Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
6

69N

21. 12. 2007 17:38
Vážený mladý konzervativče,

Osobně proti Vám nic nemám, ale myslím si, že jste tak nějak mimo realitu. Nechci Vám brát iluze, ale v hospodách se asi moc často nepohybujete. A život, myslím ten běžný, mnoho neznáte. Aha, již čtu, mladý konzervativec......

Z Vašeho článku vyplývá, že jsme národ veskrze prolezlý flákači a tlučhuby, hospodskými povaleči, kteří kritizují vše a všechno. A nejde jen o ty nešťastné poplatky. Ani mě se nelíbí, že budu muset platit a rád si v oblíbené hospůdce zanadávám. A vůbec se nepovažuji za typ Vámi vykresleného občana. Anglicky již umím (nepřeceňuji se), při práci jsem vystudoval další školu. Pár mých známých nadává nad pivem také, zkusím jim doporučit Váš návrh, aby se doučili angličtinu...Ovšem vzhledem k tomu, že vstávají před pátou, celý den jsou na nohou a pracují fyzicky, odpoledne jdou ještě na tzv. vedlejšák, aby právě na to pivo měli, si myslím že neuspěji. Srozumitelně řečeno, Vaše zjednodušené vidění není tak úplně objektivní.  Zdravím.......

0 0
možnosti

Josef Myslín

21. 12. 2007 18:57
Re: Vážený mladý konzervativče,

Řekl jsem, že existují lidé, kteří

1. Buď nadávají na placení čehokoliv, ale přitom sami utrácejí za zbytečnost. A právě proto nemají prostředky...

2. Nadávají na kde co, ale sami pro zlepšení své situace nedělají nic.

Opakuji, existují, ne že všichni jsou takoví...

0 0
možnosti
JH

Queribus

20. 12. 2007 16:18
To se nedivte, pane Myslíne,

že lidé nadávají.Ústava jim garantuje bezplatné zdravotnictví a najednou mají u lékaře platit. Pan Julínek sice tvrdí, že to není poplatek za léčení, ale jen jakýsi manipulační poplatek. V tom případě ale neplatí to, co jste napsal Vy: "kteří jsou ochotni porušit zákon, aby ušetřili tři pětky za své zdraví" nechtějí šetřit na svém zdraví jen odmítají onen manipulační poplatek. Také jste psal že by jsme se měli bavit o tom, proč mají platit děti, oběti tr. činů a pod. Ano, ale s kým se máme bavit? Ministr Julínek je k těmto debatám hluchý jak tetřev a neustále omýlá svou asociální verzi. Nejsem proti poplatkůmve zdravotnictví rozhodně by třeba oběd v nemocnici neměl být zadarmo, ale páně Julínkův zákon je jen o tom, jak vytáhnout z kapes lidí co nejvíc peněz.

0 0
možnosti

Josef Myslín

21. 12. 2007 18:56
Re: To se nedivte, pane Myslíne,

Mají nárok na bezplatnou péči ZA PODMÍNEK, kTERÉ STANOVÍ ZÁKON. Tu ústavu je třeba číst celou, ne jen to, co se člověku hodí.

On se někdo s Julínkem chtěl bavit? Pokud vím, nikdo. Každý chtěl Julínka pokořit a donutit jej, aby poplarky zrušil.

0 0
možnosti

Acidburn

20. 12. 2007 16:09
Přesné, výstižné

v podstatě není co dodat - snad jen to, že vysvětlit křupanům nad šestým pivem, že chlastem a pivními řečmi nedokážou nic, prostě není možné.

Mimochodem, zkus se podívat na mý stránky, moje úvaha je ale cílená trochu jiným směrem:

http://www.acidburn.wheee.cz/index.php?section=6&text=31

Hezký Vánoce v Ostravě.

0 0
možnosti

Karolina

20. 12. 2007 12:11
Byl jsi někdy v hospodě,

kterou tak pohrdáš? Že ne? Takovej týpek jako ty by mezi "obyčejné " lidi v životě nevlezl. Já si tam chodím léčit depku - ze snobů, pro které nejsi nic, když nemáš jachtu na Jadranu a z jinejch snobů, kteří se s tebou, dokud nemáš aspoň tři tituly,nebaví. V prvním případě jde o tupce s prachama a v druhém případě bez prachů. Zase většinou ti druzí umí číst a psát "chytré" bláboly. Tak jdu občas do naší staré hospody udělat plůtek a dát si to bezvadné české pivo.Schází se tam pár lidí s různým množstvím peněz, škol a s různými osudy.Velmi pohostinné místo, chlapečku.

0 0
možnosti
JN

makovice

20. 12. 2007 13:21
Re: Byl jsi někdy v hospodě,

On o voze a ty o koze. Hospodama tenhle chlápech rozhodně nepohrdá - pohrdá těmi, jež prolévají vejplatu hrdlem a zároveň bulí, že nemají na doktora.

0 0
možnosti

adéla

19. 12. 2007 20:47
To je křiku

 30,-Kčpoplatek u lékaře a za recept,to jsou dvě piva a 60,- Kč poplatek za pobyt v nemocnici-krabička cigaret.Káždý den vidím naše sociálně slabší spoluobčany u piva s cigaretou stát u stánku  a nadávat na současnou vládu,zatím co já ženu do práce a odvádím nemalé zdravotní pojištění.

