Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

James_Raynor

16. 9. 2011 13:53
Další právní expert..

Chápu že je bezpochyby zajímavé stavět ČR do role chudinky otloukánka ale i při tom je třeba stát alespoň trochu na zemi. Vnutit členskému státu euro je politicky naprosto neprůchozí úkon, kterýby vedl zcela jistě k vystoupení z EU, kromě toho NIC takového smlouva neříká, přečtěte si prosím i ostatní paragrafy a nevyužívejte pouze primitivního gramatického výkladu ala student VŠE. Neznám žádného významnějšího právníka u nás, ani v zahraničí, který by s touto interpretací souhlasil, tato demagogie zaznívá pouze z okruhu místních národovců, často absolventů VŠE,kteří mají o právu velmi pochybné znalosti. Jedná se tedy skutečně o marginální část "právníků", osobně bych ji významem přirovnal k zástáncům právní anarchie, také jsou, ale je jich minimum a jejich teorie jsou velmi chabé.

U práva, jak jistě víte, je vedle znění samotných paragrafů stěžejně důležitá jejich interpretace a výklad v rámci daného celku a ani jeden z těchto faktorů NESVĚDČÍ v prospěch vašeho tvrzení.

Přeji pěkný den

0 0
možnosti
J

James_Raynor

16. 9. 2011 14:18
dodatek

A za povšimnutí rozhodně stojí i fakt že složenina euro-hujer se skládá ze slov euro (volně přeloženo - "zlo") a hujer, jež nepochybně etabloval film "Marečku podejte mi pero", který jak jistě víte je podle nefalšované ikony konzervativismu "opravdu děsivě špatný film". Jedná se tedy o neomarxistický výraz pravdoláskářských pohůnků, který má za účel rozložit zevnitř slovní zásobu nášeho krásného jazyka a usnadnit naše rozplynutí po vzoru kostky curku v upoutávce na předsednictví EU. Je tedy nepřípustné aby jej správný konzervativec a národovec užíval, ba dokonce je třeba proti němu bojovat všemi prostředky, češtinu si rozvracet nenecháme!!! V[>-]V

0 0
možnosti
C

certik_bertik

16. 9. 2011 12:49
stačí

když budeme hospodařit tak jako dosud a nic nám nehrozí. Ale Euro není problémem, problém je zabedněnost a amatérismus těch mocných

1 0
možnosti
PH

petrph

16. 9. 2011 9:15
zase z pohledu střednědobé spekulace..

Nepředstavujme si, že přechod k euru je otázka týdne, i kdyby to vláda schválila, bude trvat nejméně rok než se vše organizačně a logisticky provede a nastane den D, kdy u nás skutečně začne platit euro.

Pokud bychom měli mít to euro  dnes  zítra, za týden, měsíc, mohli bychom se skutečně děsit následných následků  krachu eurozóny. Jenomže, ono k tomu krachu dochází už skoro teď, bankrot Řecka se očekává spíše v řádu dní než týdnů, další státy v důsledků  šíření krize budou lavinovitě pokračovat.

Jestliže eurozona krachne, my budeme ještě stále mimo, pouze ve stádiu organizace přechodu, nic se neděje, prostě se dá do sběru pár tun papíru s plány.Jestli eurozóna vydrží, projde si hlubokou krizí a po ní zase nastartuje za lepších podmínek růst, bylo by pro nás výhodné, si za té krize dojednat lepší podmínky ČR v rámci eurozóny, využít nízkého kurzu eura při převodu korunových úspor obyvatel na eurové,klidně i umístit výhodné a garantované půjčky a investice  po bankrotech  atd..atd....

1 0
možnosti
H

habit-.!..

16. 9. 2011 9:37
Re: zase z pohledu střednědobé spekulace..

... nebyl bych si tak jistý... nevyplynou pro nás už z faktu přijetí nějaké povinnosti? ... nespadnou na nás jen tím podpisem nějaké závazky, které nás donutí platit to, co dnes Angela s Nicolasem rozhážou?

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

16. 9. 2011 8:53
petice je to pěkná

leč nesmyslná, nevím jestli to iniciátoři petice neví ( o čemž pochybuji) ale spíše to to dělají z úplně jiných důvodů, v okamžiku kdy jsme vstupovali do EU již nebylo možné si vyjednat vyjímku stejnou jakou má např. Velká Británie buď jsme přijali balík unijních zákonů jako celek nebo nic, takové bylo pravidlo v době kdy jsme vstupovali do EU a platí dodnes. takže mám pocit že je to jako vždy poněkud populistická akce paní Bobošíkové která využije jakoukoliv možnost se zviditelnit ( její touha po moci a funkci je hodně nepřehlédnutelná )

0 0
možnosti

daveking

16. 9. 2011 11:07
Re: petice je to pěkná

Nikoliv, výjimku je možno vyjednat, stejně jako ji má vyjadnané například Dánsko. A buďte si jist, že Jana Bobošíková, stejně jako děkan národohospodářské fakulty VŠE nejsou blbci, takže vědí velmi přesně, že toho lze dosáhnout. Ostatně tato petice vychází z názoru ČNB a pokud si někdo myslí, že současné problémy eurozony se nás netýkají, tak asi o této věci neví vůbec nic. Přeji pěkný den.

