Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

sid

9. 12. 2007 20:58
V podstatě má pravdu

Je pravda, že autor je ještě mladý, a nemůže si pamatovat přesun cikánů, kteří měli ve fabrikách nahradit dříve odsunuté němce……  Chlapec je možná trochu naivní, ale v  podstatě má ale pravdu.  Sandokan – patrně sociální demokrat, správně namítá – proč se každoročně porcuje medvěd – různé dotace na sokolovny, sportoviště, rekonstrukce škol, aeroklubů….  Ano neměly by být ani ty ! Proto nechť je politikové okamžitě zruší! Výběr daní je jakž takž zaveden, ale jejich rozdělení a užití nikoliv ! Proč zákonodárci mají umožněno vstupovat do státního rozpočtu a vytahovat z něj peníze na svoji další politickou podporu ? ( Protože za  dotace na  školu budou hlasy…). Proč vesnice a malá města …… dostávají mnohem nižší příděly na hlavu, než města nad 100 tis obyvatel… ?  Proč jsou nastaveny nejrůznější  operačního programy tak jak jsou nastaveny…….   , že umožňují čerpání na zbytečné hovadiny , které nebudu dále rozepisovat ( netýká se výstavby čističek, kanalizací, silničních obchvatů…….)

0 0
možnosti

sid

9. 12. 2007 20:59
Re: V podstatě má pravdu

Občané citlivě vnímají, pokud se dozví o nerovnoprávnosti. Přecházím to, že jedna skupina dětí dostane oběd …… zdarma a jiná, mnohem větší ne.  Nejde o velkou částku, ale jde nesystémové řešení !  Prakticky všechna řešení páně Uhla, Havla….. jsou nesystémová, protože neřeší podstatu problému.  Romové musí sami chtít a ne jen čekat až jim někdo něco dá.  Týká se to zaměstnání, vzdělání, bydlení…….

Na rozdíl od řady teoretiků mám s cikánským etnikem praktické zkušenosti. Zaměstnávám cca 10 romů. Během roku se přijde na práci zeptat cca 50 cikánů – nezůstane pracovat ani jeden. Naslibují hory doly a druhý den odejdou k doktorovi. Pak už jen posílám nemocenskou na jejich účet – škoda slov.  Proti těm 10 nemá z ostatních zaměstnanců nikdo žádné výhrady. Těch cca 300 ostatních cikánů v produktivním věku, kteří nepracují a pobírají sociální dávky, však lidé příliš netolerují. Proč asi ?  

0 0
možnosti

P.Banga

8. 12. 2007 10:42
Vážený pane Myslín 003

Bude k Vám domů chodit

ježíšek a nebo děda mráz?Když bude chtít někdo, aby jste popřel svoje češství, nepošlete ho

někam (Y)? (a pro případné kritiky, nemyslím tím nechození do práce a braní

dávek)

0 0
možnosti

sandokan

8. 12. 2007 19:57
Re: Vážený pane Myslín 003

že se Patriku rozčiluješ.... Pan Myslín je ukázkový manipulátor. Když jsem mu tady něco vyvrátil, tak hned uhnul jinam a ve finále popřel, že vůbec existují Romové a pak nakonec vlastně neexistujou ani češi, zřejmě neexistujou ani státy, které byly historicky založeny národy... a tak je to vždy, spousta řečí, když se zeptáš odkud čerpá, tak přijdeš na to, že jsou to jen jeho domněnky a smyšlenky. Viz. další diskutér o tom, že romové dostanou peníze na pout, to už je fakt vrchol směšnosti....

0 0
možnosti

P.Banga

8. 12. 2007 10:41
Vážený pane Myslín 002

Popírat romství.... pokud budete žít s rodinou v zahraničí, budete na

venek fungovat jako ostatní, mluvit jejich jazykem, pracovat v jejich

firmách... budete doma s Vaší  českou manželkou mluvit rusky? anglicky?

stanete se Rusem a nebo doma zůstanete Čechem?

0 0
možnosti

P.Banga

8. 12. 2007 10:40
Vážený pane Myslín 001

Nazvěte mne třeba pseudohumanistou, ale Váš článek je poněkud xenofobní. Sociální systém nevymysleli Romové, ale vláda. Přestože jsem schopný kritizovat vlastní řady a čtenáři vědí, že jsem to již několikrát udělal, tak se musím ohradit proti diskuzím typu " Romové dostanou vše proto, že jsou Romové". Kdyby byla odpovědná osoba normální, nedostanou nic jiného, než li ostatní. Stejné dávky, stejné výhody i stejné povinnosti. Že tu není rasizmus? A kde že to žijete? Jste si jistý, že jste v Čechách? Máte zřejmě za to, že tu není rasizmus, neboť jej neprožíváte každý den na vlasní kůži, já ano a pokud chcete, rád Vám o tom povyprávím u kafe, asi by jste se divil. Štědrá ruka poplatníka podporuje všechny nemakačenka bez rozdílu, systém je takto postaven, proto Vám doporučím, kritizujte vládu. 

