Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pablo

11. 1. 2008 18:46
hm,

tak něco na tom článku je, což u tohoto autora konstatuju asi poprvé, to že je diskriminace normální je fakt. Vývoj společnosti byl podle mého vždycky ale podmíněn regulací přirozeného. Je otázka jestli se vyvíjí jedinci nebo společnost..aneb, na chvíli zhasněte a jsou z nás za dvě generace opět zvířata.... 

0 0
možnosti

Josef Myslín

12. 1. 2008 18:36
Re: hm,

Jsem rád, že jsem napsal něco, co alespoň trochu oceníte ;-D

Jinak zákaz diskriminace je sice regulací ve prospěch jednoho, ale na úkor jiného. Když zakážete diskriminovat, tak někomu zabráníte svobodně si vybrat. To není dobré...

0 0
možnosti
ZT

juhola

10. 1. 2008 18:58
Pro svůj věk (57)

hledám několik le práci marně, třebaže mám ve svém oboru nebývalé zkušenosti a jsem v něm dost dobrý. Nezájem potencionálních zaměstnavatelů jsem cítil jako diskriminaci (pro věk), ale pak mi došlo, že tomu tak asi není. Váš velmi dobrý, ba výborný článek, mne v tomto přesvědčení utvrdil. Skvěle pracujete s objektivními argumenty.

0 0
možnosti

Josef Myslín

10. 1. 2008 19:02
Re: Pro svůj věk (57)

Je určitě možné, že u některého zaměstnavatele jste skutečně byl diskriminován pro věk. Nicméně zde je možné například opět daňové zvýhodnění, které by mělo zaměstnavatele motivovat atd. A dále je třeba změna přístupu státu k lidem, kteří mají něco za sebou. Například jsem navrhl sociální skóre...

http://ihned.cz/3-21417140-mysl%EDn-000000_d-2a

Ale faktem je, že existují znevýhodněné skupiny. Těm však nelze pomoci nátlakem či dokonce upíráním práv jiných.

0 0
možnosti

nany

10. 1. 2008 15:28
Josefe (autore)

Jak vidím, Andreu nepřesvědčí asi vůbec nic. Asi ani to, že já si teď připadám (ač "diskriminovaná") mnohem svobodnější, jelikož do práce prostě NEMUSÍM, pokud se tak rozhodnu, což za komunistů byl poněkud problém.

Že se můžu rozhodnout svobodně do které firmy taky nastoupím či nenastoupím a že mě žádnej kádrovák nebude držet za límec a prostě mě tam nestrčí, aniž bych si to třeba nepřála.

Že se holt musím rozhodnout prodat byt, na který nemám peníze, protože je prostě nedokážu vydělat.

Že svoboda je i o tom, že člověk nemůže mít všechno.

Na druhou stranu nejsem fanatik a netvrdím, že je všechno v pořádku. Myslím si, že stát by místo nějakých almužen měl dát "těm ošklivejm kapitalistům" takový podmínky, aby si mohl dovolit zaměstnat i ty ženský, který prostě pracovat chtějí, ale nemají na to, aby byly manažerky nebo přímo vrcholový političky.

0 0
možnosti

Josef Myslín

10. 1. 2008 16:16
Re: Josefe (autore)

Ano, o tom je celý článek. Místo stupidních antidiskriminací vytvořit pro skutečně ohrožené skupiny podmínky, které by kompenzovaly zvýšená rizika spojená s jejich zaměstnáním tak, aby pro zaměstnavatele byli stejně výhodní jako ostatní

0 0
možnosti

nany

10. 1. 2008 14:15
Andreo,

posunu to výš.

Jinak odpověď dole ještě ode mě máte.

0 0
možnosti

nany

10. 1. 2008 14:30
Re: Andreo,

když dojdou argumenty, tak musíte okamžitě jít pryč, co? ;-D

0 0
možnosti

nany

10. 1. 2008 11:50
Andreo,

vy do všeho hned zamontujete diskriminaci cikánů. Já jsem taky diskriminovaná a jsem bílá a mám maturitu. Stejně jsem na trhu práce diskriminovaná z toho důvodu, že mám dítě a nemám babičku na hlídání. Tak to tak beru, že dokud holt dítě nevyroste, tak si moc neškrtnu. Ale neběhám kvůli tomu k soudu.

Kupříkladu momentálně jsem naprosto bez práce, bez nároku na podporu, živí mě manžel. Hledám práci, kde nebude vadit, že občas budu muset zůstat aspoň dva dny s dítětem doma, pokud bude mít horečku.

