kdy přes různé agentury přeprodávající dluhy, smluvní pokuty, úroky, sankční poplatky, poplatky advokátům a v neposlední řadě odměny exekutorům se dostane do situace, že z původních několika tisíc dluží stovky tisíc a místo uspokojení věřitele (což by mělo být cílem) se na něm hojí všechny uvedené mezičlánky. Ne tak zcela jen svojí vinou = došlo k nějakému opominutí u pojistky, mobilního operátora, staré pokuty na MHD, nebo následek neočekávané situace v rodině, ztráty práce apod. Nebo prostě jen shodné bydliště s dlužníkem (a následná mobiliární exekuce), falešné údaje, krádež identity... (manželce 3x dorazila sms od nějaké vymahačské společnosti, že má něco zaplatit, následně jí i volali - zřejmě někdo nahlásil cizí číslo). Z exekucí a hlavně vymáhání celkově se prostě stal výnosný nástroj, bohužel rozhodně ne pro věřitele (pokud tedy věřitel není lichvář, který je na tomto systému sám zaangažován).

0 0
možnosti
VH

Zajímalo by mě, kolik je případů záměny bydliště, že považujete za nutné tento omyl (kde se omysl nestane?) uvádět.  Desetiny promile?

  I opomenutí je  z c e l a   vina dlužníka.  I když jistě pochopitelná.

0 0
možnosti
Foto

Problém u pana Vrány nebyl ani tak v jeh agresivním vystupování proti dlužníkům. Problém u něj byl především v jeho chování k osobám, které samy v exekuci nebyly.

Navíc exekutor je osoba pověřená výkonem zpravidla soudního rozhodnutí a jako taková musí opakuji MUSÍ dodržovat zákon. To pan Vrána opakovaně porušil-pravomocně za to byl trestán.

Zastal byste se policisty, který důkazy získává fyzickým napadáním, vydíráním...předpokládm, že ne. Přesně to ale děláte u pana Vrány.

7 0
možnosti
JS

Vrána, pětkrát byl kvůli chybám kárně potrestán, od napomenutí až po půlmilionovou pokutu. Co s ním ? Článek RvRv

3 0
možnosti
JK

Autor se přeci nezastává pana Vrány... čtěte lépe, hlavně závěr.

1 0
možnosti
TK

Pěkné slohové cvičení, ale " z voleje " bych si troufnul napsat obdobný blog, stejně přesvědčivý, jen s opačným výsledkem

0 0
možnosti
RC

Nebylo-li by dluzniku po splatnosti, nebyl by ani Vrana a dalsi.

1 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1075x
Nemohu se ztotožnit s lidmi, jež jsou schopni hlásat něco jiného, než skutečně činí.

Seznam rubrik