Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jedna vec mi stále nejde do hlavy: sú tí ľavičiari nielen v ČR a na Slovensku, ale v podstate všade v Európe naozaj takí sprostí, alebo to len hrajú?

Za výroky ako tento Sobotkov by mali brať občianske a dávať kazajku. ;-)

5 0
možnosti
PK

Naprosto jasně popsané,karma.Lidé sice nedávají a hloupí nejsou,vědí že s sockomoušema by to byla cesta do pekel.

0 0
možnosti
PK

P51a91v17e12l 83K60u59l24a

29. 4. 2013 10:26

Nojo, máte sice pravdu, ale nesmíte zapomínat, že "zdroje jsou". Takže kdyby se vybralo ještě víc, tak by se mohlo ještě víc utratit. Šetřit by se nešetřilo, protože to slovo nepatří do slovníku levicových politiků. :-/ Karma R^

8 0
možnosti
ZB

Karma. Přesně a výstižně napsáno.

8 0
možnosti
KN
AK

Nic zásadního nemám proti daním. Pokud platím daně, mohu požadovat také protihodnotu - např. fungující státní správu, právo, školství, silnice a vůbec infrastrukturu, minimum korupce.

Koho zdaním, abych ten rozpočet naplnil? Mám na vybranou buď firmy, nebo občany a mezi nimi spíš ty bohaté nebo chudé. Jiná cesta k naplnění rozpočtu totiž není.

U nás se daně (ale snížily se i odvody) firmám postupně snižovaly celkem o 20%-ních bodů, zavedli jsme lineární daň z příjmů (ta je díky zastropování souvisejících plateb fakticky degresivní a to je skutečně světová rarita - srovnej např. se Švédskem, kde je progresivní daň z příjmů až max. 52,4%). No a to má svoji druhou stránku, o které se už nemluví - musím potrestat chudé. Pokud chápu daně stejně nesmyslně jako p. ministr Kalousek - jako trest. A tak zvýším sazby DPH, čímž nejvíce postihnu ty chudé (oni nemají z čeho tvořit úspory), u nichž spotřeba tvoří nejvyšší procento výdajů. Bohatých se to nijak zvlášť nedotkne - u nich tvoří spotřeba jen zlomek jejich příjmů. Firem také ne - odvádějí rozdíl. Takže úlevy firmám a bohatým zaplatí chudí.

Chápu co, proč a jak to p.ministr (známý jako ochránce investorů a 2% nejbohatších občanů) provádí, ale nemohu říct, že by mě to nějak zvlášť okouzlovalo.

Takže u daní je třeba při diskuzi o jejich změnách sledovat o jaké daně se jedná a pro koho ta změna přinese zvýšení a pro koho snížení.

1 6
možnosti
KN

Hluboce se mýlíte v tom, že za daně můžete požadovat protihodnotu.

Jednou ze základních vlastností daní je, že jsou neúčelové a neekvivalentní.

Toto se učí na každé ekonomické škole. 

Takže nemůžete žádat vůbec nic !

5 2
možnosti
Foto

Sobotka se může s Kalouskem vzít kolem ramen a společně jít do temné ........ dálky. Oba dva jsou stejní diletanti.

Mám však obavu, že ani po volbách nás nečeká zlepšení, na obzoru se rýsují matné obrysy Mládka a Kalouska.

5 1
možnosti
Foto

Pane autore, zcela s vámi souhlasím a dávám karmu. Jen bych doplnil, že sociální stát může také za nižší porodnost a tím i vymírání evropské civilizace, protože lidé mají dojem, že ve stáří se o ně postará stát, takže děti k ničemu nepotřebují.

7 1
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1354x
Mám pocit, že jsem prožil tři životy - a to je mi teprve 50. Taky mám pocit, že jsem se za tu dobu naučil udělat si vlastní názor.

Seznam rubrik