0 0
možnosti
JD

dežo čunek

10. 1. 2008 11:54
Re: Andreo,

kdybys nespala do 11 a vstala dřív, tak bys toho stihla víc oběhat.

0 0
možnosti

deinonychus

10. 1. 2008 10:42
Máte moji karmu

Ale pozor s tou pravdou. Víte, že jeden ji v patnáctém století taky měl a pak ho zfajrovali v Kostnici. Jak se tu objeví multikulti prasata tak uvidíte, jak se do vás pustí. Naštěstí přes internet nelze upalovat ;-D

0 0
možnosti

Nemesis

10. 1. 2008 9:11
Bravo!!!

Kdybych Vám mohla 10x kliknout karmu a platilo to, tak to udělám! R^:-)

0 0
možnosti

petrof

10. 1. 2008 9:05
pane autore pozor...

domnívám se, že ve více jak 50% svého článku zaměňujete problém diskriminace a právem výběru, ať již volného, či pomíněného. Jestliže se rozhodnu koupit černý Mercedes a ne modrou Fabii, je to má volba, můj výběr a nikoho tím nediskriminuji!!

Ale jinak je článek a myšlenka dobrá. Diskriminace byla, je a bude. Nic na tom Stehlíková, Šabatová, Uhl, ani Škromach nezmění.

Milá Karle, ještě teď nevidím skrze slzy, které u mě vyvolala tvoje prosba " dejte jim šanci ...".

Když budu vybírat lidi na pozici managera, nebo ved. oddělení, tak pochop, že cikán asi nemá šanci. Až budu shánět někoho na obsluhu stroje a cikán bude mít kvalifikaci (?), tak je to 1:1,  ale když budu potrřebovat lidi na výkop kanalizace, tak dám přednost cikánovi před ukrajincem. Tak v tom je asi ta šance. R^

 

0 0
možnosti

Josef Myslín

10. 1. 2008 11:21
Re: pane autore pozor...

Ale právo výběru je antidiskriminací omezeno. Prostě vám říkají - nesmíte si vybrat toho a odmítnout toho, protože nesmíte toho druhého diskriminovat. Právo výběru spočívá v tom, že vaše kritéria mohou být jakákoliv a nikdo vám nesmí určovat, podle čeho máte volit a podle čeho již volit nesmíte.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

10. 1. 2008 8:34
naprosto přesné

Celá antidiskriminace je sebedestruktivní omezování lidských svobod. Bude-li to pokračovat, můžeme se dočkat toho, že na muže který odmítne jít na rande s gayem podá tento žalobu pro diskriminaci a dostane odškodné.

Jinak z ekonomického hlediska je diskriminace zcela irelevantní. Antidiskriminační opatření přinášejí pouze náklady a snižují konkurencischopnost celku.

0 0
možnosti

Pepan A2

10. 1. 2008 9:23
Re: naprosto přesné

Bingo!!! Kde se dává karma diskutujícím?R^

0 0
možnosti

Andrea

10. 1. 2008 7:51
Diskriminace je normalni

Vy zas potrebujete zvysit osobni karmu, vidte ? Me osobne je lito, ze jste se nenarodil jako Rom, jestlipak byste psal takoveto "krasne" clanky o SMSkach a normalnosti diskriminace. No tak treba v pristim zivote, pokud se nahodou narodite jako Rom , urcite se mi ozvete, pokecame...

Jinak Vase argumenty ve tretim odstavci jsou zcela mimo misu. Uz jste napriklad potkal nekoho kdo si mohl dovolit vilu na Orechovce, ale "diskriminoval ji" a koupil si byt v panelaku ? A pokud si Vy muzi vybirate zeny podle barvy vlasu 8-o(a ty ostatni diskriminujete), tak vezte ze my zeny jsme s barvou vlasu flexibilni, dnes jsem bruneta, zitra muzu byt blondyna nebo zrzka... a dlouhonoha jsem v kazdem pripade ale muzu to jeste zduraznit vysokymi podpatky..

0 0
možnosti
MB

ma.bre

10. 1. 2008 8:22
Re: Diskriminace je normalni

Já, já znám mladou rodinu, která si může dovolit vilu (nevím, jestli na Ořechovce), ale bydlí v nájemním(!) bytě s tržním nájemným, protože se mohou kdykoliv kamkoliv jednoduše přestěhovat. Je to JEJICH volba.

A jen tak bokem - díky za to, že tu možnost volby máme, za komunistů byl pro mladou rodinu problém vůbec sehnat byt.

0 0
možnosti