0 0
možnosti

Václav David

9. 12. 2007 14:40
Re: Vážený pane Banga

Josef Myslín netvrdí, že by se Romové měli po všech stránkách nezaslouženě lépe, než bílí. Jde spíš o to, že bílý, pokud nepracuje a nevyjde se sociálními dávkami, skončí dříve na ulici nebo v holobytě, než Rom. Je to tím, že někteří odpovědní lidé se domnívají, že Romové jsou méně odpovědní za své problémy, než bílí, jiní se zase bojí toho, že by se jim mohla romská rodina pomstít. Nebuďme naivní, někteří Romové (a nejen Romové) se skutečně krvavě mstí. Projekty, zaměřené výlučně na Romy, na které tedy nedosáhnou bílí ze sociálně vyloučených lokalit nebo z problémových rodin, existují. Myslíte, že je to správné?

0 0
možnosti
ZP

Zuzana Paroubkova

7. 12. 2007 13:24
Karmuji

R^

0 0
možnosti
JD

justice for all

7. 12. 2007 7:51
*********oo

článek jsem nečetl, ale když čtu ty žvásty pśeudohumanistů a užitečných multykulty idiotů, tak s ním zřejmě souhlasím.:-)

No dobře, jdu si ho přečíst...za chvilku.:-)

0 0
možnosti

ddnes

6. 12. 2007 16:09
reakce

mě navíc zaráží že drtivá většina má v občance pokud jí nenechali někde jako zástavu mají napsáno národnost česká,protože při posledním sčítání obyvatel se k romské náronosti přihlásilo asi pouze 3000,- občanů!takže o jaké národnosti nebo etniku vlastně mluvíme???[>-]

0 0
možnosti

Sayrayt

7. 12. 2007 7:48
Re: reakce

Jj to je přesné, 90 procent Romů jsou romové jen když se jim to hodí.

0 0
možnosti

Pražák Roman

6. 12. 2007 15:42
Volič Národní strany

To jste si pane Myslíne naběhl;-D

Tady se na vás sneslo blouznivých pseudohumanistů!!!

Myslím,že by nebyl od věci zákon,který by nařizoval rodičům se základním vzděláním,mít pouze maximálně 2 děti!!!Jinak utrum,žádné dávky běžte se pást!!!A naopak by se měly podporovat rodiče středoškolsky,vysokoškolsky vzdělaní v tom,aby měli více dětí,3-4.Je v rodičovství podporovat.Ale pouze od 2 dítěte výše!!!Nevím jestli by to bylo lepší,ale horší,než je to teď určitě ne!!![>-][>-][>-] 

0 0
možnosti

Josef Myslín

6. 12. 2007 15:45
Re: Volič Národní strany

Takový zákon je zbytečný, stačí omezit dávky na 3 děti. Kdo chce více, musí si je uživit. Neživení dětí ´= závažný trestný čin se všemi následky.

Na pseudohumanisty a obhájce etnobyznysu jsem zvyklý. Tito lidé bez solidních argumentů mě nemohou zviklat. :-)

0 0
možnosti

Xelofon

6. 12. 2007 14:57
Arijec do kazde domacnosti

Sedím na zadku a je mi dobre.. pane Myslíne, vy moc nemyslíte, jste pruhledny jako cerstve umyte vokno. a co tech 40 let, co se komunisti z cikanu snazili vymytit veskere jejich romstvi? a netvrdte mi, ze z nich cchete mit plne asimilovane skoro bile obcany. to bychom pak fakt museli vymyslet prasek Arijec, jako to mela Ceska soda. jste latetni rasista a xenofob.

0 0
možnosti
BB

miyu

6. 12. 2007 15:00
Re: Arijec do kazde domacnosti

...tak a vyse napsany prispevek je asi duvod proc jsou cesi alergicti na romy....

0 0
možnosti

Alfred

6. 12. 2007 14:36
Údajně tu máme

demokracii. Jak to, že tu má někdo výhody na základě etnické příslušnosti přes odpor majority? Přitom to zvýhodňované etnikum snad ani nikoho v parlamentě nemá! Je to jako s KDU. Vždycky je u koryta, protože síla ODS a ČSSD je zhruba vyvážená a z mně naprosto nepochopitelných důvodů trváme na tom, že věci jako důchody, zdravotnictví, vzdělání musíme řešit společně, ačkoliv se nemůžeme na ničem shodnout! Nebylo by rozumnější si tyto problémy řešit samostatně? Rómové taky hrají roli jazýčku na vahách - když chtějí levičáci podporu "sociálně slabým", musejí si k tomu přibalit i Rómy. Nikdo nám přece nenařizuje, abychom měli zákony přiznávající porodné a přídavky i na sedmé dítě! Na dvě, nanejvýš na tři a pak šmytec! Jemže my sem lákáme ještě i flákače ze Slovenska. Jsme prostě volové. Copak ti, co volili Zelené, nevěděli nic o Kuchtové, Kateřině JauJau, Džamile, Stropnickém... Jestli ne, jejich chyba.

0 0
možnosti

sandokan

6. 12. 2007 14:42
Re: Údajně tu máme

Znova otázka? Když porodí dítě Romka dostane větší sociální dávku než "bílá" češka???? Kdo nastavuje sociální systém? Romové? Nebo politici v parlamentu? Kolik je Romů v Parlamentu? 6ádný? Kdo je vinen? Kdo zde vládne, mám pocit že koalice ODS, KDu a Zelení... Hoši hoši, takovou kritiku do vlastních řad, dejte bacha aby ve nevyloučili z SSM

0 0
možnosti