0 0
možnosti
JD

gagaryn

19. 12. 2007 20:52
Re: To je křiku

neuděláš nic. RvRv

0 0
možnosti

Kenny

19. 12. 2007 20:13
Automaty na poplatky

Dnes jsem se z tisku dozvěděl, že kdesi tuším na Znojemsku byly zprovozněny první automaty na vybírání poplatků u lékaře. Až se tento "dobrý nápad" rozšíří po celé republice, tak jsem zvědavý, jestli vybrané poplatky zaplatí alespoň náklady na pořízení těchto přístrojů. Rozhodně si někdo na tom pořádně namastí kapsu.

0 0
možnosti

kejki

19. 12. 2007 22:22
Re: Automaty na poplatky

Zatímco lidé pracují zadarmo?

0 0
možnosti
PN

jirkanovaksuperchlapik

19. 12. 2007 18:35
Pane Myslíne

pro poplatky jsem, ale nechápu tyto věci:

1. že vrazi, úchyláci a společensky nebezpeční jedinci PLATIT NEMUSÍ

2. že budou platit důchodci a děti a zdravotně postižení

3. nechápu rady Julínka v jeho návodu, že si máme pořídit děti, abysme brali víc příspěvků ...

Bod 3 je zvlášť kuriozní a považuji za hloupý vtip. Žádám Vás o reakci a zdůvodnění bodů 1-3. Jen dodávám, že tímhle tempem se Vaší ODS opravdu povede růst HDP zastavit, protože už tak nízká kupní síla postane řádně na frak, což bude znamenat jediné - snížení spotřeby a tím pokles růstu HDP.

0 0
možnosti
PN

jirkanovaksuperchlapik

19. 12. 2007 18:38
Re: Pane Myslíne

A ještě co říkáte na Vaší 5% inflaci? Víte co to je inflační spirála?

0 0
možnosti
AH

nyny.

19. 12. 2007 16:48
nějak jste si nevšiml

že máme demokracii a tedy nechť si každý nadává na co chce a kde chce a nechť si každý určuje své finanční priority.

0 0
možnosti

Josef Myslín

19. 12. 2007 18:06
Re: nějak jste si nevšiml

Ale já nikomu nic neurčuji. Jen prostě tvrdím, že spousta lidí si bude muset vybrat. A že každý říká zdraví nade vše, ale přesto za zdraví nechce dát ani třicet korun, ale za hospodu, elektroniku i tisíce. Holt ať si vybere, ale ať nenadává těm ostatním.

0 0
možnosti

Jiří

19. 12. 2007 12:44
Cituji autora

Nelze chtít kapitalistická práva a socialistické povinnosti.  - to píše v přechozím článku

Autor evidentně cinkání klíčů na Václavském nepamatuje, tehdy ještě tahal vláček na koberci. Pamatuju dřívější dobu, návrat zpět nechci - ale taky nechci určité nešvary dnes.

Je to otřepaná fráze, o socialistickém pracování a kapitalistické životní úrovni. Z vlastní zkušenosti můžu říci, že práce v Záp. Evropě - dělají kraktší dobu, dělají, neflákají se. Ale neštvou se s jazykem na vestě, normální přiměřené tempo. A u nás častý nešvar pravidelných přesčasů, které se naplatí, to neznají. U nás se maká spíš více, delší dobu. Efektivita často není vyšší kvůli špatnému řízení, ale manažeři mají platy kapitalistické. Jenže u nás za kapitalistickou práci jsou stále socialistické peníze, stále jsme na záapad od rozvadova jak chudí příbuzní. On je trošku jiný kapitalismus v Německu a jiný na Ukrajině, víme. A jiný v USA a Rusku, i když rovnou daj mají Rusové.

0 0
možnosti

Josef Myslín

19. 12. 2007 15:15
Re: Cituji autora

Jenže těch 40 let socialismu rozvrátilo ekonomiku. To není o tom, jak pracuje jednotlivec, ale jak efektivní je celá ekonomika.

A na rovinu řečeno - sociální stát brzdí. Dnešní vyspělé státy byly vyspělé a pak si dovolily sociální stát. I tak je to dnes huntuje. My jsme na to neměli a sociální stát jsme si stejně udělali.

0 0
možnosti

Jiří

19. 12. 2007 12:03
Stručně

Článek rozvíjí některé myšlenky zbytečně - jestli někdo pije pivo a jí guláš, to nemá moc co dělat s tím, jak platit lékaře.

Zdravotnictví nikdy nebylo bezplatné, jak pravil V.Klaus. Pouze se platilo z daní a stát. rozpočtu, za polovinu lidí stejně platí i dnes stát - minim. částku do pojištění. Otázka je jiná - platím-li pojištění, potřebuju pak poslouchat řeči, že si mám doplácet? Protože lék je důležitější než krabička cigaret?  Nebo že za chleba se v obchodě taky platí. (tam neplatím pojištěním, myslím).

Jeden rozdíl. Lidi si platí pojištění - tak za to něco chtějí. Jde o pojištění povinné, takže podmínky nadiktuje stát. A volič očekává, že za zaplacené pojištění službu dostane.

Další poplatky jsou jen buzerace, nic jiného. Navíc cca 1/3 částy padne na samu administraci, tj . z 30Kč 10Kč na úředního šimla, 20Kč se využije. Možná je tato efektivita ale na stát dobrá či obvyklá?!!

0 0
možnosti
JN

namestii

19. 12. 2007 12:17
Re: Stručně

Zdravotní pojištění je jako jakékoli jiné pojištění. Třeba jako havárko na auto, tam je taky spoluúčast.

Jednou přijde doba, kdy bude základní zdravotní pojištění stačit tak akorát na vyšetření fonendoskopem a šumák do vody. Pro „nadstandard“ bude třeba se připojistit.

To bude teprve průvan v peněženkách. .-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...