Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

mbporuba

25. 11. 2007 0:40
Plně souhlasím a ještě upozorňuji na jeden problém

Druhým problémem je snaha sítě Euromednet/Agel, navázané na Třinecké Železárny, založit si vlastní zdravotní pojišťovnu, nebo skoupit Hutnickou ZP, případně Českou národní ZP. Ten se ještě více týká Ostravy a okolí.

Co se týče ostravské "fakultky", krajské nemocnice v Ústí nad Labem a Českých Budějovicích jsou jen o trochu menší, a také nemají status fakultní nemocnice, přitom však s vysokými školami také spolupracují. FN při zdravotně sociální fakultě je v ČR jen jedna, a její status by se měl vyřešit i do budoucna, s tím, že je jasné, že ji nelze srovnávat s Motolem, ale ani s nemocnicí o dvou nebo třech odděleních.

0 0
možnosti

zdr.sestra

7. 11. 2007 19:45
Julínek je grázl

To,co provádí se zdravotnictvím,je poškozování nás všech a měli bychom se bránit.Pana Myslína každý slušný zdravotník ubezpečí,že Julínek nemyslí dobře vůbec nic a také nic užitečného neudělal.Jen si horečně plní kapsya běda tomu,kdo by mu v tom chtěl zabránit.Když ho nezastavíme,poznáme to na vlastní kůži velice brzy.:-©

0 0
možnosti

Josef Myslín

7. 11. 2007 20:46
Re: Julínek je grázl

Opravdu si nemyslím, že by Julínek dělal vše špatně. Například poplatky ve zdravotnictví v současné době mají svůj smysl, byť bych je koncipovat jinak než jak byly provedeny.

Slučování zařízení také není špatný směr, ovšem já bych například více jednal se šéfy a hledal řešení, které je vyhovující pro obě strany i pro pacienty.

Snaha o převod na a.s. je také principiálně dobrá.

0 0
možnosti
AK

ak1975

7. 11. 2007 19:36
ODS a TI druzí

Jak chceš reagovat? Vrátíš stranickou knížku? Vyzveš julínka k objasnění na sněmu? Budeš jako člen ODS požadovat jeho dostoupení?? 

0 0
možnosti

Josef Myslín

7. 11. 2007 20:44
Re: ODS a TI druzí

Odejít ze strany není řešením. Navíc já stále s programem ODS souhlasím, takže tohle není postup.

Bohužel nejsem v pozici, kdy bych se s ministrem Julínkem běžně setkával. Plánuji jej vyzvat v rámci svých možností.

Odstoupení požadovat prozatím nebudu, odstoupení je krajní možnost.

0 0
možnosti

M. Brezina

7. 11. 2007 18:42
Idealismus a pragmatika moci

Pane Myslíne, mám dojem, že se dříve nebo později dostanete do fáze drsného střetnutí s reálnou politikou. Anebo vám dojde, že s idealismem to v politice daleko nedotáhnete a stanete se jedním z těch cyniků, kterým jde už dávno jen o prachy a o moc, ne o ideje. Jste velmi mladý, a tak si 90. léta pamatujete asi jen zhruba. Já je prožíval asi ve vašem dnešním věku a střízlivěl léty, střízlivím dodnes. Peroutka někde napsal: dnes je zase doba, kdy ty nejlepší vlastnosti slouží jejich nositelům ke zkáze...

0 0
možnosti

Josef Myslín

7. 11. 2007 19:19
Re: Idealismus a pragmatika moci

Už dávno nejsem idealista a chápu realitu politiky. Nejsem naiva a vzhledem k docela obstojným zkušenostem chápu mnohé. Přesto jsem přesvědčen o tom, že elementární slušnost (nikoliv naivita, nikoliv podlézání) a schopnost argumentace a ochota k ní nakonec dokáže mnohem více než arogance. To, že reálná politika je spíše o vulgaritě a demonstraci síly, není stav, který by měl být. Politika je tvrdý boj, ovšem tvrdý boj může být veden poněkud jinak.

0 0
možnosti

I.Valeš

7. 11. 2007 18:23
Myslíne, ty jsi Ratha nekritizoval, ty jsi o něm lhal

Myslíne před časem jsi tady lhal, že Rath privatizoval nemocnici.Možná, že to lhaní máte v ODS v genech. Nebo myslíš, že Julínek čte i tvé texty a bere si z tebe příklad?

0 0
možnosti

Josef Myslín

7. 11. 2007 19:20
Re: Myslíne, ty jsi Ratha nekritizoval, ty jsi o něm lhal

Vidím, že máte nejspíše slušný komplex. Podstatu článku zcela ignorujete, zatímco argumentace ad hominem je vaší parketou. Nelhal jsem, Rath má zdravotnické zařízení. Že to chcete vyslovíčkařit, je váš problém.

0 0
možnosti

Žižka

7. 11. 2007 16:56
Ano, nejste jako ONI,

jste horší než ONI. O moc a moc horší. A bohužel nejde jen o pana Julínka.

0 0
možnosti

Josef Myslín

7. 11. 2007 19:23
Re: Ano, nejste jako ONI,

Děláme ledacos špatně. Něco je bohužel zaviněno nepříliš dobrým rozložením sil v PSP, něco je zaviněno nevhodnými lidmi. To souhlasím. To BOHUŽEL souhlasím.

Ale nemyslím, že jsme horší. I přes výhrady považuji ODS za dobrou stranu a její program za nejlepší, který je "na trhu".

0 0
možnosti

ddnes

7. 11. 2007 16:51
reakce

proč min.julinek nedodržuje předvolební sliby?třeba proto,že jeho předseda po volbách prohlásil,že předvolební program ODS byl nereálný tím je asi řečeno vše jak o straně tak o programu!

0 0
možnosti

Ford

7. 11. 2007 16:44
Jen tak

V roce 2002 taky někoho vystřídal a co? Lidi přichází a odchází.

0 0
možnosti

Petr

7. 11. 2007 15:51
Souhlas,

Jeste bych doplnil, ze pan Julinek se ve svem resortu chova jako slon v porcelanu. Je snadne neco rozmetat na prach behem par okamziku. Bohuzel veci jako osobni kredit, vehlas se buduje nejakou dobu a nejake kroky jsou bohuzel nevratne. Pan Julinek by se mel ridit heslem dvakrat mer jednou rez. Zatim jenom reze!

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...