Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vencl

5. 3. 2009 13:52
pane Myslíne, karma nestačí

Mluvíte mi z duše, problém trvá jiz co já pamatuji přes 70 let.Tenkrát jenom kradli slepice a jezdili od vesnice k vesnici koňskými potahy. Dnes si jezdí auty pro dávky na chlast - ne všichni ale většina. Jak jsem již několikrát zaznamenal v diskusi, chtělo by to panu Kocábovi ten Váš článek poslat jako otevřený dopis.Zde to má jen ten význam, že dostáváte chválu ale tím to končí.Lépe bych to nenapsalR^R^R^

0 0
možnosti

oskarxy

5. 3. 2009 15:46
Re: pane Myslíne, karma nestačí

souhlas. Otevřený dopis se ale neposílá, ale otiskne se v médiiích...a mohla by se pod nej udelat neco jako online petice - kdo s tím souhlasí :) Jako podporujichomutov

0 0
možnosti

nonomajky

5. 3. 2009 10:31
Kocabe jestli umis cist tak se vyjadri

Naprosty souhlas s predmetnym clankem

At se Kocab vyjadri kolik stoji provoz jeho

zbytecneho ministerstva rocne danove poplatniky.To je zrejme suma kterou by sme asi "nerozchodily"

0 0
možnosti

Dasa.O

3. 3. 2009 13:55
souhlas s autorem

R^ jdi už Kocábe ;-€

0 0
možnosti

sorvon

1. 3. 2009 20:16
Bojovníci za svá práva

Až mě překvapuje kolik se poslední dobou ozývá bojovníků za svá práva,kdyby nás bylo tolik za komunistů , nemuseli jsme  takovou dobu abslovovat ten nezdařený pokus o beztřídní společnost.Mimochodem tkvz. romský problém bublal už za komunistů jen těch kritiků a bojovníků za pravdu v ulicích bylo méně.Dnes není třeba bojovat v ulicích ,bylo to třeba když tu bylo 250 000 po zuby ozbrojených okupantů -mimochodem myslím ,že to byl zrovna Kocáb,který vyjednal v ramci možností normální odchod  okupantů ze země.Problém s romy musí vyřešit většinová  společnost ale prostředky hodné střední evropy 21.století.Bude to drahé dlouhodobé a asi nepříjemné ale nutné.

0 0
možnosti

fajkie

1. 3. 2009 23:09
Re: Bojovníci za svá práva

Mimochodem, Rusové odešli stejně rychle i ze zemí, které žádného Kocába neměly, takže bych se "zásluhami" pana Kocába snad ani nezabýval. Většinová společnost nic nevyřeší, to si musí vyřešit sami Romové, on se za nikoho nikdo  nic nenaučí, bohužel je to tak. Naneštěstí žádný z našich politiků není schopen a ochoten hledat vinu za situaci Romů u nich, nikoliv u všech ostatních, je jim třeba samozřejmě pomoci, ale tím, že se neustále pouze omlouvá jejich parazitismus, tím se jim nepomáhá, naopak.

0 0
možnosti

čhavo

1. 3. 2009 14:12
Pane Myslíne,

práva i povinnosti známe, věřte mi. Jste zatížen předsudky. Směšujete jablka s hruškami, to nelze. Je nutné se ptát ? Kdo může za to, že část Romů nepracuje ? Oni sami ? I tato společnost, i vy, i já má na tom díl viny. nemyslíte ? Rv

0 0
možnosti

ve_ri

2. 3. 2009 20:02
Re: Pane Myslíne,

nemyslím, že na tom má kdokoliv jiný nějaká podíl, I v Janově jsou Romové, kteří se nehádají, nezviditelňují se, nemlátí prázdnou slámu  a chodí do práce. Ti co chtějí, práci si najdou.

0 0
možnosti

Kolumbo

27. 2. 2009 22:11
Hlavně nevolte

zelené - je to opravdu trapná sbírka divných existencí, exotů a mimoňů. Cokoliv prosazují je ptákovina nebo nesmysl.

0 0
možnosti

anžto

27. 2. 2009 15:31
přesný

naprostý souhlas. Poslala bych všechny politiky co nadávali na "rastistické výroky" čunka nebo Janáčkové, ať si tam jdou bydlet. Znám lidi, co mají hned vedle tyto "sociálně slabé" občany. Jsou už zralí na skok z mostu. Svoje bydlení neprodaj, protože ho samozřejmě nikdo nekoupí a na rozdíl od jejich sousedů nekradou, aby mohli jen tak koupit nemovitost a tu stávající nechat na pospas. Kdo pomůže jim?? Když maj pusu plnou ke.ců měli by si to jít sami vyzkoušet!! 

0 0
možnosti

EWCZ+

28. 2. 2009 17:44
Re: přesný

Vazene anzto, situace tech lidi se opakuje na celem svete, vsude, kde existuji problemove mensiny. A je jedno, zda jde o cernochy a Hispance v USA nebo o cikany u nas...je to porad to stejne schema. A protoze nemaji na to, aby bydleli v luxusnich sidlistich s vratnici a ostrahou, bude je tenhle problem pronasledovat neustale. I kdyz utecou do jineho mesta, nikdy nebudou mit jistotu, ze se jejich sousedstvi nezmeni mavnutim trzniho ci socialne inzenyrskeho proutku v ghetto.

0 0
možnosti

oskarxy

27. 2. 2009 12:37
pěkny článek

jako spousta dalších. Napíše se to na blogu, pokud je to politice, tak to má někdy vyské karma, přečte si to pár lidí, vyjádří souhlas, pár uchylů se vyřádí v diskusi...a tím to končí.  A politici si mohou ve svých krocích dále pokračovat, stejně jako novináři mohou ignorovat tyto témata, nebo dokonce obhajovat Kocába a jemu podobných.

Tak pojdmě a zkusme něco proti tomu udělat. Navrhuji by jste to napsal ve formě otevřeného dopisu Kocábovi, který by se nezveřejnil na blogu, ale zaplatil by se článek v řádnem mediu - na těch pár tisic Kč by se udělala sbírka. Myslím si, že spousta čtenářů by nějakou tu 100 obětovala. Jedině článek v nějakém čtenejším plátku (1 -  čtk - od tech to všichni kopírují) vyvolá celospolečenskou diskusi a tím vyvine tlak na politiky. Jinak to má stejný smysl jako vylívat si srdce u piva v hospodě a tam by Vám možná i to pívo zaplatili:-)

0 0
možnosti

mjunior

27. 2. 2009 12:40
Re: pěkny článek

dobrý pohled, kolik to stojí, rád se přidám :-)

0 0
možnosti

blob

27. 2. 2009 11:21
Není co dodat

R^R^R^R^R^

0 0
možnosti