1 0
možnosti
JN

Já, Claudius

16. 9. 2011 8:42
Jste na omylu

Euro jsme se zavázali přijmout v okamžiku vstupu do EU, a jak jsem si mohl všimnout, nikdo nám ho dnes nenutí.

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

16. 9. 2011 8:53
Re: Jste na omylu

Na omylu ste Vy. Stačí priemerné IQ aby človeku došlo o čo ide. Na politickej scéne je ho evidentne ako šafránu.

Pokúsim sa vysvetliť.

Eurozóna sa dostala do poriadneho průseru. A politici si ho odmietajú pripustiť. Rozhodli sa za euro bojovať až do posledného konca. Pokiaľ je právna možnosť vtiahnuť do eurozóny ďaľšie krajiny, ktorím sú banky ešte ochotné požičiavať a predĺžiť tak agóniu eura, je len otázka času kedy to urobia.

Ako sa v takom prípade zachová český politik? V blogu je to napísané. Sklapne podpatky, ukloní sa a urobí to. Ostatne pojde o peniaze daňových poplatníkov a aspoň bude na čo sa vyhovárať, že sa nedarí znižovať rozpočtový deficit.:-P

1 0
možnosti
G

greifer7

16. 9. 2011 8:39
Tak mne

nevadí ani tak Euro jestli bude nebo ne. Ale diletalismus této prokorupční vlády: Tomu byste se měl autore věnovat! Tady hrozí větší nebezpečí.;-)

1 0
možnosti
PDC

Pierre de Croissant

16. 9. 2011 13:35
Re: Tak mne

Omyl, větší nebezpečí hrozí od Evropské komise, to je větší vládce.

Mimochodem Evropský účetní dvůr ani jednou EK neschválil výroční zprávu kvůli špatnému hospodaření tunelování apod.

1 0
možnosti
J

Jacare

16. 9. 2011 8:18
Dnes chtějí nepohodlné z eurozóny vylučovat...

Opak je pravdou. Merkel, Sarko & Co. stale zduraznuji, ze chteji ponechat Recko s Eurem. Hlasy o vyhazovani Recka z Eurozony se ozivaji hlavne z vychodni periferie EU.

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

16. 9. 2011 8:20
Re: Dnes chtějí nepohodlné z eurozóny vylučovat...

Len nech ho tam pekne nechajú. Aspoň to pojde všetko ďaleko rýchlejšie.;-D

1 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

16. 9. 2011 8:12
Nechť Okamura zaplatí Bobošíkové a Ševčíkovi zájezd zdarma

a neplete se do věcí, po kterých mu nic není. Koruna na tom není vůbec dobře a my si už dlouho vyskakovat nebudeme, to je snad každému inteligentnímu člověku jasné.

1 0
možnosti
PS

Petr-007

16. 9. 2011 8:11
Lidí by se měli naučit mluvit pouze za sebe,

případně za skupinu od které mají mandát. Takové to MY, NÁM a podobně, je děsný zvyk. Mi třeba nikdo EURO nenutí, naopak mi lidé jako vybrání v využívání všech výhod, které bych z eura měl. EURO není univerzální dobro ani zlo (ostatně jako cokoliv jiného), někomu nevyhovuje, jiný z něj profituje. Vydávat to za nějakou národní katastrofu je nesmysl.

0 0
možnosti

debater

16. 9. 2011 8:19
Re: Lidí by se měli naučit mluvit pouze za sebe,

euro samotné katastrofou není, katastrofou je politika Evropské komise a celého byrokratického molochu v Bruselu, dokud bude existovat je jedno čím bude Evropa platit, bude to vždycky špatně.

1 0
možnosti
MB

mbem

16. 9. 2011 7:28
2003

Kdyby lidé nebyli tolik krátkozrací, odmítli by Euro i celou, k federalizaci směřující, unii už v roce 2003.

2 0
možnosti
OK

Achille Volfoni

16. 9. 2011 7:39
Re: 2003

přesně

1 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1354x
Mám pocit, že jsem prožil tři životy - a to je mi teprve 50. Taky mám pocit, že jsem se za tu dobu naučil udělat si vlastní názor.

Seznam rubrik